Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Na tiskovce říkal ministr, že jsou tam dva Češi dlouhodobě, kteří domů nechtějí, a dva tuším ostravští studenti, kteří domu chtějí, a jejich odvoz je v jednání s Francií.
@Eliscka Dnes ve zprávách, myslím Nova to tam jedna z nich říkala
@AvajBr píše:
Jsou to nejaci studenti. Nebo minimalne jeden z nich a oba uz pry chteji domu. Rikali reporteri na ct24.
Jsou tam čtyři lidi, dva trvale, ti tam chtějí zůsta. Dva studenti, ti chtějí domů.
Dnes jsem nevěřila vlastním uším při rozhovoru s Babišem. Chce tam ty studenty nechat, 14 dní, prý si sem přece nedovezeme virus. Vůbec nechápu tu logiku, během těch 14 dnů to přece můžou kdykoliv chytit, tak se ta lhůta stejně každý den posouvá. Navíc co to je, nechat tam děcka? Tak je dovezu sem, zavřu na infekční a nechám je tam dva týdny.
@vokishka
Francouzi tam svoje lidi taky nechávají.
A já bych řekla, že ti studenti už děti nebudou, ne. Dítě je do 18.
@Netopirek píše:
@vokishka
Francouzi tam svoje lidi taky nechávají.
A já bych řekla, že ti studenti už děti nebudou, ne. Dítě je do 18.
Tak jasně že děti je přehnané. Ale pořád to jsou jen studentíci. A Frantíci je právě stahují, původně se jednalo o tom, že by vzali ty dva naše s sebou. Ale prostě říct, že je necháme tam, ať si tam, je pro mě přes čáru. Nejde jen o to, jestli onemocní nebo ne. Ale tam bude za chvíli problém s jídlem, odpadky, prostě se vším.
@vokishka píše:
Dnes jsem nevěřila vlastním uším při rozhovoru s Babišem. Chce tam ty studenty nechat, 14 dní, prý si sem přece nedovezeme virus. Vůbec nechápu tu logiku, během těch 14 dnů to přece můžou kdykoliv chytit, tak se ta lhůta stejně každý den posouvá. Navíc co to je, nechat tam děcka? Tak je dovezu sem, zavřu na infekční a nechám je tam dva týdny.
Hele, samozřejmě, kdyby to byly mé děti, tak je chci za každou cenu domů, nicméně objektivně, není možné sem z oblast, kde je karanténa dovážet možná nakažené lidi. Co v tom letadle? Ohrozí se celé letadlo? Nebo zavřou celé letadlo do karantény? Jednalo se s Francií, že by se svezli s nimi, ale ani Francie nebude momentálně své občany převážet. Pokud je to tak nebezpečné, jak se tady tvrdí, nelze kvůli dvěma lidem ohrozit další.
@vokishka píše:
A to, že tu máme stovky turistů z Číny, mu nevadí a komerčni lety sem zastaveny nebyly…
![]()
např. https://www.prg.aero/prehled-letu#/ 27.1, 04:45, 05:00
Příspěvek upraven 26.01.20 v 20:38
@Šáruší vždyť je všude tolik Číňanů z té oblasti. Klidně by mi nevadilo jako daňovému poplatníkovi, kdyby pro ně poslali speciál. Rovnou je můžou dovézt v ochranném obleku. Prostě nechat své občany, kteří chtějí domů, v takových podmínkách, to mi moc dobré připadá. Když vezmu, že klidně vyvážejí do Číny podnikatele zadara, tak proč by nemohli dovézt lidi v ohrožení.
@Eliscka pisu vejs. CT24. Na jiny zpravy se nedivam. A asi je to i na netu.
@MrsNorris píše:
Na tiskovce říkal ministr, že jsou tam dva Češi dlouhodobě, kteří domů nechtějí, a dva tuším ostravští studenti, kteří domu chtějí, a jejich odvoz je v jednání s Francií.
Jsem slysela jen ten konec, tahala jsem zrovna v kuchyni buchtu z trouby. Diky za upresneni.
Na Letišti Václava Havla dnes požádaly o preventivní vyšetření dvě ženy, které přea katarskou metropoli Dauhá přiletěly přímo z Číny, kde pobývaly i v ohnisku nákazy – ve městě Wu-chan. Konkrétně ve Wu-chanu byly do středu, před odletem byly v Pekingu. „Do Číny jsem odjela 18. ledna, jela jsem se svojí kamarádkou, měly jsme v plánu cestovat a shodou náhod jsme tři dny zůstávaly právě v tom Wu-chanu,“ řekla jedna z českých turistek pro Události České televize.
Město Wu-chan opustily jen pár hodin předtím, než bylo uzavřeno. Před návratem do Česka kontaktovaly české úřady. „My jsme primárně nechtěly nakazit lidi v našem okolí, toho jsme se bály nejvíc. Jinak jsme si byly vědomy, že žádné symptomy nemáme a hlavně jsme hodně dodržovaly hygienu,“ vysvětlila Češka. „Nejvíc mě štve, že se píše, že na letišti bude zajištěná ta pomoc a lidi tam o tom budou vědět, ale my jsme se nahlásily dopředu, že letíme z nakažené oblasti a nic na tom letišti nebylo,“ sdělila Událostem. Ženy byly z letiště převezeny speciální sanitkou na Bulovku, zde podstoupily běžné vyšetření, nikoli krevní testy.
Podle tohoto sem klidně lítají lidi, u kterých je nákaza taky docela pravděpodobná.
no jistě že ![]()
dnes jsem chvíli na tu komedii koukala…panák ve tvaru ministra zdravotnictví který se tvářil že předstírá činnost, no nepřekvapil ![]()
hlavní hygienistka koukala zcela zoufale chvíli na něj a chvíli do blba, a když omylem něco řekla, rychle na něj koukala, jestli to říká správně
no nic, nic jiného jsme ani nečekali, cokoliv jiného by překvapilo
tak vivat další a další čínané v pražských ulicích a ničím a nikým nekontrolován přísun viru, ale zase určitě na letišti vylepí letáčky a nainstalují informační tabule
všeobecné veselí pak dorazil ten český zástupce who nějaký Srdan nebo Srdcan, nevím, který s veselou náladou informoval že situace je nadmíru výtečná a úmrtnost je „jen“ dvě procenta, takže juchů a pohoda ![]()
si tak nějak v skrytu duše říkám že si asi jen dělaj pr – del a že to prostě nemyslej vážně
@vokishka Francouzi je stahuji do hotelu, kde budou 14 dni v izolaci a pak teprv domu. Nebo to aspoj jeste rano psali na netu.