Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
25.1.20 23:58

Ta moderní „medicína“ v těch řetezcových centrech se už začíná posouvat tak někam…do nenávratna
tuny odběrů, štosy MRI a CT, kolikrát nikdo neví co s těmi výslekdy,
hlavně hromada přístrojovývh vyšetření…nejasné indikace…a člověk a ajeho příběh zůstal kde?? jeho dětství…to co se mu děje nyní…proč jeho nohy stávkují…proč jeho záda nemohou unést to co musí…pacient je někde na okraji zájmu, hlavně ty štosy vyšetření mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.1.20 23:59

A jestli mám strach? zní otázka

ale ne, ani ne, nemám strach

ale klidná nejsem, situace se mi mírně nelíbí

a budu jí sledovat pozorně, chci bezpečí ani ne tak pro sebe, ale hlavně pro své děti, jak jinak

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 00:31

Tohle bude opet jedna z dalsich farmaceutickych lobby nebo snaha USA o oslabeni eko vlivu Ciny. Ostatne to uz tady bylo nekolikrat SARS, MERS…

• Citovat
  • Upravit
856
26.1.20 00:38

@Borrealis
Je to těžké pro obě strany. Vysvětlení. s psychikou každý nezkousne, zvláště starší generace.
Doktor aby byl idelalně napůl psycholog nebo aspoň výborné přesvědčovací dovednosti ;)

Dnes už je psychosomatika víc známá, takže mladší generace už to spíš vezme
Ale stigma psychické nemoci trvá u nás dál ve velké míře. Druhá stránka je, že někdy doktoři říkají, že psychika a pletou se, anebo prostě neví, co jiného s tím. A samozřejmě jindy mají naopak pravdu.

A někdy se to krásně propojí a díky neustálým tělesným problémům člověk upadne do chmurneho rozpoložení nebo ty tělesné záležitosti s jeho psychickým stavem přímo souvisí, podmiňují ho.

Příklad:
Imunita a psychika spolu souvisí - ale zároven tělo ovlivňuje psychiku.. Například nízké D souvisí i s mizernou psychikou i s mizernou imunitou a únavou. Kdo se cítí blbě, nemá energii na aktivity navíc, třeba sport nebo procházky venku, nezvládá, co by rád a cítí se pak o to hůř. A tak se to zacyklí a prohlubuje dál. A je jen otázkou, zda bylo dřív vejce či slepice :lol:

Příspěvek upraven 26.01.20 v 03:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 00:45
@Borrealis píše:
Ta moderní „medicína“ v těch řetezcových centrech se už začíná posouvat tak někam…do nenávratna
tuny odběrů, štosy MRI a CT, kolikrát nikdo neví co s těmi výslekdy,
hlavně hromada přístrojovývh vyšetření…nejasné indikace…a člověk a ajeho příběh zůstal kde?? jeho dětství…to co se mu děje nyní…proč jeho nohy stávkují…proč jeho záda nemohou unést to co musí…pacient je někde na okraji zájmu, hlavně ty štosy vyšetření mít…

Blbě to je. Moje doktorka je ještě že staré školy, ale sleduje vývoj a zároveň se zajímá o souvislosti, jak člověk žije, rodinná anamnéza atd. A to ne proto, aby to jen nadatlovala do kompu, ale protože z toho vychází při diagnostice a doporučeních. Bere to tak nejak…holisticky je asi správné slovo.

Ale už radši končím, zase jsme se dostali z Číny někam jinam. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.20 07:50

@Borrealis na mě tvoje příspěvky působí jak vytržené z černé kroniky a toužící po šíření paniky.. pročetla jsem to skoro celé a zatím co se většina odborníků tváří že to nebude tak zle (, globálně) ty se tvářis že nám všichni lžou, záměrně a je to obrovský problém, nicméně nikde nevidím že bys měla na takové závěry kvalifikaci navíc na základě info z médií. Nemyslíš že jsi spíš vyplašená a zbytečně k tomu strhavas ostatní? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
26.1.20 07:59

https://tn.nova.cz/…jim-let.html
Asi bych se teď snažila moc necestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24724
26.1.20 08:05

56 mrtvých a víc než 2000 nakažených v Číně, první potvrzeny případ v Kanadě. Není to tak šílený jako SARS, naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
26.1.20 09:25
@stock píše:
56 mrtvých a víc než 2000 nakažených v Číně, první potvrzeny případ v Kanadě. Není to tak šílený jako SARS, naštěstí.

No já četla, že je ale nebezpečnější kvůli tomuhle: Je zřejmé, že je virus infekční i v inkubační době, která trvá jeden až 14 dní. Tím se liší od viru SARS. Úřady zintenzivní opatření, jež mají šíření zastavit, dodal Ma.
SARS prý byl nakažlivý až při projevech nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
26.1.20 09:34

Lidi, neblázněte, vždyť to v Čechách vůbec není!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11444
26.1.20 09:34

No já si myslím, že ty čísla jsou úplně mimo. Že nakažených není 2000 ale 200. tis a mrtvých ne 56 ale tisíce. Číňanům se to už zcela vymklo z ruk a virus se masově šíří. Naštěstí není tak smrtelný, jak předchozí koronaviry, ale i tak je to na pováženou. Otázka je, jestli se tím dá v této chvíli ještě vůbec něco dělat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.20 09:36
@Anonymní píše:
Situace je velmi velmi špatná. Teď jsem se bavila s Vietnamcem který má příbuzný ve Vietnamu a okolí. Mají tam taky potvrzeny virus. Bohužel na ně tam všichni tlačí aby byly potichu a moc nepanikařili. Snaží se to ututlat. Nesmějí se o vážnosti situace dozvědět další státy (veřejnost) a nesmějí psát ani žádné články. Pár informací uniklo na sociálních sítí (to nikdo už nemůže ohlídat) jestli jste různá videa viděli, je to masakr. On jako vietnamec to nebere na lehkou váhu. Žije 12let v ČR tam vůbec nejezdi…a sám mi říkal, že má strach, že už je to tu. Protože nikdo neví jaká je přesná inkubační doba a taky se rozciloval, že se to tu bere na velmi lehkou váhu. Pomalu uzavírají i další oblastí ale velmi opatrně, aby nevznikla panika a lidi nezdrhly. Jestli jste četli, tak za krátkou dobu sem přicestovalo 29letadel s Číny. Jedná se o stovky až tisíce lidí…víte jak funguje předání viru. Myslím, že se potýkáme spíše s pandemií. Za pár dní to bude mít hrozný nárůst. Není možné vše izolovat. Snaží se nalézt protilátku ale o viru skoro nic neví. Nemusí ji vůbec najít jako na spoustu dalších nemocní. Já se pripravuji na nejhorší( a to, že lidi tam nahoře nejsou poctiví a vše tutlají ). Situaci sleduji od středy. Raketově to roste. Nejsme blbý..aby kvůli 1300tis lidi a 41 zemřelých zavírali oblasti a státy letěli vyzvednout občany.
Tohle jim fakt nevěřím.. jako když v roce 2013 tvrdily, že nebude povodeň a byla.. / i když tohle přirovnání je hloupé…
Zakl. diskuze.

Asi i zalezi kolik se do jinych zemi dostane nakazenych. Pokud jen 2- 3 a vcas se izoluji, tak nenakazi nekolik dalsich, aby se to nejak sirilo dal. Takze sance, ze by se to zastavilo a nesirilo dal snad je. Ale pokud se objevi vic nakazenych, tak se to muze zacit sirit ve vetsim a pak uz to tragedie bude. 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
26.1.20 09:40
@baimoli píše:
Lidi, neblázněte, vždyť to v Čechách vůbec není!

My neblázníme, jen komentujeme, co se děje. Momentálně si bohatě vystačíme s vlastní chřipkovou epidemií, při které každý rok taky zemře kolem dvou tisíc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5446
26.1.20 09:53

Čím víc si o tom čtu, tím jsem klidnější...

Čím víc si o tom čtu, tím jsem klidnější a tím víc je mi líto Číňanů… Ve světě se objevilo pár případů, nemocným se daří podle všeho dobře, nebo teda nikdo na to zatím neumřel, dalších případů mimo Čínu rapidně nepřibývá, zdá se, že úmrtí se týkají zatím jen starších lidí, resp. lidí nějakých způsobem oslabených. V Číně je to nepochybně velký mazec a taky pochybuju, že čísla jsou správná, určitě ani u všech nakažených a mrtvých nemůžou nebo nestihnou udělat testy. Asi bych se ani nedivila, kdyby to způsobilo obrovské problémy v okolních zemích, nebo i neokolních chudých zemích s vysokým zalidněním, špatnou úrovni zdravotnictví, hygieny atd., kam to bude zavlečeno Ale teda tady z našeho teplého záchodového prkénka (pitnou-vodou-splachovacího WC), majíce hygienické návyky a poblíž umyvadlo, tekoucí teplou vodu, mýdlo, v lékárničce léky, vitamíny (stejně jako všichni moji příbuzní, přátelé, kamarádi a známí)… Zkrátka tady odtud z Čech se fakt nebojím. Nebudu cestovat letadlem, nepůjdu dát pusu někomu, kdo přijel nachlazený z Číny, nebo tak něco, ale respirátory kupovat nebudu, zásoby dělat nebudu (beztak jich máme dost) a znepokojovat se nebudu. Zatím. Až to bude například mít alespoň pár desítek lidí v ČR, ačkoliv kolem Číňana ani cestovatele ti lité neprošli, pak to bude mít moji pozornost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5446
26.1.20 09:53

P. S. Ale nepopírám, že mě to zajímá a aspoň jednou za den se na nějaké novinky mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA