Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@magion píše:
https://amp.scmp.com/…irus-chineseNejsem fanda konspiračních teorií, ale trh zdá se není místem, kde to začalo.
"…The Lancet medical journal that symptoms of the new disease were first reported on December 1 – much earlier than the Wuhan government’s initial announcement on December 31 of 27 cases of the pneumonia-like infection.
According to the report, the first patient had no exposure to the Huanan seafood market which was shut down on January 1…"
Ale to jen dokazuje, že se ten virus přenáší nejen ze zvířat na člověka, ale také přímo mezi lidmi, žádnou konspirační teorii tento výzkum nepodporuje:
The absence of a link to the seafood market is one of the indicators for human-to-human transmission of the virus and the researchers identified another 13 patients who also had no direct exposure to the market.
@Zabatko píše:
Víte někdo, jestli nakažení a mrtví lidé co už se o nich ví jsou jiné než čínské národnosti? Jako jestli je prokázaná nákaza a případně úmrtí u někoho jiného?
zatim vse asiate.
Koupili jsme potraviny potraviny typu ryze a roušky /respiratory. Já si pamatuju, když jsme byli v Chorvatsku a doma byla prohibice. Ještě jsem se hádala, že asi těžko půjdou ke každému poslednímu krámku a vezmou všechen alkohol a kroutila očima nad kupovanim vodky v Rakousku, ale doma mi zamrznul úsměv. Tak nějak si dovedu představit, že v obchodech dojde rýže během týdne. Nejsem Pražák, abych si myslela, že mléko a rýže se vyrábí v továrně. No a jestli sem přijde nějaký Vir, co má úmrtnost třicet procent, tak to bude asi holt „konec světa“,to chápu, že mi nepomůže ani tuna rýže ve spíži.
@Bubla Bůčková píše:úmrtnost je 2% - to je jak chřipka
Koupili jsme potraviny potraviny typu ryze a roušky /respiratory. Já si pamatuju, když jsme byli v Chorvatsku a doma byla prohibice. Ještě jsem se hádala, že asi těžko půjdou ke každému poslednímu krámku a vezmou všechen alkohol a kroutila očima nad kupovanim vodky v Rakousku, ale doma mi zamrznul úsměv. Tak nějak si dovedu představit, že v obchodech dojde rýže během týdne. Nejsem Pražák, abych si myslela, že mléko a rýže se vyrábí v továrně. No a jestli sem přijde nějaký Vir, co má úmrtnost třicet procent, tak to bude asi holt „konec světa“,to chápu, že mi nepomůže ani tuna rýže ve spíži.
@stock píše:
Hm, kromě probiotik, vitamínů, trvanlivých potravin a leku. Zapomnela jenom na saty.
a? probiotik jsou mraky od různých firem. Kdyby to měla být reklama, tak uvádí jedno konkrétní. Jako že zmíní probiotika, tak to fakt není reklama. Raději nechoď do diskuzí, kde maminky řeší nemoci dětí, jaké vitamíny, co na posílení imunity u dětí atd., jim taky rozhodně nejde o reklama ![]()
@baimoli ano, přenos mezi lidmi to ukazuje. Ale zároveň pokud PRVNÍ pacient neměl s trhem co dělat, jak píší, musel se nakazit jinde a hadi na trhu jsou v tom nejspíš nevinně, ne?
Samozřejmě vždycky je otázka, zda našli opravdu ten první případ.
@aiwwa k nám treba ani nerozvazi 🤦♀️ a mam vplanu jen koupit trvanlivý věci ze kterých varim a varit budu, my teda bydlíme na vesnici a stále mám celkem větší zásoby, protože se do obchodu dostanu max 1 týdne driv ne..
@baimoli píše: úmrtnost je 2% - to je jak chřipka
Chřipka má ještě míň snad 0,1 procent.
@vbarav píše:
@aiwwa k nám treba ani nerozvazi 🤦♀️ a mam vplanu jen koupit trvanlivý věci ze kterých varim a varit budu, my teda bydlíme na vesnici a stále mám celkem větší zásoby, protože se do obchodu dostanu max 1 týdne driv ne..
Jojo, taky mám trvanlivé potraviny plus drogerii a léky zásoby pořád. Ale tak nějak rozumně, abychom to stihli jíst.
@magion píše:
@baimoli ano, přenos mezi lidmi to ukazuje. Ale zároveň pokud PRVNÍ pacient neměl s trhem co dělat, jak píší, musel se nakazit jinde a hadi na trhu jsou v tom nejspíš nevinně, ne?Samozřejmě vždycky je otázka, zda našli opravdu ten první případ.
Ne, dokazuje to, že ho mohl nakazit někdo, kdo na tom trhu byl. A „podivné zápaly plic“ se v té oblasti mohly objevit i dříve než to začalo být podezřelé ![]()
@Keyllah píše:
a? probiotik jsou mraky od různých firem. Kdyby to měla být reklama, tak uvádí jedno konkrétní. Jako že zmíní probiotika, tak to fakt není reklama. Raději nechoď do diskuzí, kde maminky řeší nemoci dětí, jaké vitamíny, co na posílení imunity u dětí atd., jim taky rozhodně nejde o reklama
@baimoli píše:
Ne, dokazuje to, že ho mohl nakazit někdo, kdo na tom trhu byl. A „podivné zápaly plic“ se v té oblasti mohly objevit i dříve než to začalo být podezřelé
První pacient znamená osoba, u které se poprvé vyskytly příznaky přece, a u kterého zjistili nový druh koronoviru. Z logiky věci ho tak nikdo nemohl nakazit, když byl první. Jeho rodina se tím nenakazila. A navíc:
There was also no epidemiological link between the first patient and the later cases, they found.
A opravdu je to interpretováno vědci tak, že to vzniklo jinde a má trhu se to objevilo spíš až pak:
Lucey says if the new data are accurate, the first human infections must have occurred in November—if not earlier—because there is an incubation time between infection and symptoms surfacing. If so, the virus possibly spread silently between people in Wuhan and perhaps elsewhere before the cluster of cases from the city’s now infamous Huanan Seafood Wholesale Market was discovered in late December. “The virus came into that marketplace before it came out of that marketplace,” Lucey asserts.
@stock píše:![]()
, jaké nemocné deti se tu řeší?
napsala jsem „Raději nechoď do diskuzí, kde maminky řeší nemoci dětí“ takže netuším jaké nemocné děti se řeší „tu“ ![]()
@aiwwa netvrdím, že je to stoprocentně pravda, ale nemám ráda omezence, co věří jen mainstreamu
a s tou dovážkou potravin, to je vtip, ne
všichni budou případně zabarikádovaní doma, ale poslíčci budou dál rozvážet objednávky do domácností ![]()
@Anonymní píše:
Otazka pro ty co nemoc nezlehcujiba chapou ze je to jen otazka casu… Delate zasoby, pro jistotu? Nechci plasit ale rikam si ze mozna lepsi uz ted a zvytecne nez pak lezt mezi nakazene lidi… Mame doma miminko, asi pro jistotu nakoupim krabice s um…
Přemýšlela jsem, ale holka vypije krabici mlíka za cca 4-5 dní, tak to bych se musela hodně napakovat, abychom vydržely třeba 3 měsíce
A to nemluvím o plenách, příkrmech atd
Takže zatím neřeším, budu o tom přemýšlet až se to vyskytne u nás. Jídlo neřeším, máme velké zásoby, jsme zvyklí kupovat ve velkém abychom nemuseli furt lítat po obchodech, tipuju že ze zásob bychom vyžili 2-3 měsíce, kdybychom se v jídle trochu uskromnili