Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Kristynka22 píše:
@stock Nojo, to mi je jasný, ale tak v tom případě aby to pomohlo, tak by se člověk musel nechat naočkovat proti všem známým kmenům.
Tak to nefunguje, vakcína je jen jedna, dají do ní nejpravděpodobnější druh, který očekávají. Vakcína se totiž chystá už na jaře. No a občas přijde i jiný typ, než na jaký je vakcína.
@Hrabě Dooku Aha, tak to je ale dost zavádějící, když na té stránce kde jsem respirátor našla píší u jiných FFP3 že pouze na jednorázové použití, a u tohodle že je i na opakované použití. To mě nas.ali ![]()
@Hrabě Dooku píše:
za tuhle cenu se jedná o jednorázový filtr - to znamená cesta po ulici nebo kamkoli přes den a pak hned vyhodit - opakované použití umožňují jenom masky s výměnným filtrem - ale to bych u neproškolené lamy ani nezkoušel - vyměnit filtr když by už ten původní něco zachytil a manipulovat s rukama…
Ano, třída FFP3 jako jediná zachycuje virové částice o průměru cca 10 mikronů, což jsou ty chřipkové a tato také…ale počítejte nejlépe cca 80 korun za jeden a vynásobte to potřebnou zásobou - dostanete se na několik desítek kusů
dle posledních info je ten virus tak agresívní, že proniká i přes oční sliznice - počítejte proto s nějakými těsnicími plaveckými brýlemi…
to co nosí ty číňanky na ulici je jen parodie na ochranu proti viru - ty správné mají opravdu jen ti zdravotníci v pomalu astronautických oblecích, ale všimněte si, že opravdu si chrání i oči a respirátor třídy FFP3 je samozřejmostí
roušky jsou v tomto případě jen dekorace a na ozdobu nebo pokus o ochranu ostatních - vir to vůbec nezajímá
Pokud si chcete aspoň něco pořídit, hledejte na internetu respirátory třídy FFP3 - nevěřím, že za týden budou ještě vůbec dostupné, knedlíci fakt jedou jak fretky a po dnešním vyhlášení Babiše fest - třeba ALZA vyprodala všechny respirátory už teď o víkendu - skladem není vůbec nic a bylo všechno - oni češi jsou vystrašení a reagují dost rychle - možná taky začne run na obchody kvůli zásobám - čínské úplně prázdné markety v městech v karanténě teď vypadají hrůzostrašně - rosija hadra…
https://www.alza.cz/…18858263.htm#…
budu opravdu rád, když budou mít pravdu ty maminy co řikají, že si všechno vymýšlím
Opakovaný to bude pro použití třeba při broušení dřeva. Na viry bych to opakovaně neriskovala. Leda pokud člověk nemá nic jiného, tak snad lepší, než nic.
Důležité je, aby respirátor dobře přiléhal. A prý pánové mají být hladce oholeni, vousy či i strniště snižují přiléhavost. Pro děti jsou potřeba dětské modely. Ale i snížená ochrana je lepší, než žádná.
Fakt už od zítra půjdete do práce v respirátoru? zachovejte klid.
@Kristynka22 píše:
@stock Nojo, to mi je jasný, ale tak v tom případě aby to pomohlo, tak by se člověk musel nechat naočkovat proti všem známým kmenům.
Když von chytrak virus mutuje. Takze se zase muze objevit v „nových satech“. Teď uz je 2078 nakazenych coronavirem.
Ted se tady objevila tahle zprava:
Ministerstvo zahraničí nyní radí Švédům, aby necestovali na místa v Číně zasažená obávaným koronavirem. To je uvedeno v tiskové zprávě. Týká se to města Wuhan a provincie Hubei. - Nedoporučujeme kvůli riziku infekce virem. Doporučení je založeno na skutečnosti, že místní zdravotní péče je silně zaměstnávána kvůli šíření infekce, říká Erik Karlsson z UD Press. V současné době není jasné, kolik švédských občanů je v provincii Hubei v Číně. - Ministerstvo zahraničí a naše velvyslanectví v Pekingu navázaly kontakt s řadou Švédů, říká Erik Karlsson. Současně se virus dále šíří do dalších částí světa. Virus v Hua Hin Bylo zjištěno, že virus infikoval 73leteho turistu z Číny na místě v thajském turistickém letovisku Hua Hin. Uvádí to společnost Thai Pattaya News. Hua Hin je oblíbeným cílem mnoha Švédů. Turista, který měl vysokou horečku, je šestý případ v Thajsku. Ve Spojených státech byl dnes potvrzen třetí případ koronaviru. Norsko a Dánsko dříve oznámily, že změnily svá cestovní doporučení. Země odradí své občany od cestování do provincie Hubei kvůli viru korony.
@aiwwa píše:
Fakt už od zítra půjdete do práce v respirátoru? zachovejte klid.
Samozřejmě, že ne. Ještě tu není potvrzený ani jeden případ. Vyjasnit si, co je použitelné jako ochrana před nákazou, je jiná věc.
@magion píše:
Samozřejmě, že ne. Ještě tu není potvrzený ani jeden případ. Vyjasnit si, co je použitelné jako ochrana před nákazou, je jiná věc.
no když čtu tuhle diskuzi, tak mi přijde, že minimálně půlka z vás už jde zítra v respirátoru a s desinfekčním sprejem
@magion píše:
To se týká obyčejných roušek, ne? Jsou respirátory, které chrání proti virům. Musí být příslušně označeny. Ty jsou pak funkční, i když to není stoprocentní ochrana (uživatelská chyba, délka nošení, atd.)
Ano, roušek. Nějak ne nenapadlo, že by myslela něco jiného ![]()
@MrsNorris píše:
Můžu se zeptat, odkud tuhle informaci čerpáte?
Respirátory rozhodně účinnou ochranou jsou - ne stoprocentní, ale účinnou.
Hele to nevím, o respirátorech jsem nic nečetla
a to o čem mluvím, jsou takové ty klasické masky - roušky? Prostě ty čtverce s gumičkami za uši. Jo a zdroj je babidnes, čili totéž jako veškeré informace o koronaviru. Že by kampaň? ![]()
Tady to by mělo být životě z Hong Kongu, já si jen tak říkám, že tu roušku tam teda na to jaký je stav a jaká je situace nemají všichni..
a my v ČR si je už nakupujem ![]()
@snee
ale holky tady nekupují roušky, to je málo, oni kupují přímo respirátory nejvyšší třídy
@Šáruší Já uvažuju, lepší aby to leželo zbytečně doma než pak v panice zjišťovat že nikde už žádné nemají (jako teď na alze např.) nebo až se bude 1 respirátor prodávat za 1000Kč ![]()
Já mám věci jako tablety na čištění vody, udělátka na založení ohně, izotermickou fólii a pár jednorázových respirátorů od doby, co jsem se přestěhovala do vlastního. Nijak mi to tu nezavazí a už jen mírný zájem o prepping člověka naučí spoustu užitečných věcí - od konzervace jídla po opravy v domácnosti ![]()
Nejhorší je kombinace paniky a nulové připravenosti/znalostí, což je v podobných případech dost častá věc.
Copak respirátory, ale King bude kdo bude mít léky a hlavně zbraň a dostatek nábojů. Já myslela, že si dělali v TV legraci, že lidi vykoupili roušky, nikdo koho znám osobně nic takového nepodniká.