Kouř ze sousedního domu

3.1.11 14:00

Kouř ze sousedního domu

Dobrý den, poradíte někdo?

Koupili jsme si s přítelem pozemek kousek za městem a začali tam stavit baráček. V létě bylo vše super, ale přes zimu soused topí bůh ví čím, z komína se mu valí černý dým a venku se nedá skoro dýchat. Včera jsme se tam byli podívat a je to fakt hrůza, jako továrna… Nedokážu si představit, že bych v tomhle sušila prádlo venku (jako jiná sousedka, která měla venku pověšené ručníky) nebo dokonce, že bych dala ven kočárek s miminkem, které se nám má narodit v březnu. Dá se s tím něco udělat nebo si to musíme nechat líbit? :nevim: Popř. poradíte, kde si stěžovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3870
3.1.11 14:06

Andílku, tak já mam to samý, soused je totální magor, teď v zimě z komína lítaj jiskry, smrad, popel lítá až k nám, no hrůza a nehledě na to, že chodí sekat dřevo pravidelně v půl jedný v noci a to jsou rány, že duní celá ložnice. V létě pořád něco vymejšlí, venku mam prádlo a on nahází bordel do sudu a pálí. Ale vim, že to nedělá úmyslně, je prostě jen blbej a nechápe, takže prádlo sklidim a teď v zimě stejně větram minimálně, tak to neřešim, ikdyž je to síla. A hlavně na vesnici všichni pálej samej bordel, tomu se nevyhneš a plno lidí topí uhlim, což je taky hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
3.1.11 14:07

pro začátek bych se poptala na místním úřadě, jsou na to přísné normy, čím se může kde topit. U našich na chatě to zabralo, už jim soused netopí pneumatikami.

• Citovat
  • Upravit
1648
3.1.11 14:14

No ono asi taky záleží čím topí, hnědé uhlí smrdí děsně, taky máme souseda co celou zimu vykuřuje nás a okolí, ale na druhou stranu my ho pak v létě vykuřujeme denodenně krbem po večerech, takže my dva si na sebe nestěžujeme, nanejvýš ta jeho dostane sprda, že večer nesundala prádlo, ale to je taky o logice, soused ví, že tam máme krb už léta, ale jeho nová manželka si nedala říct a že chce sušák za zídkou, kde my máme krb :zed: , taky trochu praštěná. Být vámi, dřív než budu ze sebe dělat nesnášenlivýho souseda, když jste tam noví, tak se souseda v klidu zeptám čím topí a snažím se mu v klidu vysvětlit, že vám tím stěžuje bydlení, je to nejlepší řešení, než na něj někoho volat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.11 14:14

Já právě taky myslím, že jsou na to normy, ale nevím, kde to najít. Myslíš zajít na obecní úřad? :think: :think: Přidávám fotku té nádhery a to jsem to fotila jen do telefonu s hodně mizerným foťákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
3.1.11 14:17

Rozhodně na to normy jsou, tedy aspoň pokud vím - naši to u nich na vesnici tak mají, takže asi je to podobné i jinde. Za zeptání nic nedáš, zavolej na úřad, nebo se tam zastav. Bude to chtít sepsat nějakou žádost / stížnost - aby se tím oficiálně zabývali.

• Citovat
  • Upravit
3.1.11 14:21

Lowel, mně by to bylo celkem i jedno, prádlo dáme dovnitř a je to, ale těšila jsem se do přírody, že budu moct dát kočár ven apod., ale v tomhle teda nevím. :zed: :cert: Nehledě na to, že nebudu moc otevřít okno, omítka bude za chvíli hnus flus apod.
A pochybuju, že začne topit něčím jiným jen proto, že budeme mít v baráku mimino a že jsme tam noví.
Ale je fakt, že mě překvapuje, že to nikomu ze sousedů nevadí a i tam suší prádlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.1.11 14:23

Jestůli má nový barák, tak by jen tak nějaké „petry“ na pálení pet flašek mít ani nemůže, ale dělá se to tak, že před kolaudací lidi na komín právě ty petry napojí a pálí veškerý bordel. (mmch pitomci, ničí si komín) takže ještě máš naději, že až soused zkolauduje a nastěhuje se, že bude topit max. dřevem a bude mít dobrý kotel.
Taky bych to nejdřív zkusila po dobrém a až pak naběhla na úřad. Třeba náš soused pálil venku polystyren. To byl takový eklhaft :poblion: , že už jsem normálně chtěla zavolat hasiče a pak se ukázalo, že měl najatý úkáčka na úklid terénu, kterým se to nechtělo odvážet do popelnic, soused se omluvil a dodnes je to nejmilejší rodina, co tu bydlí. Zbytečně bych jim tenkrát dělala potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.1.11 14:31

jo děvče, tebe bych chtěla mít za sousedku, nám se teď na podzim stalo, že jsem si dovolila spálit 1 pytel suchého listí v našem venkovním krbu a nová sousedka o ulici výš na nás poslala policii 8-o :roll: , no divadlo pro sousedy jak hrom. Největší sranda však byla, že ji soused, co s ní sousedí a zná se s námi seřval jak alíka, že se dalo řešit zazvoněním a dohodnutím se na termín kdy pálíme ten bordel všichni ve stejný den/ u nás jaksi město totiž listí neodváží-kašlou na nás, navíc to listí bylo z jejich 3 ořešáků a my jsme jak pitomí sbírali a sbírali do naší popelnice a ten jeden pytel se už prostě nevešel/, protože my máme dobré vztahy se všemi z okolí a tohle teda není způsob, tak se to snad dalo dělat jen v anonymním paneláku. Takže nakonec ženská dostala cejch udavačky, a sousedi se s ní odmítají bavit :nevim: , na druhou stranu, kdyby zazvonila a řekla, že jí čmadím, tak se dalo řešit jednoduše uhašením a slušnou omluvou, ale takto :poblion: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.11 14:31

Oni mají starší barák, my jsme ti noví. :mrgreen:
Oni mají zahradnictví, takže bych se nedivila, kdyby pálili všechno od tamtud. Bavili jsme se o tom s dělníkama a říkali, že je to každý den, že nás litujou…

Gina108 píše:
Jestůli má nový barák, tak by jen tak nějaké „petry“ na pálení pet flašek mít ani nemůže, ale dělá se to tak, že před kolaudací lidi na komín právě ty petry napojí a pálí veškerý bordel. (mmch pitomci, ničí si komín) takže ještě máš naději, že až soused zkolauduje a nastěhuje se, že bude topit max. dřevem a bude mít dobrý kotel.
Taky bych to nejdřív zkusila po dobrém a až pak naběhla na úřad. Třeba náš soused pálil venku polystyren. To byl takový eklhaft :poblion: , že už jsem normálně chtěla zavolat hasiče a pak se ukázalo, že měl najatý úkáčka na úklid terénu, kterým se to nechtělo odvážet do popelnic, soused se omluvil a dodnes je to nejmilejší rodina, co tu bydlí. Zbytečně bych jim tenkrát dělala potíže.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.1.11 14:34

Pájo, jinak bohužel na vesnici s tímto musíš počítat, pokud nemá kotel na plyn a přívod tak moc eko v přírodě v zimě nebudete, bydleli jsme kdysi na vesnici, takže vím co říkám, zdravý vzdoušek najdeš tak leda v lese, nebo za pioslední chalupou za dědinou v zimě :kytka: ve městě si ale nedělej iluze, my žijeme v Praze, a plynem topím už jen já a asi 3 sousedi, jinak sousedi předělali zpět na uhlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.1.11 14:41

v pohodě to nebylo na tebe :hug: , já koukala na ten komín, jde vidět, že jim špatně táhne, otázka je, proč? Jestli ho mají plnej sazí, nebo blbě vyvložkovanej, taky stačí komín trochu šejdrem, nebo krátký vývod. Takto nízko by jim neměl blafat :nevim: , zkus se s nimi domluvit ať případně ten sajrajt co potřebují spálit pálí až je večer :wink: , soused to taky tak dělá, i když je fakt, že já si z tohoto důvodu koupila sušičku, přece jen sušit prádlo venku není nic moc ani v létě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.1.11 14:43

Hehe, tak na mne :mrgreen: No já jsem dobrá sousedka, nemusíme se akorát s jedněma, neboť uvažují slušně řečeno jinak :mrgreen: ale nevoláme na sebe policajty, dokonce se i zdravíme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.11 14:47

Mně to pak taky došlo. :mrgreen: :mrgreen: Zrovna mi psal kamarád, že tímhle tempem si za chvíli komín zanesou úplně a pak vyhoří a já budu mít klid. :mrgreen: No, já vím, blbý vtip.

Zajdu tam a uvidíme, co zmůžu… :wink:

Lowel píše:
v pohodě to nebylo na tebe :hug: , já koukala na ten komín, jde vidět, že jim špatně táhne, otázka je, proč? Jestli ho mají plnej sazí, nebo blbě vyvložkovanej, taky stačí komín trochu šejdrem, nebo krátký vývod. Takto nízko by jim neměl blafat :nevim: , zkus se s nimi domluvit ať případně ten sajrajt co potřebují spálit pálí až je večer :wink: , soused to taky tak dělá, i když je fakt, že já si z tohoto důvodu koupila sušičku, přece jen sušit prádlo venku není nic moc ani v létě
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.1.11 14:53

Gino my taky a děláme slety čarodějnic, to máš pak vidět naše chlapy :roll: , oni se sejdou v létě u píva a my uprostřed ulice aplkáme, prý jim blokujeme průjezd ulicí :zed: srandisti praštění :lol: :mrgreen: :mavam: je nás asi 30 ženských ve stejném věku tak prý dostanem na čarodějnice nová košťata :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová