Koupě a přepis auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101591
5.8.15 11:57
@Raduš.ka44 píše:
Když chce auto, ať si zařídí evidenčku. :mrgreen: Stačí, že já musím na úřad.

Tak nemusíš, můžeš mu dát ověřenou plnou moc, ale riskuje, že se na to vybodne a auto zůstane psané na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
5.8.15 11:57
@Raduš.ka44 píše:
Když chce auto, ať si zařídí evidenčku. :mrgreen: Stačí, že já musím na úřad.

Tak asi jsem vždy natrefila na ochotného prodejce :-)

• Citovat
  • Upravit
7182
5.8.15 12:00
@Krasavicaa píše:
I tak se dá, ale stejně je kolem toho lítání, tak mi přijde jednodušší rovnou sfrknout na ten úřad :nevim:

Lítání? Prodávala jsem auto před měsícem. Chlap přijel, zaplatil, odvezl si auto, poslal poštou zpátky doklady s evidenčkou, zelenou kartou a plnou mocí. Já došla na úřad, auto převedla a poslala mu papíry zpátky. Takže pro mě jedna cesta na úřad a na poštu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
5.8.15 12:01
@Krasavicaa píše:
Ale málo který majitel ti to tak nechá… Co když vyjedeš a hned bude nehoda? On pak přijde o bonusy. A než se pak s někým dohadovat je lepší mít svoje. Já měla svoje už rovnou s havarijkem.

Což nic nemění na tom, že pro převod to stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.8.15 12:03

@j.a.n.i1 No právě, to bych neriskla. I když - kupovali jsme auto od firmy, kde manžel pracuje, je to měsíc a kousek a dosud není převedené. :zed: Kdyby poslali plnou moc mně jako kupující, už bych si to dávno zařídila. Tady je problém s plnou mocí z Polska, což ovšem neznamená, že to bude trvat tak dlouho. :cert:

Příspěvek upraven 05.08.15 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
5.8.15 12:03
@j.a.n.i1 píše:
Což nic nemění na tom, že pro převod to stačí…

Stačí, ale jak říkám to je na domluvě :-)

• Citovat
  • Upravit
101591
5.8.15 12:04

@Raduš.ka44 Tak lítání ani tak ne… ale pakárna ano, protože buď tam člověk jede 2×, nebo musí doklady posílat poštou a pak nemá nic v ruce a s tím autem nemůže jezdit a jen doufá, že to původní majitel vyřídí včas, dokud platí evidenčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.8.15 12:08

@j.a.n.i1 Ani mi nemluv - jezdím s kopií velkého techničáku, kupní smlouvou a zelenou kartou. Manžel si takto troufnul i do Německa, já jela se staženým zadkem. Navíc na místě jsem zjistila, že jsme kromě toho jeli i bez pasu staršího syna. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.11.15 15:24

A já jsem myslela, že zítra cestou z vyšetření sfouknu magistrát, když budu mít kluka na hlídání. No to zase bude komedie, než přepíšeme blbý auto :zed: A to to bude přepis v rodině :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.16 23:03

Může se auto přepsat na roční dítě, jsou o tom tady v jiném příspěvku spekulace ohledně opatrovnického soudu, musel by teda být?
Chci v tom mít jasno bavíme se o tom v praci a 100 lidí / 100 názorů :D
Díky Petr

• Citovat
  • Upravit
4
14.4.17 22:50

Ahoj potřebuju poradit

Mám kamrada od kterého chci koupit auto ale on se svěřil že ho nenechal přepsat od původního majitele sice má plnou moc ale ta už je skoro 3 roky stará a ted ma strach jit na úřad ho nechat přepast na sebe aby neplatil pokutu s autem jezdní normálně poviny ručení platí muže te my poradit jak mame postupovat aby sme vše vyřesily pokut možno bez pokuty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
15.4.17 08:13

@jenda2323 Sehnat puvodniho majitele, melo by byt v jeho zajmu spolupracovat… Jinak ta plna moc uz asi bude k nicemu, pred 3 lety jeste nemusela byt uredne overena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33505
15.4.17 08:30
@jenda2323 píše:
Mám kamrada od kterého chci koupit auto ale on se svěřil že ho nenechal přepsat od původního majitele sice má plnou moc ale ta už je skoro 3 roky stará a ted ma strach jit na úřad ho nechat přepast na sebe aby neplatil pokutu s autem jezdní normálně poviny ručení platí muže te my poradit jak mame postupovat aby sme vše vyřesily pokut možno bez pokuty

Fakt jedině sehnat původního majitele a auto přepsat, nedávno jsem četla na FB, pár si koupil auto, taky bez přepisu, auto muselo do servisu a musel se nahrát nový imobilizér nebo co to bylo a bez souhlasu pův majitele to prostě nejde, musí s tím souhlasit člověk co je uveden ve velkém TP, kupní smlouva je vůbec nezajímala, takže mají smůlu no. Minlého majitele nelze dohledat, někam se odstěhoval a nikdo neví kam. Proč si to auto nepřepsal? Nevím jak dlouho platí ta plná moc ale za tři roky už asi platná nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.4.17 12:00

No tu dobu měl hodně starostí jelikož se stěhoval do jineho bytu a přestěhování si tu kupní smluvu tak dobře založil zě chvilku ji nemoh najít a počase na to zapoměl a teprv nedavno ji našli ve starim bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.4.17 12:02

Nebo aspoň tak my to bylo řečeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová