Kotě, kočka v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5712
4.11.20 10:26

Kočku do bytu bych nechtěla, strašně mi to smrdí a všude jsou chlupy a zničené věci. Ano, hodně kočkomilů ti bude tvrdit, že kočka nesmrdí, naše příbuzná má doma 3 kočky a taky tvrdí, že nesmrdí. My ostatní to cítíme jinak. :lol:
Takže pokud to není tvůj sen, kočka ti bude spíš vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.11.20 10:31
@Anonymní píše:
Jak se prosím tě vychovává kočka? Pes možná, ale kočku nikdy nevychováš, ta si prostě vždycky bude dělat, co chce. A že jí postříkáš vodou :roll: když poleze na stůl a ona seskočí, to neznamená, že je vychovaná, ale vyděšená a jen se za tebou zabouchnou dveře, vyleze na ten stůl znovu :pankac:

To není pravda, že kočku nevychováš. Zkus si něco načíst. Neposlechne nikdy na slovo jako pes, ale vychovat se dá. Jenže koťátkům všechno dovolíme a pak se to těžko dohání. S tím příkladem, chození na stůl. Můžeš ji to od kotěte odnaučit tak, že ho posypeš trochou pepře např. Ona se naučí, že packy jí potom nechutnají. Kočka není hloupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.11.20 10:37
@Lil Kitkatt píše:
Kočku do bytu bych nechtěla, strašně mi to smrdí a všude jsou chlupy a zničené věci. Ano, hodně kočkomilů ti bude tvrdit, že kočka nesmrdí, naše příbuzná má doma 3 kočky a taky tvrdí, že nesmrdí. My ostatní to cítíme jinak. :lol:
Takže pokud to není tvůj sen, kočka ti bude spíš vadit…

3 kočky už v bytě po čichu asi už poznáš. 1 kočku u čistotných lidí, co čistí pravidelně záchod nepoznáš. Ptala jsem se několika návštěv (kámošek a rodiny) ať mi řeknou upřímně zda je cítit. Chlupy nemáme. Mám plemeno co chlupy téměř vůbec nepouští. Jinak pes mi tedy jako zvíře smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
4.11.20 10:51

@Len123l u nás děti vyrůstají od narození s kočkou, přirozeně se už od mimina učí, co se smí a co ne. Kočka se s nimi také sžila. Každému dopřáváme svůj prostor a jde to celkem v pohodě. I kočka ví, že dětem nesmí ublížit, když se jí zdá pozornosti příliš, tak uteče. Takže v případě, že jeou spolu od narození, tak zo fungovat může. Chce to ale rozumět i potřebám a řeči kočky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5712
4.11.20 10:55
@berusa.m píše:
3 kočky už v bytě po čichu asi už poznáš. 1 kočku u čistotných lidí, co čistí pravidelně záchod nepoznáš. Ptala jsem se několika návštěv (kámošek a rodiny) ať mi řeknou upřímně zda je cítit. Chlupy nemáme. Mám plemeno co chlupy téměř vůbec nepouští. Jinak pes mi tedy jako zvíře smrdí.

Oni to čistotní lidé jsou a záchody mají ty nejlepší a čistí je, ale cítit to prostě je. Zvlášť když kocour vykoná potřebu, je to dost síla.
Asi záleží taky na velikosti a druhu kočky. Taky když někdo kočku chce a má ji rád, tak trochu smradu zvládne. Já mám nos citlivý a obzvlášť v těhotenství. Kočku cítím už ve dveřích a navaluje se mi z toho..
Ale jako každého věc. Reagovala jsem na zakladatelku, ta o kočce moc přesvědčená není, že by to byl její sen. Proto by to pro ni mohl být problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.11.20 11:04

Máme. Zachráněného jako mini kotě. Sedačka a židle par ran mají, ale neskrabe je schválně, spis se třeba špatně odrazil. Chlupy jsou všude, záchod nesmrdi, nikdy nešel vedle, zvraci tak jednou ročně, mluví s nama, miluje nás, dítě bohužel odjakživa nesnáší. Nejvíc má omotane ty co ho vůbec nechtěli samozrejme :mrgreen: první rok byl zběsilý, lítal, blbnul, po roce si na nás teprve začal lehat a mazlit se. Po třech letech na nás už jenom leží nebo na okně :mrgreen: nesnáší zavřené dveře, ty okamžitě začne packama skrabat, bez drapu. Víc mě teď asi nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
4.11.20 14:02

Mám dvě kočky. Jako takhle, někdo musí čistit záchod, když jdou na velkou tak to pak dost smrdí, že někdy asi něco zničí (to pes taky). možná někdy něco počůrá, pobleje. Na víkend není problém je nechat samotné, když k nim někdo chodí denně je krmit a vyčistit zachod, zvladnou bez vás i víc jak týden. Dost toho sežerou, pořad tahat stelivo. Kočka si vyleze a vleze všude, bude spát v posteli, lehne si na čistý prádlo, na oblečení chlupy.

Já už mám dva důchodce, mají svoje mouchy. Děti moc rády nemají, ale měla jsem je za svobodna, nějak tak je respektují. Manžel je nemusí, ale už si mě s nima našel, tak je krmí a co jsem byla těhotná, tak čistí záchody. Ale tím jak jsou starý, jedna počůrá cokoliv je někde na zemi nebo chodila dceři do postele. Kocour dost bleje. Ale už to s nima doklepeme.
Ale primárně jako hračku pro dítě, pokud se o něj neumí samo postarat bych nepořídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
4.11.20 14:43
@Anonymní píše:
Máte někdo v bytě kočku? Co obnáší péče o ni? Nechce se mi do zvířete do bytu ale manžel chce být super táta a uvažuje o pořízení kočky dětem k Vánocům. Šli byste do toho? :roll:

Kočku bych domu nechtěla. Vadí mi, že skáčou na stůl, kuch. linku apod. A to jim prostě nevysvetlíte.
To snad radši nejakyho nelínajícího malého psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.20 07:46
@berusa.m píše:
To není pravda, že kočku nevychováš. Zkus si něco načíst. Neposlechne nikdy na slovo jako pes, ale vychovat se dá. Jenže koťátkům všechno dovolíme a pak se to těžko dohání. S tím příkladem, chození na stůl. Můžeš ji to od kotěte odnaučit tak, že ho posypeš trochou pepře např. Ona se naučí, že packy jí potom nechutnají. Kočka není hloupá.

Pepř?? Ty bys neměla mít kočku ani vycpanou. Nepotřebuji nic číst, kočky chovám přes dvacet let a tobě by tedy chovatel kotě nedal.

• Citovat
  • Upravit
981
5.11.20 09:09

@mackA159 to všechno kotě mělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
5.11.20 10:03
@Rachel_cz píše:
Kočku bych domu nechtěla. Vadí mi, že skáčou na stůl, kuch. linku apod. A to jim prostě nevysvetlíte.
To snad radši nejakyho nelínajícího malého psa.

ani jedna naše kočka nelezla po stole ani kuchyňské lince. Byly vychované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
5.11.20 11:17
@Anonymní píše:
Pepř?? Ty bys neměla mít kočku ani vycpanou. Nepotřebuji nic číst, kočky chovám přes dvacet let a tobě by tedy chovatel kotě nedal.

Ty anonymní hrdinko. Tuto radu mi dal sám veterinář. Takže od slepice, co má doma kočky a považuje se za chovatelku a neumí je ani vychovat, rady nepřijímám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.11.20 11:45

kočka

Určitě bych do toho sel… klidně mi napište zprávu, rád poradím… mam 7 koček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
5.11.20 15:16
@LenkaN26 píše:
ani jedna naše kočka nelezla po stole ani kuchyňské lince. Byly vychované…

Gratuluji ke zdárné výchově :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.11.20 17:09
@Anonymní píše:
Máte někdo v bytě kočku? Co obnáší péče o ni? Nechce se mi do zvířete do bytu ale manžel chce být super táta a uvažuje o pořízení kočky dětem k Vánocům. Šli byste do toho?
@Anonymní píše:
Máte někdo v bytě kočku? Co obnáší péče o ni? Nechce se mi do zvířete do bytu ale manžel chce být super táta a uvažuje o pořízení kočky dětem k Vánocům. Šli byste do toho? :roll:

Nešel bych do toho a to z důvodu toho, že z toho nejsi odvázaná. Zvíře by měli chtít všichni členové domácnosti, hlavně tedy rodiče, protože děti chtějí vždycky :lol:. Jinak my máme dva psy, dvě kočky v bytě a tři děti, nejmladší má čtyři roky. Tři zvířata máme už déle, ale kocoura máme rok. Pes s kočkou nejde srovnávat, každý má něco. Pes jde lépe vychovat, kočku jde taky něco naučit, ale je to na dýl. Naše kočky po stole ani lince nelezou i když občas tam chlup najdu, ale dělají to na tajňačku. Oba jsou stoprocentně čistotní. Mě se treba líbí ta jejich samostatnost a vlastni hlava, ale taková je jenom kočka. Ta je prostě svá, je to dáma, ráda se mazlí, ale jen s námi, cizí lidi ani neví, že jí máme. Jak přijde návštěva, je schovaná, jinak je to ale šéfka. Srovná kocoura i psy. Kocour je povahou spíše pes, ten by se mazlil pořád a je to takový závislák. Je to ale takové plemeno, má tu povahu prostě jinou, než naše druhá kočka, která je původně kotě z ulice. Je s nima méně práce, než se psema, vystačí si i samy, je zábava je pozorovat, jak si hrajou. Ale pes má zase jiná pozitiva, proto máme oboje. Ale my máme rádi zvířata a jsme rádi, že je máme všichni a stoji nám to i za to, že nám kocour poškrábal sedačku, že se musí i večer v zimě a za deště se psema, že, když už se jednou za čas poblijou, tak výhradně na koberec pod stolem v obýváku, je to jediný koberec v celém bytě, ale to prostě k tomu patří. Nemít je rád, vadit mi, tak mi to štve mnohem vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný