Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Barush pri mych pozadovanych rozmerech ta cena vcetne rostlin nebyla nijak prehnana, oslovila jsem nekolik firem, chtela jsem neco na plavani, minimalne pet temp, ne nejake plivatko na namoceni…
@Hanka1 Jj naše děcka to mají stejně, voda může být jak led, já tam nedám nohu ani po kotník a oni už tam plavčí
Jinak asi je možné, že když to dělá firma tak ty náklady takto šplhají, ale určitě když si to člověk udělá sám tak je to za hubičku. Nejdražší je asi koupit tu folii, popřípadně když člověk nemá dostatečné svaly zavolat bagr na vyhloubení jámy. U těch jezírek musí být právě velká ta čistící zóna s rostlinami, větší než to co je na koupání. My se snad k jezírku jednou dokopeme, ale musíme ho udělat dostatečně vzdálené od baráku, abysme se nemuseli dělit s kačenama a husama ![]()
Nemůžeme se nabažit prostě koupáníčko jak se patří, náklady na elektřinu asi stouply ale minimálně to jsme ani nepostřehly, voda v těch hicech se samozdřejmě díky 2 vodopádům odpařuje více ale žádná hrůza. Za nás paráda stále čistá průzračná voda bez jakékoli chemie, máme v jezírku 2 čerpadla vzduchování, UV lamapa a filtrace na bázy kultur + samozdřejmě rostlinné osazení a časem možná pořídíme želvičku nebo 1-2 malé rybičky, kdyby se více množily larvy komárů
Dobrý den, mohu Vás požádat o cenu popř. o kontakt na firmu? Klidně do soukromé zprávy. To jezirko je luxusní. Bazén nás neláká, ale jezírko ano. Děkuji
@KikiC dobry den, s manzelem bychom si taky radi nechali udelat koupaci jezirko. Mate to moc pekne, mohla bych take pozadat o cenu a firmu? Klidne take do sz. Dekuji moc! A nechali jste si delat az z jara a i s rostlinami?
@KikiC krasny jezirko
tak to uz se tesite na pristi jaro?
Mmch ja se dneska koupala, ale asi uz to pomalu budu smerovat k zazimovani, i kdyz jeden rok jsem se koupala i v puli listopadu… ![]()
@Hanka1 jezírkomáme od března a hned se koupalo manžel skoro denně a děti teda taky ale až od května, já ne takovou ledárnu nedavám, teď už je zima ale začátkem října tam manžel ještě občas skočil.
Vždycky jsem to chtěla
Kdyby byl baráček a zahrádka. Upřímně závidím.
@KikiC Dobrý den, mohu se zeptat jak se Vám daří s koupacím jezírkem zřejmě již 3tí sezonu? Mohla by jste krátce zhodnotit zkušenosti, kolik práce s údržbou týdně/měsíčně/ročně? Taky prosím pokud je to možné náklady na realizaci a na provoz? Klidně do SZ
A poslední věc jaká firma Vám to dělala? Brali by jste ji znovu za realizátora?
Předem děkuji za ochotu. Přeji Vám hodně štěstí nejen s jezírkem ![]()
Ráda bych oživila diskuzi, jestli tu jsou nějací majitelé koupacích jezírek - rady, zkušenosti, nápady, pořizovací cena atd. Děkuji.
no nyni existuje spousta moznosti filtrace i bez chemie. Nam chlor nevadi, resp. ja mam rada jeho vuni, kdyz se otevre zastreseni, tak mne to proste zavoni. Deti ani manzel slanou vodu nechteli, pry kdyz budou mit potrebu slane vody, tak pojedeme k more. Nikdo z nas zadne kozni ani jine problemy nema, davkovani mam po tech peti letech vychytane, neni to ani o mnozstvi chemie, jako o kvalitni filtraci a pravidelnem cisteni filtru a pisku v nem. Pro mne je velke plus bazenu to, ze diky tepelnemu cerpadlu a zastreseni se koupeme od kvetna do rijna, a to pro mne je minimalni teplota na koupani 28 stupnu
deti jsou otuzilci, ty jsou schopny do nej vlezt po prvnim dopusteni, kdy to ma o deset stupnu mene…