Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17111
25.1.20 09:55
@Borrealis píše:
@Jahudka82

očkování proti chřipce smysl má, očkuje se vždy před sezonou, a co vidím, tak očkování funguje dobře

smysl má zejména pro ty, kteří si nemohou dovolit ulehnout a chřipku poctivě týden, nědky i 14 dnů vyležet

maminky od malých dětí, které nemaj náhradu a nikdo je u dítěte nezastoupí, nebo pracující kteří si zásadně nevezmou neschopenku a chodí s tím do práce, a pak se potýkají s následky / včetně závažných následků chřipky /

a ti druzí pak s chřipkou běhaj, nakazí ostatní, nebo chodí za doktorem a požadují zázračný lék, aby byli do druhého dne zdrávi protože si „nemůžou dovolit marodit“… chjo

Covece ja ti ani nevím, jestli jsem měla někdy takovou tu echt chřipku, já trpěla vždycky spíš na angíny a proti těm očkování jaksi není… :? A když už to vypadalo na chripku - kašel, rýma, teplota, bolest hlavy, dala jsem si Coldrex, 2-3 dny v posteli nebo pak s deckem klidovy režim (od 2 let neměly babičky problém 1.pohlídat i přes noc) a mazala do práce, kde byl opravdu s delší nepřítomnosti problém, ale takhle jsme to tam dělali všichni (a úspěšně si předávali ty bacily mezi sebou :zed: :mrgreen:). S druhym jsem, ťuk ťuk, ještě takovou tu 14denni chřipku neměla, asi mám z kojení lepší imunitu i já :lol: Obě těhotenství jsem chodila do práce dokud to šlo, jezdila i mhd, ale chřipku jsem naštěstí nechytla ani tehdy, max kašel mě zlobil, ale to spíš bylo od podrážděné žáhy. Nedávno mi tak jako chřipkově blbě bylo asi 2 nebo 3 dny, od Ct odpol., pátek jsem nějak preklepala, kluka ze školy vyzvedla moje mami, spal tam a v So pak vzal manžel mladší zvíře k jeho rodičům. V Ne jsem se ještě tak nějak setrila a od Po už normálně zvládla fungovat. Manžel tedy tyhle chripkozy mívá horší, ten fakt min. na tyden až 10 dní odpadne a do práce někde, ale když už je mu líp, může dělat na PC z domova. Kdo má tuhle možnost, tak pak fakt nikam nemusí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
25.1.20 10:07

@vokishka to jsem byla ja.. Odkud čerpate info? Nějak nemůžu nic najít kromě seznamu teda a pár stránek, kde je to furt dokola a pár novejch info, ale todle sem se nidke nedocetla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
25.1.20 10:14

No já když si vzpomenu kolik Prahu navštěvuje Číňanů, tak si tak říkám, že vyhnout se viru je snad téměř nemožný…to by opravdu museli udělat takové opatření, že bychom se v ČR zabarikádovali a nikoho nepustili, což je nemožný, že jo. Ale tohle je prostě celý špatně, globalizace sebou nese i pohromy..bohužel. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
25.1.20 11:01

@Jahudka82 otazka je, jestli jsi nekdy pravou chripku mela. Mozna jsem chripku prodelala, nemam ale overeno testy, ale bylo to v dobe ty epidemie. Nastup priznaku byl opravdu silene rychly, z plneho zdravi v 8 vecer bolest kuze, tak za pul hodiny se pridaly svaly, klouby, pak pokracovala slabost, ze jsem byla rada, ze me unesou nohy. V noci se pridala horecka nad 40 stupnu, zimnice a tresavka, ze jsem manzelovi vzala perinu a premluvila ho, at mi udela dve lahve s varici vodou (to uz jsem asi moc nepremyslela, ze se v tech skoro 41 stupnich pomalu varim). No a rano uz teplota pod 38 a bylo mi bajecne (citila jsem se i pres tu teplotu uplne zdrava), do vecera zmizela i ta teplota. Takze cely prubeh ani ne 24 hodin, “vylecily” me asi 2 Paraleny, nastesti se to nicim nekomplikovalo, takovy zapal plic by moc prijemny nebyl, nemela jsem k tomu vubec zadny jiny priznak. Ale to uz asi typicky prubeh neni, ze to zmizi takhle rychle. Rymu ani kasel bych jako hlavni priznak chripky nepovazovala, to udelaji i beznejsi virozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65149
25.1.20 11:10
@vbarav píše:
@vokishka to jsem byla ja.. Odkud čerpate info? Nějak nemůžu nic najít kromě seznamu teda a pár stránek, kde je to furt dokola a pár novejch info, ale todle sem se nidke nedocetla..

Na blesku běží onlajn. K tomu dítěti jsem to četla i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
25.1.20 11:29
@vokishka píše:
Někdo se tu ptal na děti, tak to má i dvouleté dítě. Dnes píši, že je přes dvě stě lidi v kritickém stavu. Celkově jsou dnes dvojnásobná čísla, ale spíš to bude tím, že i teď pořád mlží.
Čísla, která udávají, jsou podle všeho mimo. Nemají dost personálu v nemocnicích, ani dost testovacích sad, hodně lidí se k doktorovi ani nedostane či nemá potřebné informace.

Čísla z nemocnic jsou vlastně prevazne ty vážnější případy. Je možné, že oficiální čísla jsou i podhodnocována, ale jisté je, že ne všem nemocným se dostane lékařské prohlídky, natož izolace či lůžka v nemocnici. Podle odhadů odborníků jsou skutečná čísla desetinásobně vyšší.

"By the end of Friday, local time, China said it had 1,010 cases and a total of 41 deaths. Many more cases are not being reported, experts believe, based on reports from nongovernment sources in China. ”“We heard it was over 1,000 when they were only reporting a couple hundred cases,” said one HHS official who was not authorized to discuss internal conversations and spoke on the condition of anonymity.
 https://www.washingtonpost.com/…1_story.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.20 11:41

Omlouvám se za anonym, ale prásknu na sebe, že info čerpám ze stránky 9gag. Cíleně vyhledám „wuhang“ nebo „coronavirus“ apod. Něco jsou vtipy na dané téma, něco skutečné info.

• Citovat
  • Upravit
26747
25.1.20 11:43
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale prásknu na sebe, že info čerpám ze stránky 9gag. Cíleně vyhledám „wuhang“ nebo „coronavirus“ apod. Něco jsou vtipy na dané téma, něco skutečné info.
:lol: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.20 11:56
:,(
  • Citovat
  • Upravit
9658
25.1.20 12:03

No asi takhle, fakt nevěřím tomu, že kvůli 26 obětem v několikamilionovém městě celé město uvrhnou do karantény, podívejte se na tu hysterii… ty čísla budou prostě někde jinde. Podívejte se na videa z nemocnic nebo i poslední videa z ulic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
25.1.20 12:15

@Jahudka82 chřipku bys poznala, to ti během desítek minut vylitne horečka, velká bolest hlavy a celého těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
25.1.20 12:19
@Anonymní píše: :,(

Ta situace v nemocnicích je vážně šílená. Je mi líto personálu (nemocných samozřejmě též), nemají na to absolutně kapacity. Dnes jeden z lékařů podlehl a druhý následně zemřel ve službě na infarkt. Vláda tam prý ted posílá cca 1200 nových zdravotníků, snad jim to trochu uleví. Taky budou stavět ještě jednu rychlonemocnici, má být hotová za 15 dní.

Podle sociálních médií byli nejspíš první případy už v prosinci, bylo vic nemocných, ale nevědělo se, o co jde.

Těch 14 z UK se naštěstí nepotvrdilo, i když tam mají zase nové lidi na testování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
25.1.20 12:26

@bobulka88 Jo, tohle bývá chřipka :lol: Taky jsem jí měla asi jen 1× v životě a byla jsem během 2 dnů ok. Kdežto viróza (kašel, rýma, únava) tak ty mám každoročně 2×, pravidelně na podzim a pak leden-únor a to jsem teda ko celý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
25.1.20 12:42

Mapa aktuální situace ve světě…

https://gisanddata.maps.arcgis.com/…d/index.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
25.1.20 13:28

@Pam12 Právě, navíc v karanténě jsou už i další města. Kdoví co to je za sajrajt, když takhle rychle všechno uzavírají. Navíc je taky zvláštní, že to tak rychle mutuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA