Na vodu s batoletem a miminem

603
12.4.13 22:52

Na vodu s batoletem a miminem

Ahoj, jak z názvu vyplývá, rádi bychom na víkend na vodu (v červnu). Synovi byli tři roky a dcera v tu dobu bude mít deset měsíců. Máte někdo zkušenosti s tak malýma dětma na vodě? Zkušení jsme, jezdili jsme pravidelně na vodu. Raději bychom kanoi, ale co s tou menší???Poradíte? Díky za zkušenosti a postřehy :-)
V nejhorším si udělám výlet po souši :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
303
12.4.13 22:55

Ahoj, nejsem úplně upjatá matka, ale s 10měs. dítětem bych na vodu nejela. Malého moc nehlídáme, je hodně šikovný…ale párkrát nám spadl z celkem vysoké výšky - prostě zakopl nebo tak něco…a ve vodě by to mohlo dopadnout hodně blbě. Vydrž rok a pak to bude OK :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
12.4.13 23:02

@Zuzz
nasi kamaradi na vodu jezdi i s takto malymi detmi. Pujcuji si stabilni sambu, pro deti maji vesty a helmy. Samozrejme, ze s nimi nesjizdeji jezy, ale jinak vsechno v pohode zvladaji, i spani pod stanem. Takze to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
12.4.13 23:03

Ahoj, my taky jezdíme vodu, ale s takovýma prckama bych nejela, hlavně ten desetiměsíční…
teď se rozhoduji, jestli s 1,5roku kloučkem vyrazíme po souši jako doprovodné vozidlo - vezla bych bagáž, stany a tak, a dorazim vždy do kempu, zaberu místo pro tábor, třeba zatim uvařim véču nebo tak, ale do lodi bych si s ním ještě netroufla.
Náhoda je blbec, jsem rozhodnutá, že dokud malej nebude zvládat alespoň základy plavání, tak do lodi prostě nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
12.4.13 23:08

Ahoj, my jsme jeli s dcerou, kdyz ji bylo 7-8m. meli jsme ji vetsinou v autosedacce. Na vo de jsme byli jeden den cca 4hod. a druhy asi 1 hod. Male se to celkem libilo, chvili spala, akorat ke konci se ji nelibilo, ze je privazana. Jeli jsme Opatovicak na podzim, meli jsme Orlici, coz je hodne stabilni lod, ale zzase jsme meli v lodi velikyho psa. Ale manzel je hodne zkuseny a sance na cvaknuti byla dost mala. Prikladam foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
12.4.13 23:10

Další věc je, že ti dítko podle mě v tahle omezeném prostoru nevydrží v klidu sedět dýl jak…půlhodinu?? ani to ne…
a celou dovolenou trávit okřikováním „nelez tam, sedni si, nehejbej se,..“ by mě fakt nebavilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
12.4.13 23:22

Taky bych ještě počkala ;) @Mar__tanka1983 má pravdu, jen by ses nervovala, kde, co, honem, támhle… Ani by sis to neužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
12.4.13 23:22

Ono fakt zalezi na diteti. Co si pamatuju, tak trileta se zabavila blbinkami ze soulodeni, chlapi na ni delali opicky, tak se tam rezala smichy apod. Z lodi nevystoupila ani jednou, vzdycky jsme ji na usek vymysleli nejakou cinnost v lodi nebo hru, bylo nas vic mozku, takze to slo. No a ta mensi byla v nejakym lehatku a pozorovala deni okoli nebo spala. Samozrejme jsme delali prestavky, aby se holky protahly. Jeli jsme takto tyden a vzpominam na to moc rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
13.4.13 00:05

AHojky, já nevím, ale s tím tříletákem by problém být nemusel, ale s tou malou bych ještě počkala… My jsme na vodu vždycky jezdili, ale když se narodila malá ségra, tak jsme nejeli… nebo jeli jenom ségry s tátou a známími a já byla doma a pomáhala mamce v malou. Ale pokaždé jsme za nimi přijeli… měli pak takovej servis :D A malou třeba jen povozili na lodičce u kempu a přespalo se ve stanu a ráno ostatní jeli lodí a my (já, mamka a malá) jsme jeli na den domů a pak zase kolem 16-17 hodiny za nima… :D Byla to sranda. Ale záleží jak daleko to máte. Sjížděli Vltavu, a bydlíme v jižních čechách, takže jsme za nimi byli za hodinku… Ještě si pamatuju, jak někde udělali díru a my v poledne, s malou, s favoritem jeli do Budějc, tam naložili lod na střechu a jeli do Krumlova… byla to docela sranda :D Mamka byla po… až a ušima :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
13.4.13 00:20

My vzali kluka prvně ve dvou letech. hrozně se bál zvuku jezu. Jez jsme s ním žádný nejeli, přesto před ním vždycky ječel na lesy. Čtyřměsíční dceru jsem vozila po souši autem a jela jako doprovodné vozidlo. Rok na to to bylo stejné, letos snad dáme do lodě i dceru. Já pojedu opět po souši s miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
13.4.13 00:57

Nejela bych. Nejdíve se 4-5ti letým dítětem. Stát se může cokoliv, ale je to každého věc, jak si to udělá. Já si to nedokážu představit. Ale já jsem plašan :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25959
13.4.13 01:01

Taky jezdíme na vodu a nebrala bych s sebou ani tříleťáka… Malý mimino už vůbec ne. Nedokážu si to moc představit, držet ho několik hodin na tak malym prostoru v klidu. Za mě patří dítě na vodu až když umí alespoň trochu plavat a ví co má ve vodě dělat :nevim:
A hlavně, chtěla bych si to užít a odpočinout si, ne se starat o děti.
Radši vezmu rum než dítě :jazyk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.4.13 02:14

Uz jsem videla na vode i trimesicni mimco - tata vzadu padloval, mama mela dite vepredu v Manduce nebo cem…ale prijde mi to jako dost extrem tedy.
Bracha s detmi jezdi, netere byly poprve na vode nekdy kolem 2 let tusim, ale berou je na raft. Vesty a prilby samozrejme maji.
My jsme s nasimi jezdili urcite uz v tech 4-5 letech, posadili nas doprostred a meli jsme i mala padylka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
13.4.13 04:05

@mika22 Tak tohle mne vytocilo, ze neusnu do rana. A kdybyste se cvakli, tak co? To by asi hasici a zachranka zas neverili vlastnim ocim a matka by plkala, ze sance byla mala.Ze s tem deckama neskacete bungee :zed: Doufam, ze by vas zavreli, fakt ze jo :evil:

• Citovat
  • Upravit
12127
13.4.13 06:45

Taky bych počkala, máme v plánu jet až bude malej chodit, takže příští rok kdy mu bude víc jak rok a půl. Ale na raft, kde je pravděpodobnost cvaknutí zvlášť na Vltavě nulová :palec: Čekat až bude sám plavat je na dlouhý lokte, já se topila v 6 a to sem plavala celku obstojně, jen jak jsem se lekla, tak jsem zapadla pod vodu a nevědělá která bije :cert: Vyhnem se jezům a dostane helmu a vestu. Hazardování s dětský zdravím si představuji trochu jinak Titino :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí