Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Bubla Bůčková píše:
Přála bych vám vidět fb stránku našeho města (pět minut od Prahy), když jedno odpoledne netekla z kohoutku voda (hysterie začala zhruba po půl hodině):mrgreen: děti umíraly hlady a žízní, zabíjeli se preventivně domácí mazlíčci a formovala se domobrana. No radši mezi tyto spoluobčany nevycházet a s klidným svědomím šoupnout pod postel krabice s rýži a konzervu s tuňákem.
A ještě jak se tu řeší ty procenta tak při těch 2, to znamená, že 2 ze 100 umrou a kdyz ti dva jsou zrovna příbuzní tak je to stejne hrozny, takže ty procenta jsou svým způsobem jedno i když teda chapu ze je to lepší než 30, protože to znamená, že snad tady brzo nepochcipame všichni, jenom já mám ve svým okolí několik lidí zatizenych buď stářím, nebo určitýma nemocema a 2 malý děti (u kterejch ani nemluví asi radši jak to je s léčbou a jak to zvládaj, aby jsme se my matky asi nehroutily) takže cítím to ohrožení velký at uz je to s těma procentama tak nebo tak..
A proto taky aspon trochu zásobuju, doplňuju vitamíny apod. protože jsem nenašla zatím lepší řešení, jak je aspon trochu uchránit i když uvazuju racionálně a vím, že nás to bohužel nechrání, jak by mělo, ale udelala jsem díky tomu aspon co šlo…
@magion píše:
Jo, souhlasím. Zvláště když u mnohých se to projevuje mírně a k doktorovi chudší v Číně moc nechodí, pokud to není nezbytné, nejsou na to peníze a jak tu někdo zmínil, nejsou na to prý zvyklí.
To radši skočej do lékárny pro nějakou tu čínskou medicínu..
@lucenka píše:
Ne Čína se to tenkrát snažila ututlat. Teď k tomu přistoupila zodpovědně a vy hend vymýšlíte konspirační teorie
Zodpovědněji, ale pořád to má značné mouchy. Ale jelikož se mi nelíbí ani nedostatek prevence ze strany WHO a neasijských vlád, nechci házet kamenem. Celkem chápu, že dělat razantní nepopulární opatření je těžké. Nezavděčíš se skoro nikdy. Buď děláš podle lidí málo, nebo moc.
@baimoli píše:
A kdy naposledy tady byla taková situace, kdybys musela sedět izolovaná doma kvůli rychle šířící se infekci, konkrétně v Čechách![]()
![]()
a obchody byly vyprodané..Začnu se bát, až se nakazí naši sousedi..
Přesně. Já naposled zažila nemožnost si nakoupit při povodních v roce 2002 a bylo docela nepříjemný nemít kafe a baterie do přenosného rádia, protože nešla ani elektrika. Tak od té doby jsem zvyklá mít doma nějakou rozumnou zásobu. Ale jak jsem psala, suroviny, co běžně spotřebujeme.
Ale davová psychóza je určitě, už včera říkali ve zprávách, že většina eshopu vyprodala za jeden den roušky, respirátory a desinfekce.
@stinga píše:
mně se zdá, že na emiminu je vůbec vysoká účast panikářek a hysterek všeobecně, ne jen v tohle tématu
Přesně
.
@baimoli Obchody nebyly vyprodané nikdy, když tu takovýhle sajrajt co vleze do těla i okem nikdy nebyl. Není potřeba se bát a barikádovat se už teď. Každopádně kdyby to tu někdy propuklo ve velkém, tak obchody budou vykoupené okamžitě. Stačí se podívat jak to vypadá před státními svátky- obchody budou zavřené 1 nebo 2 dny a lidi mají přetékající vozíky, kolikrát každý člen rodiny tlačí svůj vlastní, neb do 1 by se to nevlezlo, jak kdyby mělo být zavřeno půl roku. Při pandemii by to bylo 1000× horší. Třeba od včera už je vykoupená alza- respirátory a roušky.
@magion píše:
Zodpovědněji, ale pořád to má značné mouchy. Ale jelikož se mi nelíbí ani nedostatek prevence ze strany WHO a neasijských vlád, nechci házet kamenem. Celkem chápu, že dělat razantní nepopulární opatření je těžké. Nezavděčíš se skoro nikdy. Buď děláš podle lidí málo, nebo moc.
A jak jako můžeš posoudit, jaká skutečně situace je?
„Infekční klinika pražské Nemocnice Na Bulovce je na případné pacienty nakažené koronavirem připravena, v současné době má pro tyto případy vyčleněny dva volné pokoje. Počty lůžek může v případě potřeby zvýšit. ČTK to dnes sdělila mluvčí Bulovky Simona Krautová. “
2 pokoje. Jsem hodně zvědavá, kolika pacientům jsme v případě nutnosti schopni zabezpečit izolační podmínky v nemocnicích celkově. Na jednotlivé případy jsme určitě vybaveni dobře.
@Borrealis
@Kristynka22 píše:
@baimoli Obchody nebyly vyprodané nikdy, když tu takovýhle sajrajt co vleze do těla i okem nikdy nebyl. Není potřeba se bát a barikádovat se už teď. Každopádně kdyby to tu někdy propuklo ve velkém, tak obchody budou vykoupené okamžitě. Stačí se podívat jak to vypadá před státními svátky- obchody budou zavřené 1 nebo 2 dny a lidi mají přetékající vozíky, kolikrát každý člen rodiny tlačí svůj vlastní, neb do 1 by se to nevlezlo, jak kdyby mělo být zavřeno půl roku. Při pandemii by to bylo 1000× horší. Třeba od včera už je vykoupená alza- respirátory a roušky.
Mě takhle panika přijde předčasná..během epidemie SARS tady taky žádná pandemie neproběhla ![]()
@baimoli Tak to my ale nevíme, jestli jen zkoumají existující, vylepšují je a nebo vyrábějí úplné novinky. Všechno je možné. Ale já se zajímám o konspirace už dlouho ![]()
@magion píše:
"Infekční klinika pražské Nemocnice Na Bulovce je na případné pacienty nakažené koronavirem připravena, v současné době má pro tyto případy vyčleněny dva volné pokoje. Počty lůžek může v případě potřeby zvýšit. ČTK to dnes sdělila mluvčí Bulovky Simona Krautová. "2 pokoje. Jsem hodně zvědavá, kolika pacientům jsme v případě nutnosti schopni zabezpečit izolační podmínky v nemocnicích celkově. Na jednotlivé případy jsme určitě vybaveni dobře.
@Borrealis
Tak se nic nezměnilo, jsou tam ty 2 pokoje
snad už opravili ty netěsnící okna ![]()
Jsem ted mrkla a na Alze maji respiratoru plno nic vyprodaneho neni.
@Kristynka22 píše:
@baimoli Tak to my ale nevíme, jestli jen zkoumají existující, vylepšují je a nebo vyrábějí úplné novinky. Všechno je možné. Ale já se zajímám o konspirace už dlouho
Až vymyslíš, jak vyrobit vir, tak dostaneš nobelovku.
To je jako bys chtěla vyrobit třeba nový druh zajíce.
@lucenka píše:
Ne Čína se to tenkrát snažila ututlat. Teď k tomu přistoupila zodpovědně a vy hend vymýšlíte konspirační teorie
No vidíš je, lháře. Moje zkušenost - Asiati lžou víc než běžný standart. Ale kdyby před 15 lety se tímto způsobem vybavili proti SARS, tak dnes ty nemocnice takovým hopem nepotřebují. Už by tam byly. Navíc tutlali i tentokrát, první případy byly již v prosinci.
Počet obyvatel Číny se nezvyšuje nijak dramaticky, takže něco je tentokrát jinak.