Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Tak mají podezření i v Rakousku, což je blízko. A četla jsem, že se to přenáší i slinami.
Pry letuska. Jako nechapu proc se porad lita? To je uplnej kocourkov na tom svete. Hlavne sedi tam x-lidi. vsichni dychaji vzduch z klimatizace, sedi tan dlouho nez letadlo pristane…co se divi. Nechapu proc jsou porad povoleny lety…
@Renca8 taky to nechápu.. já jsem k tomu přistupovala dost vlažně, začala jsem to sledovat až včera večer a dnes už spousta dalších zpráv
@vokishka píše:
No já četla, že je ale nebezpečnější kvůli tomuhle: Je zřejmé, že je virus infekční i v inkubační době, která trvá jeden až 14 dní. Tím se liší od viru SARS. Úřady zintenzivní opatření, jež mají šíření zastavit, dodal Ma.
SARS prý byl nakažlivý až při projevech nemoci.
Já to spíš myslela tak, že to tentokrát Cinani zachytili zavcas a neprosvihli/nevykaslali se na to jako na SARS.
Začátkem roku 2020 bylo potvrzeno, že ve městě Wuhan v Číně byl identifikován nový koronavirus, který by mohl infikovat lidi. Předpokládá se, že k šíření infekce došlo na lidech ze zvířat na trhu. Je pravdepodobne, že infekce se šíří mezi lidmi. Virus způsobuje respirační problémy. Vetsina tezce nemocnych jsou osoby, ktere maji „v batohu“ jinou chorobu. Co způsobuje infekci koronaviry a jak se šíří? Coronavirus je rozdělen do nejméně tří podskupin, alfa, beta a gama. Sedm virů, které způsobují lidské onemocnění, patří do skupin alfa a beta. Kromě SARS nejsou přenosové cesty příliš dobře studovány, ale hlavně se předpokládá, že k šíření infekce dochází prostřednictvím kontaktních infekcí nebo vzduchem z kašle a kýchání. Většina lidí je pravděpodobně nakažena koronaviry, které způsobují běžné nachlazení v určitém okamžiku života, a můžete onemocnět několikrát.
@Renca8 píše:
Pry letuska. Jako nechapu proc se porad lita? To je uplnej kocourkov na tom svete. Hlavne sedi tam x-lidi. vsichni dychaji vzduch z klimatizace, sedi tan dlouho nez letadlo pristane…co se divi. Nechapu proc jsou porad povoleny lety…
Zatrhnout leteckou dopravu? Nebo jak to myslis?
@Renca8 https://gisanddata.maps.arcgis.com/…d/index.html#…
Tady máš tu mapu, která nesla otevřít, o které jsi mluvila. Snad to jde z téhle „strany“ ![]()
Ne, taky nejde ![]()
Příspěvek upraven 26.01.20 v 10:41
@stock píše:
Zatrhnout leteckou dopravu? Nebo jak to myslis?
No ano, vše (osoby i zboží) z Číny ven zastavit a nepustit. Jenže chápu, že to je nereálné, pak by byl nějaký virus úplně jedno, protože Čína by rozpoutala válku.
Zatím „hladina“/stupen 0 v centrále, kde to průběžně sledují. Takže neplasit. https://www.svt.se/…-forbered-er
@KaZeAd píše:
No ano, vše (osoby i zboží) z Číny ven zastavit a nepustit. Jenže chápu, že to je nereálné, pak by byl nějaký virus úplně jedno, protože Čína by rozpoutala válku.
Jak jsi prisla/přišel na tohle? A jak to chces udelat s lidmi, kteri se chteji vratit z Ciny domu?
@KaZeAd píše:
A jak by ses na to dívala, kdybys byla teď v Číně na dovolené ty nebo nějaký tvůj blízký? Pochybuji, že pohledem „ano, souhlasím, že pro bezpečnost zbytku světa by bylo lepší nás tu zavřít a nepouštět ven“ - jasně, že bylo, ale je to prostě nereálné.
@stock Kdybychom ji odřízli od okolního světa a od financí tak o tom vůbec nepochybuju že by si to nenechala líbit. Vím, že přímo v epicentru jsou 3 (?) Češi, zatím se vláda asi moc nepředřela, aby je dostala domů? Ideálně je dát na 14 dní do karantény, otestovat, a když budou zdraví tak je nějak dostat domů.