Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lolink
26.1.20 16:33

Ty jo, ale povrazdit vsechny starce, to by statum odlehcilo dost. :D ;) holky, ja bych neplasila. Zatim se v podstate nic nedeje. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
26.1.20 16:34
@Hrabě Dooku píše:
No maminky, tohle vam teda fakt nezávidím, to je úplně jinej level než ty vaše reakce na můj příspěvek o vzpurnem mrnousovi…
Dle posledních indicií a odkazu to vypadá na nějakou mutaci viru MERS známého že Saúdské Arábie s úmrtnosti cca 36%…
Nevěřím že vir se uvolnil z nějakých hadů či zvireny…podle mě byl vypuštěn cíleně protože splňuje vsechny potřebné parametry - nakazí další lidí ještě v inkubacni době bez horečky a příznaků takže veškeré opatření jsou k ničemu…
Opravdu kosi v drtive vetsine staré lidi a mladí přežijí
Babis může svolávat co chce ale tady je jen časove zpoždění, není žádná sance vir zastavit nebo izolovat Úmrtnosti 36% by odpovídal ten čínský lockdown - kvůli úmrtnosti necelé 3% by čínská vláda nedělala tyhle gigantické karantenni opatření..
Někdo kdo tahá za nitky si dal opravdu záležet než vypustil tento vir do obehu. Na konci února budeme mít už daleko jasněji.
Můžete si myslet že je to všechno konspirativní teorie, tím lépe…

To je dobrá konspirační teorie. Nestovice taky někdo vypustil kdysi úmyslně? Protože ty jsou taky infekční ještě před výsevem prvního pupínku.
Možná kdybys někdy byl v těchto asijských zemích, tak by ti došlo, jak je snadne, aby člověk něco od zvířat chytil. V Asii se celkem běžně pije čerstvá krev, žluč některých zvířat. Zvířata a jejich maso jsou na trzích chovaná a prodávaná v naprosto šílených nehygienických podmínkách.

• Citovat
  • Upravit
1008
26.1.20 16:46

Je to snadné, ale dám ruku do ohně za to, že jim něco uniklo z té jejich laboratoře. Ať už úmyslně nebo “nechtíc”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 16:49
@stock píše:
Ano, maji více či méně. A je dobré, že o tom clovek ví. ATB jsem bastila nekdy před 20ti roky, ale tam ta léčivá stránka převažuje nad tou hubīcí. :D Jinak Te fakt nepodeziram, že chceš někoho zahubit :). Ale každá sranda něco stoji ;)

No to bez pochyby stojí. :) Prostě když lékař nazná, že výhody převažují nad riziky, lék předepíše, tak pak je to vhodné.

Vložením článku jsem chtěla ukázat, že našli něco relativně použitelného v existující farmaceutické nabídce, což je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
26.1.20 16:54

@sophie11 Respirátor s označením FFP3 jako jediný zabrání virům. Včera když jsem koukala na net na nějaké, tak u jednoho psali, že je na více než jedno použití, pošlu screen až najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 16:55
@Bídžej píše:
Ochranné masky mají prý smysl, když je nosí nakažení, jako ochrana zdravého nejsou moc účinné :?

To se týká obyčejných roušek, ne? Jsou respirátory, které chrání proti virům. Musí být příslušně označeny. Ty jsou pak funkční, i když to není stoprocentní ochrana (uživatelská chyba, délka nošení, atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
26.1.20 16:55

Zajimavy, trosku uklidňující..

Čínská studie zveřejněná v září zjistila, že úmrtnost na běžnou chřipku v Číně je mezi 1,6 a 2,6 procenty. To lze přirovnat k novému koronovému viru, který má zatím úmrtnost 3,1 procenta - to znamená, že tři ze 100 lidí, kteří zemřou, jsou infikováni. Doposud však „2019-nCoV“ vykazuje výrazně nižší úmrtnost než u Sars s 10 procenty a Mers s 34 procenty. A ve srovnání se Sarsem, který tak měl vyšší úmrtnost než koronový virus, při vypuknutí zemřelo 750 lidí z 8 000. Státní epidemiolog Anders Tegnell minulý pátek také uvedl, že virus korony se nezdá být tak nebezpečný jako předchozí ohniska sar nebo mers koronavírusu. - Jistě, jsou lidé, kteří umírají, ale ve srovnání s počtem vystavených lidí je relativně málo ve srovnání se SARS a MERS. Navíc ti, kteří zemřeli, se zdají být dlouhodobe nemocní, řekl TT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
26.1.20 17:00

@stock Nojo, ale jak už tu bylo řečeno, kvůli 3% úmrtnosti starých (tím pádem oslabených) lidí, by nedali karanténu na 60mil lidí nebo kolik. Včetně zákazu zastavení vlaků, uzavření dálnic atd. I u nás umře cca 2tis lidí na chřipku a jediné, co se děje je, že doporučí dětem, starým a chronicky nemocným vyhnout se MHD a nákupákům a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.1.20 17:03
@Kristynka22 píše:
@sophie11 Respirátor s označením FFP3 jako jediný zabrání virům. Včera když jsem koukala na net na nějaké, tak u jednoho psali, že je na více než jedno použití, pošlu screen až najdu.

Nejsem si jistá, že je vhodné používat opakovaně u virů, i když je pro opakované použití. Sama maska se může časem kontaminovat. Ale to je dotaz pro odborníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
26.1.20 17:04
@Kristynka22 píše:
@sophie11 Respirátor s označením FFP3 jako jediný zabrání virům. Včera když jsem koukala na net na nějaké, tak u jednoho psali, že je na více než jedno použití, pošlu screen až najdu.

Tady u toho píšou, že je určen i na opakované použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
26.1.20 17:06

@magion Jasné, určitě tím nemyslí, že 1 maska vydrží měsíc, ale furt lepší než ty, u kterých píší, že je pouze na 1 použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
26.1.20 17:07

To by mě zajímalo, jak se respirátory „pro opakované použití“ dezinfikují :think: Zvlášť pokud jsou z textílie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.1.20 17:08
@MrsNorris píše:
To by mě zajímalo, jak se respirátory „pro opakované použití“ dezinfikují :think: Zvlášť pokud jsou z textílie.

Blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
26.1.20 17:12
@Kristynka22 píše:
@stock Nojo, ale jak už tu bylo řečeno, kvůli 3% úmrtnosti starých (tím pádem oslabených) lidí, by nedali karanténu na 60mil lidí nebo kolik. Včetně zákazu zastavení vlaků, uzavření dálnic atd. I u nás umře cca 2tis lidí na chřipku a jediné, co se děje je, že doporučí dětem, starým a chronicky nemocným vyhnout se MHD a nákupákům a konec.

Kajou se za ten „zmatek“/epidemii/umrti co způsobili se SARS. Opět, proti chřipce se da očkovat. Zvlášť lide s chronickým onemocněním a lide nad 65 let věku. Tam je to žádoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
26.1.20 17:16
@Netopirek píše:
Blbě.
@MrsNorris píše:

Nedezinfikuji, je u nich napsáno, kolikrát se dají použít. Potom vyhodit.
Da se jenom otrit ten filtr zvenku.

Příspěvek upraven 26.01.20 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+