Nízká váha ve 22 měsících

3684
13.4.13 15:25

Nízká váha ve 22m

Ahoj.
Je tu víc maminek co mají děti z nízkou váhou ve 22m?

Moje malá má 22m a před týdnem jsem si jí nechala u MUDR. orientačně zvážit a váha ukázala 9,1kg. V 18m měla 8,1 kg.
Doktor to neřeší, jelikož všechny možné testy jsou na výbornou, krevní obraz má vystavní. A jí víc než dost.
Ale, už mi lezou krkem lidi, když jim řeknu kolik malá váží, hned se ptají zda není nemocná. Já vím, že na svůj věk nevypadá. Je hrozně drobná, její váhu a výšku měli její ségry v roce.
Moje rodiče si pořád z ní dělají srandu že je zaostalá atd :cert: :cert:
Ale ona je prostě drobná.
Vždy když přijdem k doktorovi, je zní nadšený, že krásně prospívá.
Jelikož v jejich 5m jsem změnila pediatra. Když jsem z malou přišla k našemu MUDR. poprvé, byl z ní dost neštastný. Její krevní obraz byl hrozný, do 15m neměla žádnou imunitu, železo měla na nule, myslel si že budem měsíc co měsíc v nemocnici kvůli Bronchitidě, neustále se jí vracela… Takže pořád brala aktiferin a Bronchovaxon, do toho musí brát Ecobec a někdy Berodual. Do roka byla i malinko opožděná, ale vše to dohnala.
Ještě jsem se nesetkala s maminkou co má dítko z takhle nízkou váhou.
Všem díky za reakce!!

Její porodní váha byla 2,52kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
13.4.13 15:28

A jak je vysoká? Možná bych se jako matka zaměřila na to, jestli nemá poruchu růstu. Je sice ještě malinká, ale pokud by potřebovala růstový hormon, je třeba začít včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.4.13 15:28

@Cuarentena
Měří 81 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
13.4.13 15:29

@T.Hololinka Já mám kluka a ten má aktuálně v 30 měsících necelých 11 kg a nepřijde mi, že by to bylo špatně :think: imunitu má dobrou, chodí od 2 let do školky a moc nemocný nebývá… jo a mladší než je taky vypadá, on je i prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
13.4.13 15:30

@T.Hololinka Zkus si to zadat do grafu třeba na stránce detskyrust nebo rustovyhormon. Ale snad to není zas tak málo, i když určitě pod průměrem, v tom případě je ale dost hubeňoučká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.4.13 15:33

@Cuarentena
Ale malá má velké bříško a napohled nevypadá vůbec hubeně.

@j.a.n.i1
MAlá má teď už taky výbornou imunitu! Jen její váha je pořád dole.
Takže taky docela nízká váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
13.4.13 15:35

@T.Hololinka Zkus si schválně ty růstové grafy, zadáš tam pohlaví, výšku a váhu, uvidíš, co ti vyjede. Zadala bych to tam, ale neznám datum narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
13.4.13 15:36

@Cuarentena Vyjede výškově OK, váhou pod grafem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
13.4.13 15:37

Vlastně znám. Ale neznám výšku rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.4.13 15:38

@Cuarentena
Já se v těch grafech moc nevyznám, moc tomu nerozumím :nevim: její datum narození mám pod příspěvkama.
Je to Terezka.
Pokud by jsi mi to zkusila zadat, byla bych ti vděčná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.4.13 15:38

@Cuarentena
Já mám 169 a přítel 173.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
13.4.13 15:40

@T.Hololinka Je pod desátým percentilem, velmi malá, ale ještě v normě, mělo by se to sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
13.4.13 15:41

@j.a.n.i1 Váhu to právě nechce vyhodnotit, na tak malý děti to asi nemá nastavené hodnoty BMI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.4.13 15:42

@Cuarentena
Děkuji. :kytka:
Doktor mi pořád říká, že bude prostě po mě. Já mam rychlé spalování. Až mě to někdy štve :cert: A přítel taky není žádný obr vysoký :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
13.4.13 15:43
@Cuarentena píše:
@j.a.n.i1 Váhu to právě nechce vyhodnotit, na tak malý děti to asi nemá nastavené hodnoty BMI.

Nevím, já používám program RůstCZ a váhu mi to hází pod 3% percentil… jinak můj malý se plácá jak s výškou, tak váhou kolem toho 3%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí