Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Kristynka22 mam dobrou i na ty min bezny, asi bych nerozchodila ebolu, ale v epidemii ty pravy chripky jsem mela horecku pres 40 jen par hodin v noci a pak se na sick days valela cely tyden zdrava. Ale dukaz, ze to byla fakt ta chripka, nemam, testovat jsem se nenechala. Fakt moje imunita na virovy onemocneni je skvela, ale jsem rada, ze nejsou takto nebezpecny epidemie koznich plisni ![]()
Nevím teda, ale video na idnesu jak tam lidi padají jako hrušky vypadá dost děsivě.
A na seznamu teď píšou že sem do Prahy za tu dobu co to tam propuklo přilétlo tisíce číňanů, celkem prý 29 letadel
.A tak se neví jestli mezi nima nebyl někdo už nakaženej, jestli už to nemůže být i tady.
Tak v Čechách hrozí spíš „klasická“ chřipka. A jinak, nadopovat se vitamíny, dodržovat hygienické návyky, nechodit do míst kde je hodně lidí, případně v roušce. Víc stejně běžný člověk neovlivní. A hodit se do klidu.
A víc bych se bála toho viru, co u nás přenášejí hlodavci. Teď si nevybavim ten název.
Tak jsem teď jen prolítla pár fotek a videí.
26 obětí. Jasně. Přidat pro začátek tři nuly a bude to k debatě.
@MrsNorris píše:
Tak jsem teď jen prolítla pár fotek a videí.26 obětí. Jasně. Přidat pro začátek tři nuly a bude to k debatě.
Asi tak. Mám úplně stejný pocit.
No, jasně že ne
jestli myslej otestovaných, tzn 26 odebraných, otestovaných, prohnaných PCR a potvrzených tak to možná / a platilo to někdy před 3 dny /
jinak ani omylem…když někdo někde padne na ulici, nikdo jej testovat nebude, navíc jde o nový virus, testy budou nedostatkové, takže číslo bude někde jinde
je fakt že kvůli 26 mrtvým by nikdo neuzavíral velká města, neblokoval dopravu a. t.d…
Taky se mi líbí, jak se dlabe na ty kontroly na letištích. Včera lidé, co přiletěli do UK, říkali, že dostali jen leták a doporučení, že pokud jim bude blbě, mají jít k doktorovi. Vedle ve Francii se Číňanka na sociálních sítích chlubí, že se v klidu vyhnula kontrole, ačkoliv má kašel a horečku ![]()
Tak hlavně doufám, že už jsou připravena opatření, jak terorizovat Evropu drakonickými nařízeními, když prevence nevyjde.
První, kdo byl v tomhle threadu zesměšňován, byly antivax biomatky. Ale je pravda, že kdyby se dělalo víc, aby sem nemoci nebyly neustále importovány (viz spalničky přes pracovníky z Ukrajiny, kteří při příchodu nepodstupují důslednou zdravotní prohlídku), situaci by to výrazně usnadnilo.
@bobulka88 píše:
Karma si me asi najde, ale zatim se nejak nebojim. Mam opravdu velmi dobrou imunitu, ale je mi lito lidi, co to ode me chyti - u vetsiny viroz si nevsimnu, ze mi neco je, ale infekcni jsem, manzel to pak odskace ve vsi parade. Navic zatim nejsem “cilova skupina” toho viru, stara ani nemocna nejsem, takze bych musela mit extra smulu.
Stará ani nemocná být nemusíš, už prý na to umrel i zdravej tricatnik nějakej… ![]()
@aiwwa píše:
Tak v Čechách hrozí spíš „klasická“ chřipka. A jinak, nadopovat se vitamíny, dodržovat hygienické návyky, nechodit do míst kde je hodně lidí, případně v roušce. Víc stejně běžný člověk neovlivní. A hodit se do klidu.
Rouška je zcela na houby. Ta pomáhá jen nemocnému nenakazit ostatní. Je potřeba respirátor s příslušnou certifikací, myslím označení FFP3. K dostání v prodejnách s pracovními pomůckami např.
@Jahudka82 píše:
Stará ani nemocná být nemusíš, už prý na to umrel i zdravej tricatnik nějakej…
Jeden. Zatimco zbytek byli stari a nemocni. Ne, fakt se toho nebojim. I na chripku muze umrit mladej a zdravej, kdyz ma smulu, ale to bychom se museli bat vytahnout paty z domu.
@aiwwa píše:
A víc bych se bála toho viru, co u nás přenášejí hlodavci. Teď si nevybavim ten název.
Myslíš tu krvacivou horečku teď na té severní Moravě? Na jižní je prý zase zapadonilska, ale tu jsem myslela že přenášejí spíš komáři - a ti jsou v zimě snad zalezli někde…
![]()
A nevíte jak je to s detma? Chytly to v té Číně i děti? Vůbec jsem se to nikde nedocetla, jako asi je logicky, že Chytly, ale jako matku mě nejvíc zajímaj informace, jak to maj s tim virem děti