Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6735
27.1.20 12:06
@Kristynka22 píše:
@Lana25 Tak lepší si to promyslet a něco nakoupit v klídku teď (a být za magora), než pak brečet ve vyprodaným obchodě a ještě se tam nakazit :lol: To bude stejné s respirátory, až se to tu objeví, všechny budou vyprodané a ty co nebudou, tak nebudou stát stovku jako teď ale tisícovku a to bude teda pořádná pálka, když jsou jen na 1 použití :lol:

Silně pochybuji, že tu někdy nastane stejná situace jako v Číně. Ale nakupujte, je to dobrý pro ekonomiku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
27.1.20 12:17

@baimoli Tak stejné to tu asi nebude, i když kdoví, když si sem denně Číňani stále létají :lol: Možná už to tu je, bohužel je dlouhatánská inkubační doba a pak příznaky jako klasická viróza, takže člověk si lupne paralen a hurá do práce nakazit další :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
27.1.20 12:20

@stock jenomže já psala ze koupim co stihneme i vypotrebovat a trvanlivost si hlidam vždy u všeho 👍 a podle toho i varim a jídlo zpracovávám, takže nechápu teda o co jde 🙈 😂 to samy uricte nejakej ten paralen nema trvanlivost měsíc a kdyz toho koupim např 2 krabičky tak mi to výdrži a dokonce tím nenechám nikomu vydělat nic navíc, protože si ho prostě delší dobu nekoupim, když nám vydrží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
27.1.20 12:21
@baimoli píše:
Promiň blbě jsem to četla. Na to tržiště se to odněkud dostalo, jasně. Ten 1. pacient byl první otestovaný, zcela náhodně mu udělali CT a nález na plicích doktory překvapil, proto zkoumali dál. Máš pravdu 1.pacient se nerovná první člověk, který se nakazil..spousta lidí si mohla myslet, že mají jen chřipku, dokonce i zápal plic a nikdo je na coronavirus netestovalPříspěvek upraven 27.01.20 v 12:03

Jo, souhlasím. Zvláště když u mnohých se to projevuje mírně a k doktorovi chudší v Číně moc nechodí, pokud to není nezbytné, nejsou na to peníze a jak tu někdo zmínil, nejsou na to prý zvyklí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
27.1.20 12:22
@magion píše:
No, podle toho, co předpovídá čínský přední virolog, bych se na to spíš vykašlalahttps://www.google.com/…warns-2020-1

Tohle je asi údaj ještě zpočátku vypuknutí té infekce. Otázka je, zda Čína takhle vyšilovala (myslím stavbu nemocnic do týdne…) v době, kdy byl SARS. Tam byla sice mortalita vysoká, ale že bych si vsadila, že u tohoto typu to bude výrazně nižší, tak tomu nevěřím. Protože nevěřím, že překonat těžký zápal plic bez adekvátní léčby, kdy se asi zkouší, co komu zabere a uleví, bude jen pro ty imunitně nejsilnější a podívejte se na běžnou populaci. Stačí běžná blicí viroza a chytne to skoro každý.
Očekávám konečná čísla ohledně úmrtnosti mnohonásobně vyšší. Ukáže to až čas. A vnitřně mám pocit, že tohle je možná záludnější virus, navíc se vychází ze zkušenosti s tím SARSem.

Roušky zatím nekupuji, protože bych jich stejně nedokázala koupit tolik, aby to vykrylo třeba měsíc pro celou rodinu. To by musela být zásoba na 2-3 měsíce, aby to k něčemu bylo. Nechávám to osudu.

A hlavně já NEVĚŘÍM ASIATŮM všeobecně. Vycházím z pracovní zkušenosti, přes 10 let jsem dělala pro Asijce a tak často lhali, překrucovali a neříkali nic přímo, že to není ani možný. Pravda se jim dala odečítat jen z očí, podle způsobu, jak koukají, jak se jim ty oči blýskají… chtělo to pár let praxe. Počkám si na nějaká evropská data, až se evropské laboratoře pořádně podívají na složení toho viru a jaká vydají doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.1.20 12:24
@magion píše:
Jo, ale ta španělská :lol: ta měla 2,5 teda..

aha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.1.20 12:25
@Lana25 píše:
ehm :lol: prej sdílet s nimi davové šílenství a co dělaš tady? Jsi úplně v klidu viď?
:mrgreen: hele na seznamu na mě vyskakujou reklamy na armádní hadry a plynový masky, ono těch šílejích asi bude víc :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
27.1.20 12:27

Přála bych vám vidět fb stránku našeho města (pět minut od Prahy), když jedno odpoledne netekla z kohoutku voda (hysterie začala zhruba po půl hodině):mrgreen: děti umíraly hlady a žízní, zabíjeli se preventivně domácí mazlíčci a formovala se domobrana. No radši mezi tyto spoluobčany nevycházet a s klidným svědomím šoupnout pod postel krabice s rýži a konzervu s tuňákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
@baimoli píše: :mrgreen: hele na seznamu na mě vyskakujou reklamy na armádní hadry a plynový masky, ono těch šílejích asi bude víc :think:

To je tím, že SIS to hledala :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409

@baimoli ekonomice to nepomůže, když pak delší dobu nakoupim min 😂 👍
Myslím že je rozdíl nakupovat velký kvanta surovin, který pak vyhodím, nebo koupit v určitý míře co zpracuju, nehledě na to, že se mi bezne stávalo že nebyly jinak běžne dostupný léky skrz výpadek výroby takže se to může o to spíš stát i ted např endiaron atd. SORRY za reklamu 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.1.20 12:28
@Kristynka22 píše:
@baimoli Tak stejné to tu asi nebude, i když kdoví, když si sem denně Číňani stále létají :lol: Možná už to tu je, bohužel je dlouhatánská inkubační doba a pak příznaky jako klasická viróza, takže člověk si lupne paralen a hurá do práce nakazit další :lol:

A kdy naposledy tady byla taková situace, kdybys musela sedět izolovaná doma kvůli rychle šířící se infekci, konkrétně v Čechách :roll: :roll: :lol: a obchody byly vyprodané..Začnu se bát, až se nakazí naši sousedi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.1.20 12:28
@LaPaloma píše:
Tohle je asi údaj ještě zpočátku vypuknutí té infekce. Otázka je, zda Čína takhle vyšilovala (myslím stavbu nemocnic do týdne…) v době, kdy byl SARS. Tam byla sice mortalita vysoká, ale že bych si vsadila, že u tohoto typu to bude výrazně nižší, tak tomu nevěřím. Protože nevěřím, že překonat těžký zápal plic bez adekvátní léčby, kdy se asi zkouší, co komu zabere a uleví, bude jen pro ty imunitně nejsilnější a podívejte se na běžnou populaci. Stačí běžná blicí viroza a chytne to skoro každý.
Očekávám konečná čísla ohledně úmrtnosti mnohonásobně vyšší. Ukáže to až čas. A vnitřně mám pocit, že tohle je možná záludnější virus, navíc se vychází ze zkušenosti s tím SARSem.

Roušky zatím nekupuji, protože bych jich stejně nedokázala koupit tolik, aby to vykrylo třeba měsíc pro celou rodinu. To by musela být zásoba na 2-3 měsíce, aby to k něčemu bylo. Nechávám to osudu.

A hlavně já NEVĚŘÍM ASIATŮM všeobecně. Vycházím z pracovní zkušenosti, přes 10 let jsem dělala pro Asijce a tak často lhali, překrucovali a neříkali nic přímo, že to není ani možný. Pravda se jim dala odečítat jen z očí, podle způsobu, jak koukají, jak se jim ty oči blýskají… chtělo to pár let praxe. Počkám si na nějaká evropská data, až se evropské laboratoře pořádně podívají na složení toho viru a jaká vydají doporučení.

Ne Čína se to tenkrát snažila ututlat. Teď k tomu přistoupila zodpovědně a vy hend vymýšlíte konspirační teorie :roll:

• Citovat
  • Upravit
6735
27.1.20 12:29
@Bubla Bůčková píše:
To je tím, že SIS to hledala :*
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
27.1.20 12:32
@aiwwa píše:
Je potřeba udržovat vysokou míru hysterie. :D

mně se zdá, že na emiminu je vůbec vysoká účast panikářek a hysterek všeobecně, ne jen v tohle tématu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.1.20 12:35
@Kristynka22 píše:
@aiwwa Nevim, já jsem ráda za obecné znalosti z biologie a chemie ale když ve Wu chanu mají laboratoř na biologické zbraně, tak to asi nějak umí :lol:

Ty viry tam skladují a zkoumají, jsou to již existující viry, ty se uměle nevyrábí. Ona to ani není potřeba, ty existující jsou už dost hrozivý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA