Koupací jezírko

1.9.16 19:08

koupací jezírko

Ahoj, máte zkušenosti s koupacím jezírkem. Zajímá mě hlavně jaký je jeho provoz (kal vody, spotřeba elektriky,..). Děkuji předem Janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
1.9.16 19:19

Ahoj my máme, napustili jsme a druhý rok museli vylít a znovu napustit, teď už to umíme a tak jsme teď měli vodu druhý rok a dobrý… Kalkulaci vody si lehce zpočítáte podle velikosti kubíků vody a spotřebu elektriky asi 7000 ročně a dáváme bakterie 5000 ale spotřebu elektriky spočítá chlap lehce podle čerpadla, uv lampy a vzduchování podle výkonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
1.9.16 19:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
1.9.16 19:40

Akorát bych moc nevěřila tomu, že ta voda bude opravdu tak čistá u nás je vidět na dno a hlavně u jezírek bez elektriky je potřeba aby bylo dostatečně velké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 07:54

Děkuji, právě se s přítelem neshodneme a tak zjišťuju. On by raději klasický bazén, ale mě se líbí jezírko o trochu víc - hlavně kvůli údržbě a bez chemie. Ale asi to nebude tak jednoduché jak jsem myslela a bez elektriky se asi taky neobejdu (když to chci čisté)stejně jako u bazénu, že. Janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
4.9.16 08:58

Ahoj! prirodni koupaci jezirko je nas sen :palec: Jestli se nam nekdy podari na nej nasetrit, tak bychom ho chteli co nejvice prirodni Ale co jsme tak zjistovali, je nejlepsi tam stejne zabudovat nejakou filtraci :think: Jinak asi dost zalezi na velikosti - cim vetsi plocha, tim lepsi samocistici schopnost.
Taky si rada pockam na zkusenosti :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
27.3.17 22:36

Zrovna budujeme na zahradě, už o tom máme něco nastudované ale i tak si ho necháváme dělat od odborníků. Velikostně bude snad dostatečně na to aby kořenové čištění bylko účinné ale i tak investujem do kvalitní filtrace a čerpadla. Náklady na napuštění jsme si zhruba vypočítaly caa kolem 5-6tis, a dále elektřina ale chcem dodělávat solární panely takže i ty náklady budou postupně klesat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.3.17 22:48
@prochazkatrajem píše:
Děkuji, právě se s přítelem neshodneme a tak zjišťuju. On by raději klasický bazén, ale mě se líbí jezírko o trochu víc - hlavně kvůli údržbě a bez chemie. Ale asi to nebude tak jednoduché jak jsem myslela a bez elektriky se asi taky neobejdu (když to chci čisté)stejně jako u bazénu, že. Janina

Jednoduche to neni vubec a priprav se na to, ze koupaci biotop vyjde jednou tak draz nez klasicky bazen do zeme. Taky nevyuzijete celou koupaci sezonu jako v pripade bazenu se zastresenim a tepelnym cerpadle/solary. Pokud mate male deti, volila bych bazen napr se solinatorem a mit mirne slanou vodu a vychytat si davkovani zvladne clovek za mesic.
Sousedka biotop teprve vychytala treti az ctvrtou sezonu a dvakrat musela vypoustet, ale u ni neni problem ve financich a chtela neco hezkeho a navic se koupe parkrat za sezonu nebo kdyz jsou u ni vnoucata…
Kazdopadne my na duchod bazen zrusime a poridime si koupaci biotop…

• Citovat
  • Upravit
1943
27.3.17 22:59
@Hanka1 píše:
Jednoduche to neni vubec a priprav se na to, ze koupaci biotop vyjde jednou tak draz nez klasicky bazen do zeme. Taky nevyuzijete celou koupaci sezonu jako v pripade bazenu se zastresenim a tepelnym cerpadle/solary. Pokud mate male deti, volila bych bazen napr se solinatorem a mit mirne slanou vodu a vychytat si davkovani zvladne clovek za mesic.
Sousedka biotop teprve vychytala treti az ctvrtou sezonu a dvakrat musela vypoustet, ale u ni neni problem ve financich a chtela neco hezkeho a navic se koupe parkrat za sezonu nebo kdyz jsou u ni vnoucata…
Kazdopadne my na duchod bazen zrusime a poridime si koupaci biotop…

ano je to tak jak píšeš my jsme se rozhodovali mezi bazénem se zastřešením a zahradním koupacím jezírkem a jezírko vyhrálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
27.3.17 23:02

zahradní koupací jezírko

:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.3.17 01:06

@KikiC a jak bude velke? Ja chtela cokoliv minimalne na pet temp, v bazenu je tedy protiproud, takze tempovat muzu do aleluja. Na zahrade mista fura a koupaci jezirko v mnou pozadovane velikosti nam spocitali na 600 tisic, stlacila bych to tak na pul mega max takze slovy pana ministra financi a vlastnika tohoto webu „sorry jako“, bazen letos bude patou sezonu a koupeme se od kvetna do rijna… :palec:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
28.3.17 01:10
@Barush píše:
Jde to i bez elektřiny ;) http://www.ekozahrady.com/…ni_bazen.htm

Ach to jsem nemela videt, na druhou stranu, deti jsou imrvere pod vodou a predstava, co je tam se mnou plave za biohavěť, tak to zlata chemie nebo sul :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1433
28.3.17 10:47

@Hanka1 Tak každý máme něco, já mám mnohem větší strach z té chemie. U nás žádné dítě z jezírka ještě neolezlo, s tou bazénovou chemií už je to horší. Zas v zimě se na jezírku dá i zabruslit :mrgreen: Navíc se krásně dá postavit svépomocí a pak je ta cena někde úplně jinde, těch 600 tisíc to je snad na klíč a folie ze zlata ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
28.3.17 11:18
@Barush píše:
@Hanka1 Tak každý máme něco, já mám mnohem větší strach z té chemie. U nás žádné dítě z jezírka ještě neolezlo, s tou bazénovou chemií už je to horší. Zas v zimě se na jezírku dá i zabruslit :mrgreen: Navíc se krásně dá postavit svépomocí a pak je ta cena někde úplně jinde, těch 600 tisíc to je snad na klíč a folie ze zlata ne? 8o

Dnes můžeš mít bazen s křišťálovou vodou uplně bez chemie. My máme salinátor a v bazénu slanou vodu. Žádnou chemii tam nelijeme. Přešli jsme na tuto technologii kvůli dceři, která je atopik a jsme spokojeni. Náklady na pořízení byly dost vysoké, ale vrátí se to. Pouze se nasypalo několik pytlů soli. Známí mají zase nějakou ozonovou technologii. Bakterie a řasy ničí ozon, ale jak to funguje nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
28.3.17 11:20

@Barush Ale jinak bych jezírko brala taky. Chci nechat na zahradě nějaké vybudovat. Ne koupací teda. Ale ještě nemám uplně zpracovaného manžela. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí