Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, omlouvam se za dotaz, ale nikde jsem tohle nenasla, tak se radsi ptam.
Pristi cyklus se s pritelem opet poustime po nejaky pauze do snazeni.
Koupila jsem pro nej (i pro sebe) kotvicnik, aby chut na sex byla vetsi + zaroven pro dalsi „dobry“ ucinky tak nejak celkove pro telo.
Vim, ze u zen „značně zvyšuje hladinu estrogenů ženských pohlavních hormonů“.
A moje otazka zni: Kdyz to budu jist (mame pilulky, ne caj), tak se logicky dozvim, ze jsem tehotna az 2-3 tyden (mozna pozdeji) po oplodneni, nemuze ten kotvicnik nejak uskodit plodu?
Ahoj. Zkusila jsem zapátrat a našla jsem jen tohle:
U mužů způsobuje významný nárůst hladin testosteronu, zvýšení libida a zlepšení funkce prostaty. U žen se užívá k zvýšení hladin folikulostimulačního hormonu a tím k zmírnění negativních klimakterických obtíží.Těhotenství je však u kotvičníku uváděno jako kontraindikace stejně jako chudokrevnost.
Možná by bylo dobré zeptat se u svého dr.,ten by měl vědět,proč se kotvičník nedoporučuje v těhotenství a při kojení.Přeju hodně štěstí při snažení a brzké //.
![]()
…a co pro sebe zkusit kontryhel? Ten se může pít i v těhu.
Pokud jsi teda pro ten kotvičník, tak bych ho přestala pít po ovulaci.
Pardón né pít, ale brát tabletky, máte to vlastně v tabletkách.
Jaruše - ty jo, tak to se mi nikde dohledat nepovedlo, dekuju…
Myslim, ze to radsi bastit nebudu, k dr. jdu na kontrolu az koncem ledna a to uz mame milovani zase dovoleny, takze sem myslela,ze to tou dobou budu uz bastit, ale radsi ne… ![]()
PeBa - taky me napadlo vysadit cca v polovine cyklu, ale ja vlastne ani nevim, kdy ovulaci mam. Snazili jsme se s pritelem par mesicu, on mel pak komplikovanou operaci, pak sem musela na operaci ja a ted dokoncuju „sestinedeli“, tzn. zakaz sexu. Nechtela jsem nejak extra plasit merenim BT nebo ovulacnima testama, takze se spis snazim zamerit na „tabulkovou“ ovulaci a resit to chci vic az za par mesicu, no mozna tydnu.
Navic kdyz to prestanu brat v polovine cyklu, tak budou prasky kotvicniku jeste „doznivat“, takze bych to musela vysadit driv, ale tezko rict, kdy telo vyplavi vsechno ven. ![]()
Kontryhel jsi nekdy pila? Nevis, jakou to ma chut? Ja vetsinou bylinky zvracim, i proto sem zvolila kotvicnik v prascich a ne odvar.
Radko, ten kotvičník se v těhotenství a při kojení nemůže kvůli obsahu alkaloidů
.
…jo, kontryhel jsem pila. Pokud ti bylinky nejedou, tak ti asi nebude chutnat nejspíš žádná
. Mě docela chutnal, ale hlavně, že pomohl ![]()
PeBa píše: …jo, kontryhel jsem pila. Pokud ti bylinky nejedou, tak ti asi nebude chutnat nejspíš žádná. Mě docela chutnal, ale hlavně, že pomohl
A ten se muze pit i v tom zacatku, nez vlastne zjistis, ze jsi tehotna?
Tak zkusit to muzu, max. to vyzvracim…
Jsou i nejaky, ktery zvladnu (vlastne jenom jedna byl.), odvar ze sennych listu - a i mi docela smakoval… ![]()
Já jsem měla kotvičník v kapkách i manžel a když jsem zjistila,že se mi MS o týden opozdila,tak jsem ho vysadila a těhu jsem byla.A můj dr říkal,že je to velice dobré užívat,tak jako třeba kys.listová
Ano, kontryhel se může pít i v těhotenství, některé prameny a bylinkáři ho dokonce doporučují, že pomáhá těhotenství udržovat. Osobně jsem ho pila na začátku(asi do 4.měsíce) i na konci těhotenství tam jsem ještě přidala maliník, který působí protikrvácivě a snižuje možnost krvácení po porodu. To jsem pila i po porodu.
Dobrý večer,
omlouvám se, že vám lezu do diskuze…
Chtěla jsem se zeptat na ten kontryhel. PeBo pila jsi ho jen do ovulace, nebo i po ní? A změnila se ti nějak MS, nebo jsi byla hned těhule ![]()
Tak kontryhel můžeš po dobu celýho cyklu. Je to nejpříznivější bylinka pro ženu a její orgány. Bylinky chtějí čas na působení u každého jiný(i měsíce). Pomůžou, pokud samozřejmě není problém anatomický.
Já to měla trochu složitější . Po HA depo provera cyklus v háji. Vysoký prolaktin - na to jsem přišla po roce a brala na to hormonální prášky, no hnus. Hladinu to srovnalo, ale mimčo nikde, gyndařka doporučila umělé oplodnění
víc jí to nebralo ![]()
Tak jsem se začala věnovat bylinkám. Nejdřív jsem si koupila kůru od paní Podhorné(http://www.nadeje-byliny.eu/). Nevěděla jsem přesně jakou, stačilo jí napsat mail s problémem a ona mi sestavila lahvičky na míru.Pročišťovala jsem se asi 3měsíce.pak pauza a pak jsem začala pít šalvějový čaj(dezinfikuje)do ovulace(obsahuje fytoestrogeny) a od ovulace kontryhelový čaj. Další měsíc jsem už byla nedočkavá, tak jsem koupila gynex(brala od prvního dne MS 3×denně 3týdny pak pauza)a k tomu ty čaje a byl z toho prcek.A v tom pití kontryhele jsem pokračovala i v těhu a brala k tomu listovku, víc nic.
Takže těhu rok a půl po té blbé HA.
Ahoj. Kotvičník doporučuji užívat ve formě čaje: sušenou nať, z kterého si čaj připravíte, si můžete pohledem zkontrolovat - u pilulek (tobolek) si nikdy nemůžete být moc jisté, co je doopravdy uvnitř a v jaké koncentraci. Já kupuji už delší dobu na kotvicnik.cz, předtím na jikl.cz
tady je o kontryhelu psáno trošku s humorem(pán je asi veselý čĺovíček), doporučuji 7. odstavec.
http://www.dedekkorenar.cz/…ntryhel.html