Koupete děti dopoledne?

51
14.4.13 21:30

koupete děti dopoledne?

Pěkný večer…
Mám asi hloupý dotaz, ale zkusím to :)
Chci se zeptat, jestli se najde někdo, kdo třeba koupe dítě/ máme dvouleté/ třeba dopoledne.
Jde o to, že venku je už krásně, malej vstává v 7,potom spí od 13-15.30 a jdeme ven a je zvyklý se koupat v 17.45 jelikož chodí spát v 18.45 tak venku moc dlouho nejsme, což mě mrzí, ale on to tak chce, tak to tak je. A jde mi o to, že představa, že ho nevykoupu je divná, proto mě napadlo koupat občas dopoledne a večer už ne, ale být déle venku.
Kamarádka tvrdí, že to není dobrý, že prostydne, nebo nastydne, tak nevím.
Můžete mi říct, co si myslíte???
MOOOOOc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
14.4.13 21:32

My koupeme tak 3× týdne a když má taťka noční, tak se koupe odpoledne a prcek s nim. Abych nemusela ho speciálně koupat večer zvlášť. On si to i s taťkou víc užije. Proč ne dopoledne? Je jedno kdy ho koupeš. Koupej si ho klidně v půlce noci, když mu to nebude vadit. :D a hlavně ty jsi matka, na rady kamarádek nedej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
14.4.13 21:32

Koupej si kdy chceš, ale odpolko se ti venku zahnojí a tak ho dáš spát špinavýho? co vám trvá hodinu mezi koupáním a uložením dítěte do postýlky? :think:

• Citovat
  • Upravit
972
14.4.13 21:33

Asi bych to nedělala, ale proto, abych mu nenarušila pravidelný režim, ten je pro malé děti celkem důležitý. Pokud nemám večer čas na regulerní koupel, kde se malý vyblbne, prostě ho občas osprchuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
14.4.13 21:34

Já malou taky třeba vykoupu dopoledne, když vím, že odpoledne někam půjdeme a nestihneme večerní koupání…taky koupem každý den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
14.4.13 21:36

Koukám, že odpovědi jsou docela rozdílné, proto jsem se tady zeptala :D Venku se nějak extrémě nezahnojí, neválí se v blátě :D :D :D :D :D takže písek opadá po cestě domů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
14.4.13 21:37
@K.Black píše:
Koupej si kdy chceš, ale odpolko se ti venku zahnojí a tak ho dáš spát špinavýho? co vám trvá hodinu mezi koupáním a uložením dítěte do postýlky? :think:

třeba to, že 30 mi se koupe a papá sám, takže to samozřejmě trvá a pak se mazlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
14.4.13 21:39

Malá trpí na ekzém a suchou kůži, takže mi i Mudra říkala ať každý den nekoupu. Takže ji kolikrát jen omeju zadek, obličej a ruce. Nemyslím si, že se něco stane když jednou za čas prostě koupání vypustíš :nevim: (Jasně pokud tedy dítklo není ten den jak prase)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
14.4.13 21:39
@ppeta píše:
Koukám, že odpovědi jsou docela rozdílné, proto jsem se tady zeptala :D Venku se nějak extrémě nezahnojí, neválí se v blátě :D :D :D :D :D takže písek opadá po cestě domů :)

no tak já bych třeba dítě z písku do postýlky nedala :nevim: když spěchám tak jen osprchuju a dávám rychlé jídlo, aby šel spát ;) zvládnem to za 20-30 minut(mám couru v jídle :roll: )

• Citovat
  • Upravit
243
14.4.13 21:40

Ahoj,
jo možná bych pochopila, že vykoupete dopoledne, kdž jdete odpoledne na návštěvu a večer nebudete stíhat…ale koupání dopoledne, nevim co má za smysl, když se ti za zbytek dne ještě zpotí, venku ušpiní, pro mě nereálná představa a to mám dvojčata. nevim asi jste zvyklé, ale přijde mi, že chodíte celkem brzy spát, ale asi jste tak naučené…pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
14.4.13 21:43
@K.Black píše:
no tak já bych třeba dítě z písku do postýlky nedala :nevim: když spěchám tak jen osprchuju a dávám rychlé jídlo, aby šel spát ;) zvládnem to za 20-30 minut(mám couru v jídle :roll: )

Podle mě, jelikož je dítě oblečené a písek suchý, tak mi písek jako problém opravdu nepřipadá, každopádně každý má asi na písek jiný názor :) tím jsem samozřejmě nemyslela, že by jsem mu neumyla prdku, ruce, obl. :) Naše dítě má hold budím v hlavě a dřív jak po 30 min z vany nevyleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
14.4.13 21:47

Právě si nedovedu nějak představit, že jde spocený spát, ikdyž jako by spoený není, proto mi právě koupání dopo přijde celkem nesmysl. Tuhle hodinu si určil sám už než mu byl rok a dýl nevydrží. Venku padne 17.30 a chce domu se koupat.Sama jsem hotová s toho, že je venk venku krásně a malej v 18.30 kolikrát tuhej. Jenže jemu to vyhovuje a nechci aby se podřizoval on mě, když jsem 3 roky doma pro něj. To koupání mě ale štve, když chce domů se koupat, proto jsem chtěla koupat občas…obden dopoledne. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
14.4.13 21:48

Ja koupu vecer, ale me mala chodi spat dyl…kdyz potrebuju vykoupat a vim, ze vecer nebude cas, tak klidne koupu/sprchuju i rano, ale je to takovy nas ritual, tak nemenim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.4.13 21:52

Spousta lidí se sprchuje ráno, tak proč ne dítě… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.4.13 21:52

A nebylo by jednodušší ho vzít dopoledne ven? chci říct, že čas neušetříš, ne? akorát se ti ty aktivity přehodí, buď bude hodinu venku dopoledne a navečer se bude koupat nebo naopak, jestli to teda chápu správně.
chtěla jsem původně navrhovat posunutí večerky na později (nějak postupně, třeba po 10 minutách), ale to asi taky potom naspí jindy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí