Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1799
26.1.20 20:45

...

Je to asi zvláštní otázka, ale zajímalo by mne, zda ten virus napadá pouze lidi nebo i zvířata? Pokud někdo má takové info…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38961
26.1.20 20:46
@vokishka píše:
Podle tohoto sem klidně lítají lidi, u kterých je nákaza taky docela pravděpodobná.

Prave, kdo uz kurna jiny, nez ten, kdo priletel primo z centra naakzy, by mel byt v karantene? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116129
26.1.20 20:47
@M_Vladim píše:
A to, že tu máme stovky turistů z Číny, mu nevadí a komerčni lety sem zastaveny nebyly… :cert: :cert: :cert:
např. https://www.prg.aero/prehled-letu#/ 27.1, 04:45, 05:00Příspěvek upraven 26.01.20 v 20:38

Není to jedno? To by se musely zrušit všechny lety, většina letů z Číny má stejně mezipřistání, takže z Dubaje nebo Mnichova sem běžně lítají Číňani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.1.20 20:48
@vokishka píše:
Tak jasně že děti je přehnané. Ale pořád to jsou jen studentíci. A Frantíci je právě stahují, původně se jednalo o tom, že by vzali ty dva naše s sebou. Ale prostě říct, že je necháme tam, ať si tam, je pro mě přes čáru. Nejde jen o to, jestli onemocní nebo ne. Ale tam bude za chvíli problém s jídlem, odpadky, prostě se vším.

Jo je to blbé. Ale bohužel, ono jestli jsou v uzavřené oblasti, tak nebude snadné je dostat ven. Prostě karanténa je karanténa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.1.20 20:48

@vokishka

ano, zcela nepochybně již zde někdo nakaženej je nebo v nejbližších dnech bude, myslím nyní turistu z číny kterých je Praha plná

a který stihne nakazit během pobytu x dalších lidí

když je pořádná chřipková epidemie, tak úmrtnost kolísá někde kolem dvou promile

s těma dvěma procenty, opravdu si říkám že si asi dělaj z lidí pr–del těma neopatřeníma, a naprostou laxností
nebo někde je nějaká chyba v překladu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.1.20 20:49
@M_Vladim píše:
A to, že tu máme stovky turistů z Číny, mu nevadí a komerčni lety sem zastaveny nebyly… :cert: :cert: :cert:
např. https://www.prg.aero/prehled-letu#/ 27.1, 04:45, 05:00Příspěvek upraven 26.01.20 v 20:38

A ty komerční lety jsou z uzavřených oblasti kde je karanténa? Já pochopila, že ti kluci tam totiž jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65220
26.1.20 20:51
@Netopirek píše:
Jo je to blbé. Ale bohužel, ono jestli jsou v uzavřené oblasti, tak nebude snadné je dostat ven. Prostě karanténa je karanténa. :nevim:

O to nejde, oni jednali s těma Francouzema. Mně jde o to, že Babiš rovnou řekl, že je sem nechce dovézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38961
26.1.20 20:51

@Borrealis presne tak me to prislo taky. Klidek, pohoda. Co by se jako měla delat, takhle je to v poradku… Ta baba z hygieny musi doufat, ze ma stesti a ty holky si nic neprivezly. Protoze, jestli u nich neco propukne, tak asi ve vedeni dal nebude :mrgreen: Snad budou mit rozum a budou tech 14 dni doma. Vsude pisou, ze je to infekcni dva tydny pred vypuknutim priznaku, ale tak ted vypadaji OK, takze at jede domu a v TV zaber, jak jde holka kamsi peso a miji prochazejici lidi. Wtf? Sla na metro, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
26.1.20 20:52

Já když vidím, jak klidně se vláda chová, tak mě napadá zda si uvědomují, že jsou v ohrožení taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.1.20 20:52
@AvajBr píše:
Prave, kdo uz kurna jiny, nez ten, kdo priletel primo z centra naakzy, by mel byt v karantene? :zed:

ano jistě takto by to řekl člověk se selským rozumem

politik, který má v hlavě jen seno a prachy se bude usmívat, tvarovat se do správného PR tvaru a slíbí nainstalování cedulí a letáčků na letiště aneb hlavní vstupní bránu do země
děkujem

:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65220
26.1.20 20:53
@Netopirek píše:
A ty komerční lety jsou z uzavřených oblasti kde je karanténa? Já pochopila, že ti kluci tam totiž jsou.

Ty holky, co dnes přiletěly, prý odtud odlítaly těsně před uzavřením města a letiště. A letěly přes Katar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
26.1.20 20:56
@vokishka píše:
@Šáruší vždyť je všude tolik Číňanů z té oblasti. Klidně by mi nevadilo jako daňovému poplatníkovi, kdyby pro ně poslali speciál. Rovnou je můžou dovézt v ochranném obleku. Prostě nechat své občany, kteří chtějí domů, v takových podmínkách, to mi moc dobré připadá. Když vezmu, že klidně vyvážejí do Číny podnikatele zadara, tak proč by nemohli dovézt lidi v ohrožení.

Já se nebudu pouštět do diskuze, kde je kolik Číňanů, ale prostě tohle jsou lidé z přímo ohniska. Dle zpráv, které jsem četla, konkrétně Francouzi stahují své lidi mimo oblast a budou je nechávat 14 dnů v hotelu, pokud budou v pořádku, teprve pak je převezou. Zdá se mi to super, lepší než se zbláznit, že tam mám 2 lidi a posílat tam vládní speciál a magořit a podstupovat riziko, že to přitáhnu sem. Babiš mluvil před chvílí ve zprávách blekotal cosi o 14 dnech, před tím byly zprávy, že jednáme s Francií, předpokládám tedy, že ti dva našinci budou takto izolováni s Francouzama a nebudou žít v odpadcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38961
26.1.20 20:56
@Borrealis píše:
ano jistě takto by to řekl člověk se selským rozumem

politik, který má v hlavě jen seno a prachy se bude usmívat, tvarovat se do správného PR tvaru a slíbí nainstalování ****cedulí a letáčků****na letiště aneb hlavní vstupní bránu do země
děkujem

:roll:

Treba se jich bacily leknou :think: :mrgreen: Nebo jak jsem cetla kdesi na netu, „to jsou bacily asijske, ty na Evropana nejdou“ :lol:

Na druhou stranu, kdovi, kolik lidi z toho letu, mohly ty holky nakazit. Kdyby byly nakazene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65220
26.1.20 21:01

Ještě před tím, než Čína uvalila město Wu-chan do karantény, stihlo oblast opustit pět milionů lidí. Lidé odcestovali slavit čínský nový rok, případně město opustili ze strachu z nákazy. Informace přinesl na nedělní tiskové konferenci starosta města Čou Sien-wang.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38961
26.1.20 21:10

@vokishka tak to je pulka mesta? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat