Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1008
26.1.20 11:15

@klamonožka jo já to chápu, je hrozně těžké představit si samu sebe na tom místě, zrovna pro mě to není úplně nereálná představa, cestujeme hodně. Představovala bych si postup viz můj poslední příspěvek. Že je to nereálné to já vím, nikdo na tohle nemá koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35327
26.1.20 11:16
@Čtyřlístek2 píše:
@Borrealis na mě tvoje příspěvky působí jak vytržené z černé kroniky a toužící po šíření paniky.. pročetla jsem to skoro celé a zatím co se většina odborníků tváří že to nebude tak zle (, globálně) ty se tvářis že nám všichni lžou, záměrně a je to obrovský problém, nicméně nikde nevidím že bys měla na takové závěry kvalifikaci navíc na základě info z médií. Nemyslíš že jsi spíš vyplašená a zbytečně k tomu strhavas ostatní? :nevim:

Tak ja se taky docela bojim. Zatim teda trosku, ale taky jsem presvedcena, ze Cina za prve mlzi, a za druhe je i tak nakazenych nepomerne vic, nez vedi, spousta z nich neni vubec vysetrenych, natoz otestovanych. Ale snad uz se trochu poucili z minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
26.1.20 11:17
@Anonymní píše:
@stock odkaz jsem četla. Je na stupni 1. Maximální hranice je 2.

Max 4 stupen :lol:, třetí neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
26.1.20 11:19
@KaZeAd píše:
@stock Kdybychom ji odřízli od okolního světa a od financí tak o tom vůbec nepochybuju že by si to nenechala líbit. Vím, že přímo v epicentru jsou 3 (?) Češi, zatím se vláda asi moc nepředřela, aby je dostala domů? Ideálně je dát na 14 dní do karantény, otestovat, a když budou zdraví tak je nějak dostat domů.

Dostat domů jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
26.1.20 11:24
@Anonymní píše:
@stock odkaz jsem četla. Je na stupni 1. Maximální hranice je 2.

Jinak máš pravdu, stupen 1, naštěstí to značí stupen připravenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
26.1.20 11:42
@KaZeAd píše:
@stock Kdybychom ji odřízli od okolního světa a od financí tak o tom vůbec nepochybuju že by si to nenechala líbit. Vím, že přímo v epicentru jsou 3 (?) Češi, zatím se vláda asi moc nepředřela, aby je dostala domů? Ideálně je dát na 14 dní do karantény, otestovat, a když budou zdraví tak je nějak dostat domů.

Hmmm, tak pochybuju, že by Čína vyhlašovala někomu válku…ale s tou repatriací zpět do vlasti ses docela trefila. Ve Francii vymysleli, že francouzské expaty ve Wuhanu šoupnou o pár set km dál do hotelu na 14 dní, a když budou v pořádku, tak je teprve pustí do letadla. Zdá se mi to dost krutý. Pokud onemocní tak co? Nechají je shnít v čínský nemocnici? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38917
26.1.20 12:10
@mroe píše:
Tak ja se taky docela bojim. Zatim teda trosku, ale taky jsem presvedcena, ze Cina za prve mlzi, a za druhe je i tak nakazenych nepomerne vic, nez vedi, spousta z nich neni vubec vysetrenych, natoz otestovanych. Ale snad uz se trochu poucili z minulosti.

Taky myslim, ze Cina keca a podava zkreslene cisla. Asi si vsichni dovedeme představit, jak to tam vypada se svobodou projevu a internetu. Ten tam maji dost omezeny a hlida se, co kdo pusti ven a co jde k jejich lidem. Neříkám, ze tu panikarime a chodime s respiratorem, ale sledujeme to. A informacim z Ciny neverim. Mylsim, ze tam bude situace daleko horsi, nez prohlasuji. Bohuzel, to sireni tam je odvisle od (ne)dostupnosti lekarske pece, ktera je tam fakt spatna.
Cetla jsem ohkedne nakazenych ve Francii, ze doleteli nekdy kolem 18.ledna. Jeden onemocnel den po příletu, druhy den dalsi, ale k lekarum dosli nekdy 24. Kolik lidi asi tak potkali, potencialne nakazili oba dva behem peti dni? :roll: To je mazec. Jednou fakt na tu rozjetou leteckou dopravu dojedem… :nevim:

Příspěvek upraven 26.01.20 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
26.1.20 12:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 12:33
@kavenka píše:
Tak první Čech :?
https://www.novinky.cz/…amu-40311215?…

Ale je ve Vietnamu. Aspoň to.

Btw, není to o koronoviru, ale jedna dobrá. zprava ze zdravotního výzkumu z Číny, byť je to ještě v plenkách:

https://ct24.ceskatelevize.cz/…antibiotikum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 12:36
@baimoli píše:
Hmmm, tak pochybuju, že by Čína vyhlašovala někomu válku…ale s tou repatriací zpět do vlasti ses docela trefila. Ve Francii vymysleli, že francouzské expaty ve Wuhanu šoupnou o pár set km dál do hotelu na 14 dní, a když budou v pořádku, tak je teprve pustí do letadla. Zdá se mi to dost krutý. Pokud onemocní tak co? Nechají je shnít v čínský nemocnici? :nevim:

Se pak stejně klidně můžou nakazit po cestě do letadla. Leda by v Čechách měli karanténu číslo 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36966
26.1.20 12:42

Tak si to shneme - aktuálně (26,1): V Evropě a USA už koronavirus prokazatelně je, nejbližší - Číňanka s podezřením - leží ve Vídni. První nakažený Čech leží v nemocnici ve Vietnamu. Na pražském letišti V. H. začaly měření teplot přilétajících.
Nemoc má inkubační dobu dva týdny a po celou dobu je nakažený virulentní, nakazí další 2 - 3 lidi. Úmrtnost je odhadnuta na 5%.
Během týdne má být ve Wu- Čanu asi 150 000 nemocných a tedy tam zemře asi 7500 lidí. Čína uzavřela další dvě milionová města.
Poněkud znepokojivé je vyjádření jedné tamní sestry, že tam zemřelí leží na chodbách a nikdo je neodveze. Určitě to všichni nebudou oběti koronaviru, těch má být něco přes padesát, ale na druhou stranu by to neměl být až takový problém, pokud ovšem… Čína mluví pravdu. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
26.1.20 12:48

Strach nemám. Podle mě Čína na jednu stranu tají reálné počty mrtvých/nakažených a na druhou stranu média zbytečně vyvolávají v lidech hysterii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 12:52

Alespoň, ze ČR udělala na letišti opatření. Info z Vietnamu - kde už jsou nakažení. Na letišti nikdo nekontroluje.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
26.1.20 12:53
@Anonymní píše:
Alespoň, ze ČR udělala na letišti opatření. Info z Vietnamu - kde už jsou nakažení. Na letišti nikdo nekontroluje.

A to info o Vietnamu máš odkud? Protože to je pěkná blbost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.20 12:55

@lucenka mám tam příbuzného. :nevim:
Ale píši ve Vietnamu, ne v Číně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení