Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3172
26.1.20 18:46
@stinga píše:
@snee :mrgreen: ale holky tady nekupují roušky, to je málo, oni kupují přímo respirátory nejvyšší třídy

no já vím :D ale tak jako, proč ne, ono se to neztratí a kdyžtak s tím pak můžou přestříkat auto třeba na jinou barvu, že jo :D jen jsem si říkala, že v tý Číně plný ulice, lidi bez roušek, šmatlaj si tam a zpět a my… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
26.1.20 18:47
@aiwwa píše:
Copak respirátory, ale King bude kdo bude mít léky a hlavně zbraň a dostatek nábojů. Já myslela, že si dělali v TV legraci, že lidi vykoupili roušky, nikdo koho znám osobně nic takového nepodniká.

já taky ne..každý na to téma mávne rukou a neřeší…anebo řekne, hm to už tu bylo s Ebolou a jede se dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 18:48
@aiwwa píše:
no když čtu tuhle diskuzi, tak mi přijde, že minimálně půlka z vás už jde zítra v respirátoru a s desinfekčním sprejem

To si nemyslím. :lol: Ale věřím, že tak aspoň třetina bude mít objednáno vybavení pro případ krize. ;)

Jako takhle, ve vší vážnosti: nakažlivé to je sakra dost, a to ještě před projevením příznaků. Cestuje se bez omezení po celém světě. Virus mutuje, což může situaci vylepšit nebo zhoršit, to se nedá teď určit. Za těchto podmínek je jen otázkou času, než se tu virus objeví.

Samozřejmě, co se bude dít poté, co sem vir přicestuje, nemusí být žádná apokalypsa, třeba to většina zvládne bez obtíží, jako ne příliš těžkou virózu apod. Nebo se podaří preventivními opatřeními snížit počet nemocných. Ale to chce dobrou organizaci a informovanost veřejnosti.

Prostě nevěřím, že při volném leteckém cestování se to neobjeví, pokud už to tu není. Nemusí to být katastrofa, ale zábavné to nebude.

Takže být informovaný a minimálně vědět, čím se v případě potřeby chránit, je za mě dobrá strategie. Ono i kdyby se stal zázrak a ČR to vynechalo, objeví se časem něco dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 18:51
@snee píše:
Tady to by mělo být životě z Hong Kongu, já si jen tak říkám, že tu roušku tam teda na to jaký je stav a jaká je situace nemají všichni.. :think: :nevim: a my v ČR si je už nakupujem :mrgreen:https://www.youtube.com/watch?…

Ve Wu-chanu je taky nemá každý. Došly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
26.1.20 18:51

Jinak, pokud by někoho zajímala filosofická i praktická stránka preppingu, velmi doporučuji tuhle knihu . Je tam dobře vysvětleno, jak se buduje dlouhodobější odolnost vůči prudkým změnám (versus momentální panika, když se něco nafoukne v médiích).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
26.1.20 18:54
@magion píše:
Ve Wu-chanu je taky nemá každý. Došly.

no to já chápu, ale proč nemají přes pusu nějakou šálu anebo plínu.. :nevim: vždyť lepší něco než nic, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 18:55
@snee píše:
no já vím :D ale tak jako, proč ne, ono se to neztratí a kdyžtak s tím pak můžou přestříkat auto třeba na jinou barvu, že jo :D jen jsem si říkala, že v tý Číně plný ulice, lidi bez roušek, šmatlaj si tam a zpět a my… :mrgreen:

Nám se hodí při rekonstrukci stejně, pár jich doma mam už z dřívějška :nevim: Jsem vlastně permanentně připravena - brousit stůl nebo přivítat čínskou návštěvu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 18:58
@snee píše:
no to já chápu, ale proč nemají přes pusu nějakou šálu anebo plínu.. :nevim: vždyť lepší něco než nic, nebo ne?

Jo, to těžko říct. Bylo video, kde nějací Číňani (ne z Wuhanu) volali, že roušku nepotřebují, že věří vládě. Ale přišlo mi, že to mohlo být i ironický :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
26.1.20 18:58
@magion píše:
Nám se hodí při rekonstrukci stejně, pár jich doma mam už z dřívějška :nevim: Jsem vlastně permanentně připravena - brousit stůl nebo přivítat čínskou návštěvu. ;)
:mrgreen: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 19:00
@MrsNorris píše:
Já mám věci jako tablety na čištění vody, udělátka na založení ohně, izotermickou fólii a pár jednorázových respirátorů od doby, co jsem se přestěhovala do vlastního. Nijak mi to tu nezavazí a už jen mírný zájem o prepping člověka naučí spoustu užitečných věcí - od konzervace jídla po opravy v domácnosti ;)
Nejhorší je kombinace paniky a nulové připravenosti/znalostí, což je v podobných případech dost častá věc.

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5434
26.1.20 19:01
@aiwwa píše:
Copak respirátory, ale King bude kdo bude mít léky a hlavně zbraň a dostatek nábojů.

Přesně. :mrgreen: Ono pak buď roušku nepotřebuješ, neb udržíš potenciální přenašeče v uctivé vzdálenosti, nebo si roušku obstaráš „jinak“. (Omlouvám se za černý humor.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116040
26.1.20 19:02

Až bude nějaká apokalypsa, tak vyhraje ten, kdo umře v první vlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116040
26.1.20 19:03
@TRG píše:
Přesně. :mrgreen: Ono pak buď roušku nepotřebuješ, neb udržíš potenciální přenašeče v uctivé vzdálenosti, nebo si roušku obstaráš „jinak“. (Omlouvám se za černý humor.)

Přesně tak jsem to myslela. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
26.1.20 19:06

Člověk neví holky čeho se víc bát…buď mě zabije coronavirus, neb je to mrcha zákeřná anebo se v MHD odpálí nějakej migrant :mrgreen: to jsou vyhlídky toto :think: :,( :mrgreen: ale teda od tý doby co je coronavirus jsem o migrantech neslyšela ani nepamatuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
26.1.20 19:07
@aiwwa píše:
Až bude nějaká apokalypsa, tak vyhraje ten, kdo umře v první vlně.

a já myslela, že vyhrají svědkové Jehovovi :mrgreen: ti přece na ni furt čekají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA