Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jenda2323 píše:
No tu dobu měl hodně starostí jelikož se stěhoval do jineho bytu a přestěhování si tu kupní smluvu tak dobře založil zě chvilku ji nemoh najít a počase na to zapoměl a teprv nedavno ji našli ve starim bytě
Ale houby… prostě se na to normálně vy.ral a vyhovovalo mu, že je to psané na původního majitele a jemu budou případně chodit dopisy od policajtů. Jelikož se má auto převést nejpozději do 10 pracovních dnů od koupě, tak za tu dobu na to ani nezapomenu, ani tak nezaložím plnou moc, abych ji nebyla schopna najít a pokud ano, tak mám tou dobou kontakt na prodávajícího, abych se mu ozvala znova.
No ted už to je jedno jen mam dotas jak moc kontroluji podpisi jelikož by se dalo smlouvu předelat den jen o přepsání datumu abych nemusel za původním majitelem jestli bych vubec našel
@jenda2323 Potřebuješ ověřenou plnou moc a na tom ověření je datum, takže ho těžko budeš přepisovat.
Ahoj všichni, nevíte, jestli je možné přepsat auto na osobu, která není uvedena jako kupující na kupní smlouvě?
Děkuji
@VercinkaD Jo, jde, jen tam bud musi jit i ten puvodni majitel nebo musis mit plnou moc psanou na spravneho noveho, nebo mit ty moci dve.
Dobrý den, mám dotaz.
Manžel se asi zbláznil. Švagrův kamarád se chce zbavit auta. Prostě usoudil, že nejede, ale neví co tomu je. Vlastníme to samé a manžel ho chtěl na náhradní díly. Jenže si rozmyslel, že pokud by auto zprovoznil do 20 tis. Tak si ho nechá na normální provoz místo svého, které dosluhuje. Ovšem tady je ten problém. Pan ho chtěl prodat za 5000 a pokud ho tedy zprovozní, tak v podstatě nebude nic chtít. Ovšem, nejdřív ho chce dát dohromady, investovat do něj peníze a až pak proběhne přepis. Nehledě na to, že oprava bude hotová třeba až příští rok, prostě ho chceme dát dohromady z výplat. Bude mi stačit kupní smlouva? Co když přijde a řekne že chce auto zpět? Manžel ho přepsat zatím nechce, nechápu
![]()
@Jessica4 co blbneš? Sepište kupní smlouvu a je to. Pokud nebude auto přepsaný, je to problém bývalýho majitele, ne váš.
@Jessica4 na takovej pekáč nemá cenu řešit nějaké opravy a lítání na úřad kvůli přepisu. Za tohle nabízí nejlepší cenu kovošrot
. Ano jsou kolikrát lidí ze prodají auto kvůli tomu, že došel benzín a ono nejede pak se koupě vyplatí ![]()
@JiříkMazlík tak na náhradní díly je fajn. Bohužel nejsem nijak extra movitá abych si mohla pořídit jiné. Náhradní díly i použité stojí kolem 1000. Vím co hledám, takže za bura by se mi vyplatil. Dle mého usudku je to moc levné, tento ojetý vůz se koupí i kolem 100000, takže slovo pekáč je na každém, jak to slovo použije
Ale potřebuji vědět, zda mi bude stačit kupní smlouva na to aby za rok nepřišel, že chce auto zpátky, když není přepsané. Aby se to nedalo nějak obejít, nebo co já vím. Nerozumím tomu, proto se ptám na zkušenosti.
@Jessica4 píše:
@JiříkMazlík tak na náhradní díly je fajn. Bohužel nejsem nijak extra movitá abych si mohla pořídit jiné. Náhradní díly i použité stojí kolem 1000. Vím co hledám, takže za bura by se mi vyplatil. Dle mého usudku je to moc levné, tento ojetý vůz se koupí i kolem 100000, takže slovo pekáč je na každém, jak to slovo použijeAle potřebuji vědět, zda mi bude stačit kupní smlouva na to aby za rok nepřišel, že chce auto zpátky, když není přepsané. Aby se to nedalo nějak obejít, nebo co já vím. Nerozumím tomu, proto se ptám na zkušenosti.
Tak když budeš mít kupní smlouvu, která bude od obou podepsaná, tak jak by mohl přijít a chtít auto zpět? Přepsat ho nechce proč?
@Jessica4 Co to přepsat a dát do depozita, aby se nemuselo platit povinné ručení? Jinak ze zákona se musí provést zápis o změně vlastníka do 10 dnů, nicméně to jde za původním majitelem
A nynější majitel souhlasí, že auto bude bez přepisu? On bude stále platit povinné ručení nebo dáte auto do depozitu?
A přepsat ho nechce proč? Je mu líto těch osmi stovek za převod? ![]()
Když sepíšete kupní smlouvu, máte asi 10 nebo kolik dní na přepis. Pokud jí nesepíšete, majitel si může auto kdykoliv odvést (nebo v extrémním případě nahlásit krádež a ještě po vás půjdou policajti). To už musíte vědět vy, nakolik se mu dá důvěřovat…
@Mar__tanka1983 já vůbec nevím, proč to nechce přepsat a popravdě, nevěřím moc nikomu, obrala mě i vlastní rodina, takže důvěřivá fakt moc nejsem. Bude stačit jen kupní smlouva? A přepis může proběhnout tedy později?
Ono platí nový zákon a jsou tučné pokuty, nevím jak se to bude brát když je to tak stará záležitost, ale vyhýbat se tomu nemůžete