Koupě domu dědictví

227
26.7.17 11:26

Koupě domu dědictví

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost.? Budeme kupovat domeček, není ještě vyřízené dědictví, dědí dvě děti, jedna 18-letá, druhý nezletilý. Chtějí nechat přepsat v dědictví celý dům na 18-letou i pozemek a nezletilého by z prodeje vypořádali asi na základě opatrovnického soudu? Až bude dědictví vyřešené, my si na to vezmeme HÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2111
26.7.17 11:52

A na co se ptáš? Prostě počkej, až bude v katastru napsán člověk, co ti dům chce prodat, a pak to kup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
26.7.17 12:00

Ptám se na to, jestli s tím třeba není problém, jestli tam musí být nějaké schválení opatrovnického soudu nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
26.7.17 12:16

Určitě to nebude vyřízené hned, bude se stanovovat opatrovník, pokud se bude chtít dům prodat, tak je možné, že to bude muset schválit soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
26.7.17 12:17

A ty to chceš kupovat od toho nezletilého? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.7.17 12:44

Já osobně myslím, že už ten přepis z toho nezletilého na toho zletilého bude docela problém, možná větší, než kdyby to nedělali a pak se prostě obrátili na opatrovnický soud až kvůli prodeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
26.7.17 16:31

Tak jsem to výše vysvětlovala, jak to chtějí udělat…takže asi od nezletilého ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
26.7.17 16:32

@Amys nějak to asi vymyšlené mají, třeba to i tak mysleli, nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
26.7.17 16:34

@xstrasilka ano, jsme domluveni na rezervaci, s tím, že je možné že to bude třeba ještě na půl roku…uvidíme..nějak to asi musí jít udělat..jen jsem myslela, jestli nemá někdo s tím zkušenost třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
26.7.17 16:50

@kititimititi No nemám zkušenost s prodejem, ale s tou nezletilostí, jedné příbuzné než vyřídili to opatrovnictví, tak dosáhla zletilosti, ale už je to 10 let zpátky. Ale trvalo to, už si přesně nepamatuju, jestli půl roku nebo rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.7.17 16:55

@kititimititi Já mám jen zkušenosti s dědictvím plnoletých dětí. Jsem jedno z nich. A byly s tím nekonečné obstrukce. Trvalo asi rok, než se dědictví uzavřelo. A když si k tomu vezmu ještě obstrukce se zaopatřovacím soudem, tak to u vás bude asi na déle. Nejdřív se čeká na to, až se ozve notář, s ním se sepíše, co je předmětem dědictví, pak se čeká opět na dopis od notáře, za základě toho se nechá udělat odhad nemovitosti a pak se zase čeká, až to dá notář dohromady a nakonec se domluví sezení, kde se tedy zalatí poplatek a definitivně se to uzavře. Pokud by se později zjistil třeba nějaký další majete, tak se to opět může otevřít, to jsem taky zažila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
26.7.17 17:34

Konstrukce, že se byt přepíše na osmnáctiletou, a nezletilý bude čekat na vyplacení, až to ta osmnáctiletá prodá, mi přijde trochu komplikovaná a pro nezletilého riskantní. Pokud osmnáctiletá nemůže vyplatit nezletilého rovnou, tak by mi jako nejrozumnější varianta připadala, aby dům zdědili do spoluvlastnictví a následně oba s tebou sepsali kupní smlouvu. Pak by to samozřejmě muselo jít přes opatrovnický soud. Každopádně tobě nezbývá než čekat, s čím přijdou. Ty nerozhoduješ o tom, komu ten dům bude patřit, než ti ho nabídnou ke koupi, takže bych to začla řešit, až bude jasný, kdo vlastně dům zdědil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí