Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@baimoli píše:
Prý tam přišel s úpalem a doktoři nemluvili anglicky…a šoupli ho do karantény. Ještě se to řeší.
No já četla, že jich je větší skupina a přišli do styku s vysoce nakazlivou osobou. Ale mají jen teplotu, ne respiračníc obtíže.
@Borrealis píše:
@M_Vladim
liší se zcela zásadně
není totiž přenosný z člověka na člověka, takže nevyvolá epidemii
OFFTOPIC:
Hanta virus: Přenos z člověka na člověka je možný, ale není obvyklý. Důvod: Přenáší se tělesnými tekutinami již nemocných lidí (nemocnému asi nebudete dávat francouzáky, o jiných možnostech pomlčím…). Případy se okamžitě izolují. Nemoc totiž bez pomoci končí smrtí u vysokého procenta nakažených. Udává se, ze Hanta je minimálně ve třetině případů smrtelná. ![]()
Hemoragická horečka s renálním syndromem. :
https://www.wikiskripta.eu/w/Hemoragické_horečky
Příspěvek upraven 26.01.20 v 14:03
@Anonymní píše:
Babiš na FB vydal prohlášení..jak se chránit. V 15:30 má se sejít s ministrem zdravotnictví o dalším postupu
Zatím jen oznamuje, že oznámí… že bude tiskovka… ![]()
@lucenka Není ten Čech, který skončil ve Vietnamu v karanténě, tvůj příbuzný či známý?
@AvadaKedavra píše:
@lucenka Není ten Čech, který skončil ve Vietnamu v karanténě, tvůj příbuzný či známý?
Ne není
@Anonymní píše:
Tak už mají první podezření na Slovensku.
ano, to samé v Rakousku. Je otázka pár hodin, kdy bude první člověk s příznaky i u nás. A co jako? Chceš vyvolávat paniku?
@lucenka píše:
Tak horečku nemáš v těch prvních dnech. To je ti termokamera k ničemu. U nich se nemoc projevila až po skoro týdnu pobytu v zemi.
Pochopila's, to je přesně to, co jsem myslela. ![]()
@Borrealis Právě jak jsem psala, prý jsou k ničemu. Vyjadřoval se k tomu nějaký expert na leteckou dopravu a říkal, že z důvodu dlouhých letu je teplota člověka vyšší než normálně, takže by pak museli defakto testovat skoro každého, kdo přiletí.
@Quinn7 píše:
No s tim, ze stavi novou nemocnici je to hodne divny. K cemu, kdyz udajne je nemocnych jen 2000. Je to cely podezrely
Nějak se tu ztrácí, že ty nemocnice stavějí nafofr kvůli těm případně nakazenym, aby je ne museli strkat do „normálních nemocnic“ a tím zvysovat riziko další nákazy. Jak znamo, ten virus si zvlast „pochutnava“ na oslabenych a starších lidech. Je to naprosto logicky, tedy ty nový nemocnice.
Mě by zajímalo, jestli rušíte kvůli možnosti nákazy již zaplacené dovolené? Jde mi především o dražší a exotičtější dovolené mimo Evropu, ale zároveň i mimo asijský kontinent.
Ja ne, doufam, ze Cinane houfne nelyzuji v Alpach. Ale zatim se zda, ze nam cestu mozna znemozni bezna horecnata viroza vyskytujici se kazdy rok i v Cechach. V lete letime po Evrope, tak uvidime.
China Names HIV Drugs in Treatment Plan for New Virus
https://www.google.com/…or-new-virus
Nemocnici stavěli i při SARS, kdy bylo nakonec nemocných necelých 8000. Prostě je to preventivní opatření