Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No milá zlatá tohle, mám doma také, pomohl rozhovor, ale předtím tu byly jen hádky, vyčetla jsem mu vše do posledníhu puntíku a ted se dceři venuje, také bylo už na čase budou ji dva. Už jsem opravdu mlela z posledního, dneska se ji věnoval defakto celý den
Myslím, že je to hodně o komunikaci. Když si sednete a všechno mu narovinu a v klidu povíš, tak pokud není úplně nechápavej -a jakože to chlapi bývají
- tak ti určitě dá zapravdu
chlapi často potřebují popostrčit, někdy i pořádně nakopnout
případně i opakovaně. Určitě jste děťátko chtěli a oba ho milujete,tak byste se o nej měli starat oba, a ne aby ses ty honila jak nadmutá koza:-) držím palečky
Děkuju, ano dítko bylo plánované a asi si s ním budu muset promluvit jako s chlapem!
Holky,já jsem si taky vždycky myslela,že dnešní tatínek by měl být jako z časopisu.Dokonalý táta,co přijde domů a dítěti se věnuje.Spíš to jsou výjimky.I když si taky myslím,že je třeba si o tom promluvit a říct,co bychom si představovali.U nás to teda moc nezabírá,i když teď manžel říkal malému,že se od nového roku myjí spolu.Vždycky slíbí a pak je to stejně při starém.U většiny věcí totiž říká,že chce s maminkou.Jednou mi řekl,že ať se nedivím,že je mamánek,jak kdybych ho v tom podporovala.Přitom vždycky říkám,že tak nemá s tátou mluvit,že to tátovi je líto.Zase se ale nemůže divit,když na to není Pavlík zvyklí.Od malička se o něho starám převážně já a děti mají rády rituály,když se věci nemění.Myslím,že by se chlapi neměli malých dětí bát,protože pak když se ve dvou letech proberou,je už to potom těžké.U nás už je to teď taky lepší.Hrají si spolu a lumpačí.Když jsem chodila na brigádu,tak se pohlídají.Jsem zvědavá,jaké to bude,až nastoupím v květnu do práce.Asi bude hlídat babička,protože do školky mi ho vezmou až v září,tak doufám,že si ho od ní vyzvedne a nebude tam,než přijdu z práce.Má totiž třikrát do týdne florbalový trénink,který myslím,kvůli synovi nevypustí.Tohle mě taky štve,že když já nemám hlídání,tak prostě nikam nejdu,ale on tohle řešit nemusí.
Já jsem měla úplně to samé.Jenže když bylo dceři 1,5roku,tak jsem začala chodit obden na brigádu.A najednou musel umět přebalit-a zvládnul to
.Po mateřské jsem vzala první práci co se mi naskytla,chodila jsem domů až po desáté večer a manžel musel malou hlídat,koupat,dát najíst,uložit-samozřejmě,že to šlo
.Jenže teď jsem zase doma,za měsíc nám přibyde další rampepurda a je to zas ve starých kolejích-všechno je na mě.Ani ho nenapadne,aby malou vykoupal.Není k tomu nucenej,tak co by to dělal.My ženský jsme někdy hloupý,že si to necháme líbit a nic s tím neděláme
.
Ahoj,
tak také se přidávám do klubu ![]()
Když byl malýmu měsíc, tak se spolu párkrát vykoupali a to bylo vše, pak jsme se přestěhovali a máme jen sprcháč, tak už ani to koupání nehrozí… nedokáže ho obléknout, přebalit, chvilku si s ním hrát… prvně ho koupal asi pře cca 2 měsíci, když mi bylo zle (ale musela jsem ho svlíknout a pak si ho oblíknout)… o přebalování jsme se domluvili, než jsem vůbec otěhotněla, protože je srababa a ty hovňousky by nevydržel ![]()
Takže krom takového 10minutového pohrání, když přijde z práce a ROZMAZLOVÁNÍ v noci to je vše… ![]()
Ale jedno pozitivum, včera jsem byla večer lyžovat a tatínek prvně sám hlídal
dokonce malého převlíkl, přebalil a uspal
ale podotýkám, že ho měl sám až od 20hod…a dělal, jak kdyby ho měl celý den… a přivítal mě slovy, že už nikdy hlídat nebude ![]()
Jo jo.Máš úplnou pravdu.Když musí,tak jim nic jiného nezbyde.A taky v tom,že jsme hloupé,ale mně se to nechce pořád opakovat,když už jsem to říkala několikrát.Teď jsem doma,tak si říkám,že je to moje práce,i když by mi občas mohl více pomoct.Někdy udělá večeři.Malého umyje spíš,když řeknu,že by se mohli umýt spolu a zrovna se mu chce.Teď jsem ale upozorňovala na to,že až půjdu do práce,bude se to muset změnit.
Já myslím, že je to tím, že to nedělal od začátku.. Nám se narodila dcera předčasně, byli jsme z toho oba vyřízený a automaticky jsme se starali oba. On samozřejmě chodil do práce, ale když byl doma, přebaloval, krmil, koupal, uspával… dělal všechno. Teď jí jsou 2 roky pryč a máme jasně dané kdo co dělá. Přes den se starám já a odpoledne když přijde z práce stará se on, protože já jdu vařit, žehlit, uklízet atd… nebo jedu někam po nákupech. Každý večer spolu koupeme a on nosí mlíko a „uspává“. Na tvém místě bych si s ním promluvila. Nemůžeš přece vše kolem dítěte dělat sama, když jste dva… ![]()
Vždycky mi ale pomůže,když vidím,že je někdo ještě horší.Pak si zase říkám,že můžu být ráda,za to co mám.
Kamilenko,Taky by se mi to líbilo,jak to máte vy.My máme „naštěstí“ hodné dítě,co si samo vyhraje.Teprve teď začíná vyžadovat parťáka pro hru,takže si po práci klidně sedne k počítači nebo k PS3 nebo má florbal.Pohrajou si taky asi 10min. a večer taky blbnou v posteli před spaním,já jsem dříve třeba žehlila v noci a plno věcí dělala,když spal,protože jsem měla výčitky,že se mu nevěnuju,ale to už teď taky nedělám.Domácí práce se prostě udělat musí.
Myslím si, že takhle se chová většina chlapů..A víc už k tomu asi ani neřeknu, páč už mě to unavuje,opakuju se, doma o tom máme „debaty“ denně..Oni jsou prostě z Marsu ![]()
Vsechno je o tom jak si to nastavite od zacatku.
Stareho psa novym kouskum nenaucis. ![]()
xangel87 píše:
Myslím si, že takhle se chová většina chlapů..A víc už k tomu asi ani neřeknu, páč už mě to unavuje,opakuju se, doma o tom máme „debaty“ denně..Oni jsou prostě z Marsu
A nemyslim si ze se tak chova vetsina chlapu.
To je pravda,ale stejně toho svého mimozemšťana miluju
.Člověku se ale uleví,když se vypovídá.Přeji dobrou noc.
Ahoj, zajímalo by mě jestli jsem sama nebo je tu ještě někdo, kdo je ve stejné situaci jako já. Jsem v podstatě sama na dítě, i když sama nejsem. Mám partnera, je šikovný, vše udělá, stará se, své dítě miluje, ale… nepostará se o něj, není schopen mi s ním pomoct. Jsem už z toho opravdu na nervy. Diví se mi, že jsem podrážděná a protivná a to i na malýho. Trávím s ním veškerý čas, ráno - nakrmit, přebalit, převlíknout, vyčistit zuby, dopoledne - dát spát, nakrmit, přebalit, odpoledne - nakrmit, přebalit, hrát si, večer - nakrmit, vykoupat, přebalit, oblíknout, vyčistit zuby, uspat a to pořád dokola, celý dny. Myla jsem nádobí a on si s ním hrál, jinak bych ho neumyla, protože za jeho asistence to opravdu nejde a místo, aby se o něho postaral a šel ho uložit, tak mi řekne: neměl by už jít spát? Proč ho nejdeš uložit a pak si to nedoděláš? No to mě vytočilo! Copak to není i jeho dítě? Já už jsem tak unavená a ještě se starat i o něho. Za celý jeho život ho přebalil 2× a to byl jen počůranej, nakrmil ho taky 2×, ale musela jsem dát přesný instrukce a připravit. Když jsem doma a řeknu aby ho šel přebalit, tak mi raději řekne, že to neumí. Já vim, že toho má plno, tahá plno přesčasů, pracuje na baráčku, ale… Je tu někdo takový?