Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Raduš.ka44 píše:
Když chce auto, ať si zařídí evidenčku.Stačí, že já musím na úřad.
Tak nemusíš, můžeš mu dát ověřenou plnou moc, ale riskuje, že se na to vybodne a auto zůstane psané na tebe.
@Raduš.ka44 píše:
Když chce auto, ať si zařídí evidenčku.Stačí, že já musím na úřad.
Tak asi jsem vždy natrefila na ochotného prodejce ![]()
@Krasavicaa píše:
I tak se dá, ale stejně je kolem toho lítání, tak mi přijde jednodušší rovnou sfrknout na ten úřad
Lítání? Prodávala jsem auto před měsícem. Chlap přijel, zaplatil, odvezl si auto, poslal poštou zpátky doklady s evidenčkou, zelenou kartou a plnou mocí. Já došla na úřad, auto převedla a poslala mu papíry zpátky. Takže pro mě jedna cesta na úřad a na poštu. ![]()
@Krasavicaa píše:
Ale málo který majitel ti to tak nechá… Co když vyjedeš a hned bude nehoda? On pak přijde o bonusy. A než se pak s někým dohadovat je lepší mít svoje. Já měla svoje už rovnou s havarijkem.
Což nic nemění na tom, že pro převod to stačí…
@j.a.n.i1 No právě, to bych neriskla. I když - kupovali jsme auto od firmy, kde manžel pracuje, je to měsíc a kousek a dosud není převedené.
Kdyby poslali plnou moc mně jako kupující, už bych si to dávno zařídila. Tady je problém s plnou mocí z Polska, což ovšem neznamená, že to bude trvat tak dlouho. ![]()
Příspěvek upraven 05.08.15 v 12:04
@j.a.n.i1 píše:
Což nic nemění na tom, že pro převod to stačí…
Stačí, ale jak říkám to je na domluvě ![]()
@Raduš.ka44 Tak lítání ani tak ne… ale pakárna ano, protože buď tam člověk jede 2×, nebo musí doklady posílat poštou a pak nemá nic v ruce a s tím autem nemůže jezdit a jen doufá, že to původní majitel vyřídí včas, dokud platí evidenčka.
@j.a.n.i1 Ani mi nemluv - jezdím s kopií velkého techničáku, kupní smlouvou a zelenou kartou. Manžel si takto troufnul i do Německa, já jela se staženým zadkem. Navíc na místě jsem zjistila, že jsme kromě toho jeli i bez pasu staršího syna. ![]()
A já jsem myslela, že zítra cestou z vyšetření sfouknu magistrát, když budu mít kluka na hlídání. No to zase bude komedie, než přepíšeme blbý auto
A to to bude přepis v rodině ![]()
Může se auto přepsat na roční dítě, jsou o tom tady v jiném příspěvku spekulace ohledně opatrovnického soudu, musel by teda být?
Chci v tom mít jasno bavíme se o tom v praci a 100 lidí / 100 názorů ![]()
Díky Petr
Mám kamrada od kterého chci koupit auto ale on se svěřil že ho nenechal přepsat od původního majitele sice má plnou moc ale ta už je skoro 3 roky stará a ted ma strach jit na úřad ho nechat přepast na sebe aby neplatil pokutu s autem jezdní normálně poviny ručení platí muže te my poradit jak mame postupovat aby sme vše vyřesily pokut možno bez pokuty
@jenda2323 Sehnat puvodniho majitele, melo by byt v jeho zajmu spolupracovat… Jinak ta plna moc uz asi bude k nicemu, pred 3 lety jeste nemusela byt uredne overena.
@jenda2323 píše:
Mám kamrada od kterého chci koupit auto ale on se svěřil že ho nenechal přepsat od původního majitele sice má plnou moc ale ta už je skoro 3 roky stará a ted ma strach jit na úřad ho nechat přepast na sebe aby neplatil pokutu s autem jezdní normálně poviny ručení platí muže te my poradit jak mame postupovat aby sme vše vyřesily pokut možno bez pokuty
Fakt jedině sehnat původního majitele a auto přepsat, nedávno jsem četla na FB, pár si koupil auto, taky bez přepisu, auto muselo do servisu a musel se nahrát nový imobilizér nebo co to bylo a bez souhlasu pův majitele to prostě nejde, musí s tím souhlasit člověk co je uveden ve velkém TP, kupní smlouva je vůbec nezajímala, takže mají smůlu no. Minlého majitele nelze dohledat, někam se odstěhoval a nikdo neví kam. Proč si to auto nepřepsal? Nevím jak dlouho platí ta plná moc ale za tři roky už asi platná nebude.
No tu dobu měl hodně starostí jelikož se stěhoval do jineho bytu a přestěhování si tu kupní smluvu tak dobře založil zě chvilku ji nemoh najít a počase na to zapoměl a teprv nedavno ji našli ve starim bytě