Koupě starého domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tattiana
4.3.16 08:14

@wiwinka neměli jste s sebou někoho, kdo tomu rozumí?

Tak si najděte nějakého spolehlivého a on to s vámi celé projde a doporučí co s tím dál podniknout :hug:

Neboj, dobře to dopadne :palec:

• Citovat
  • Upravit
1951
4.3.16 08:20

Nastěhování

No nám po nastěhování taky nebylo veselo. Všechno jsme pustili, vše fungovalo. Odpoledne jsme jeli ještě do bytu a vrátili se až večer. Mezitím prdlo těsnění na hadici od myčky a několik hodin nám valila voda z kuchyně přes stropy do sklepa. No myslel jsem se si k noze přivážu cihly a v tom sklepě se utopím, ale bylo tam jen 5 cm.

Praskliny na paneláku taky najdeš, zvláště když paneláky byly stavěné a počítané na 40tiletou životnost.

Kelsey: tak kdyby to stálo stejně, tak si každý vezme nový. Ale my potřebovali něco většího, tak máme vilku 8+1 se sklepem, 1100 m2 pozemek - bez opravené střechy za cenu cca 2 mil. (1,6m jsme si půjčovali, kolik už jsem do toho dál svých nemám přehled). Vnitřek komplet zrekonstruovany, okna plastova kaslíková na zakázku - chtěl jsme dodržet historický vzhled. Vrchní jsou také plastová, ale chci je vyměnit za jiné. Rozvody topení i elektro už jsou v mědi. Voda a kanal v plastu. Zateplení neplánuji, finančně by se mi to nevrátilo. Ještě 200 tis. tam v této fázi musím vrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiwinka
4.3.16 08:22

KDyby čokoláda pomohla dala bych si ji hned. S manželem jsme z toho psychicky na dndě už oba. Máme 4 letou dceru, hlídání taky moc nemám, chodíme oba do práce, takže děláme pouze víkendy a po práci tam jezdíme, stěhujeme se jen o 2 kilometry dál než jsme doposud. Jsme nezkušení, ano je to naše hloupost, ale jak jsem psala, dům když jsme byli na prohlídce vypadal naprosto ihned k nastěhování, všechny ty vady jsme našli až po tom, co jsme do domu přišli když byl úplně prázdný. Začínáme uvažovat, že to raději vzdáme, prodáme a koupíme si znovu byt. Jenže hypotéku jsme ještě nezačali ani splácet, začátek je příští měsíc. Byly bychom za blázny to hnedka prodávat. Zkusíme ještě pár přátel co nám poradí a kdyby bylo nejhůř, vzdáme to. Mrzí měto, oba jsme se tolik těšili a teď když to vidíme, tak máme sto chutí se na všehcno vykašlat.

• Citovat
  • Upravit
26270
4.3.16 08:26

@wiwinka zkuste tu počáteční nechuť překonat a ono to zase taky uvidíte za čas v jiném světle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiwinka
4.3.16 08:27

Nikoho jsme sebou bohužel neměli. Myslím si, že i kdybychom někho sebou měli, tak by na to nepřišel, s manželem jsme fakt prohlíželi každý metr, ale všechny ty chyby byly schované. Ano také se nám stalo, že druhý den co se odstěhovali, tak jsme našli vodu v koupelně, kapala voda z kohoutu od pračky, takže mokro na podlaze, zatěstnili jsme to a dnes manžel narazil na to, e je opět v koupelně voda, praskla hadice od bojleru na vodu. Do toho dneska narazil ještě na vodu v kuchyni, radiátor ze spodu trochu zrezlý a hned z něho též kape voda. Máme strach co se objeví dál :-( oba jsme ztoho akorát nešťastní :-(

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
4.3.16 08:28

Nejdou nějak zpětně „vyreklamovat“ ty skryté vady? Ten odhadce z banky tam nic takového neuvádí?

Když byl u nás pan odhadce, tak prošel úplně všechno a fotil si to. Chtěl i údaje ze společenství vlastníků ohledně střechy, okapů, atd. Ale u nás šlo o byt.

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
4.3.16 08:30

@wiwinka tak pokud se vám domeček líbí, lokalita, okolí, tak zainvestujte a bude vše ke spokojenosti :hug:

Říkejte si, že je to lepší, než minulé bydlení :hug:

• Citovat
  • Upravit
26270
4.3.16 08:33

Když se dělal znalecký odhad pro banku, tak by stav domu měl být celkem podrobně popsán, možná by stálo za to si vyžádat kopii a přečíst si to, pokud ho tedy nemáte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
4.3.16 08:37

@Malaga my ho taky nedostali :think: je to pouze pro potřebu banky…

• Citovat
  • Upravit
7746
4.3.16 08:37

Taky máme „starou barabiznu“ (na štítu 1840, základy budou mnohem starší) se sklonem k vlhkosti a plísním. Ale nedala bych ji za nic na světě. Má totiž duši, narozdíl od sterilní novostavby nebo panelákového bytu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 08:38

@wiwinka
Nechci tě strašit, ale takových závad tam najdete mraky a mraky. Budete opravovat jednu věc a zjistíte, že k tomu musíte opravit ještě támhleto. A tak to bude pořád. Jde o to, kolik máte na rekonstrukci.
Kdybyste s sebou měli nějakého stavaře, ten už by věděl, kam kouknout, co kontrolovat. Tohle jste prošvihli.
Všechny problémy tam sjou určitě řešitelné, jen je to o penezích. Nevím, jak moc jste schopní (šikovní) si to sami opravovat…
Ale jestli jste se chtěli prostě nastěhovat a bydlet, nerekonstruovat, tak se radši odstěhujte…ALE! Když zmáknete rekonstrukci, budete mít krásný dům se zahradou. teď si jen napsat na papír pro a proti. :-D

• Citovat
  • Upravit
26270
4.3.16 08:39
@ivik21 píše:
@Malaga my ho taky nedostali :think: je to pouze pro potřebu banky…

já ho mám, tak třeba každá banka to má jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
4.3.16 08:41
@Malaga píše:
já ho mám, tak třeba každá banka to má jinak :think:

Fakt sr to liší, protože nás na to ten odhadce upozornil :D

• Citovat
  • Upravit
142
4.3.16 08:54

Zalezi asi na tom, zda jste ochotni bojovat za to, co jste tak moc chteli. ;-) Jestli novostavba, dnesni super drevostavba nebo stary dum je uplne jedno. Domy proste pracuji. Znam lidi co nadavaji ihned po porizeni drevostavby. I ti, co si postavili, i ticomaji stary dum. Neznam nikoho kdo by rekl "nikdy jsem na dome nemusel nic delat). Zrovna sousedi si mysleli, ze po 40ti letech daly dum do kupy a muzou zacit znovu (strecha, omytka…). Ale jestli platit mesicne byt, tak za ty roky se ty prachy slusne nascitaji a to bych si mohla dum zrekonstruovat 3×…

Zalezi na tom, zda ty starosti chcete mit vy nebo je nechat na majiteli bytu.

Ale to same je elektronika, neznam notebook nebo mobil co by mi vydrzel… takze taky investice co 1-3 roky do tohoto. To same auto, uz jste si nekdo koupil auto a nemuseli jste investovat? Vzdyt jen povinna vymena oleje a rozvodu. A nedej boze, kdyz se neco pkazi…

Takze asi tak. ;-)

A mimochodem, co bych ja dala jenza blbou plisen… my budeme muset delat casem rozvody, kopat novou jimku, zabudovat cerpadlo do studny, delat nove trubky na vodu ze studny, nove topeni a napojeni krbu… a ze bych se kvuli tomu hroutila, ze nam v tech mrazech letos 2 tydny nesla voda, a ze my mame do dalsi zimi investice za statisice aby se neopakovalo nic z letoska… opravdu ne… milionari nejsme a vse se musi postupne, ale mam prave dobrypocit z tech pokroku… ze si udelame neco, co uz bude zase na nekolik let ok a ze jsme tozvladli svymi silami.

Asi kazdy by chtel mit vsechno hneda to nejlepsi… ale bohuzel clovek pro to musi takyneco udelat. ;-) Malo komu spadne vse do klina.

Mejte se a pevny nervy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 08:57

Anonymně, nejedná se o mě…

Sestra s přítelem před cca 2 lety koupili starý dům - opravdu starý, stará voda, stará elektřina, vytápění pouze pomocí krbových kamen v obýváku a v kuchyni staré petry, dům je kamenný. Museli si celý dům nejdříve sami vyklidit a pak ho začít částečně předělávat… dokoupili si k tomu velký pozemek. V létě to tam bylo fajn - člověk trávil hodně času na zahradě, ale přijet večer v zimě a než člověk zatopí atd… dům mají rádi, ale nyní si staví krásnou novostavbu… co bude se starým zatím nevědí…

Já osobně bych do starého baráku nešla, ale je pravdou, že je vyjde starý dům + velký pozemek + novostavba + tři garáže na stejné peníze, jako nás byt v Praze…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max