Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
poradte prosim od te doby co mame doma 5 mesicniho syna porad se citim hrozne unavena,vycerpana,daji se koupit nejake prasky proti unave? napiste prosim ![]()
no tak to by mě taky zajímalo. mam sice ročáka, ale fyzicky jsem vyčerpaná až to neni hezký a večer jsem ráda, když zalehnu do postele.
mě jednou pomohlo začít brát vitamíny, bylo to chvíli po tom co jsme skončila kojení a byla jsem asi tak vycucana že tělo nemělo z řeho existovat, chce to ale fakt něco kvalitního kde bude železo, zinek, chrom, vit C vit skup B…
ale jinak jsem taky porad unavena, dítě je čím dál čilejší a já sotva lezu ![]()
Hlavně neřeš prášky! Jednoduše když spí dítě, má spát i maminka. Jednoduchá a jasná poučka. Tak hurá na pohovku!
Mima-M7 píše:
Hlavně neřeš prášky! Jednoduše když spí dítě, má spát i maminka. Jednoduchá a jasná poučka. Tak hurá na pohovku!
Přesně tak, žádný prášky. Mně někdy paradoxně pomůže vyflusnout se na cvíču.
ja rano jak vstavam tak uz se tesim na vecer jak si lehnu Tomicka od zacatku hodne trapilo brisko,prdiky tak jsem jen porad nosila houpala ted mu lezou zuby tak je taky uknourany a jenom by se nosil a houpal a moc nespi a ja jsem tak unavena ze kolikrat sednu az se mi schce brecet
mozna se mi budete smat
ale clovek jak neni zvykly na nocni vstavani coz rada spim ale ted to nejde jelikoz musim v noci nakrmit acely den se tocim kolem milacka maliho.Rada bych tu unavu nejak vyresila. ![]()
no jo jenze kdyz on spi po dvaceti minutach tak to nestihnu ani usnout ale vzdycky si lehnu tak to trochu pomuze ![]()
mě malej spí odpoledne 3 hodiny, většinou od 11 do 2, ale to musim zase něco udělat, protože s nim něco dělat je fakt dost složitý a prostě to nejde, takže si s nim fakt nelehnu. Prášky bych taky řekla, že nepomůžou.
S někým se domluv, dej mu ho na 2 hodiny do kočáru a běž si v tu dobu lehnout… .....prášky nééééé.....
tak to ti zavidim mne dopoledne pul hodiny maximum odpoledne tak nekde hodinu a pak po 20minutach ![]()
ja nemam komu bych ho dala na hlidani nepochazim z ceska tak rodinu tady nemam a manzelova rodina bydli dal tchyne sice bydli ve stejne vesnici ale spolu se nebavime manzel od rana do noci v praci a kamaradky co mam tak maji zrovna male miminka a zbytek je v praci
tak jsem na vsechno sama ![]()
Mima-M7 píše:
jéé to kyby šlo mám dva a s nima to fakt nejde a jsem taky ko kolikrát odpoledne padám na hu*u:D
Mima-M7 píše:
Tak tohle praktikovat nemůžu, protože moje děti jsou příííšerný nezmaři ![]()
já jsem jednou v lékárně poptávala nějaké vitamíny pro těhotné a zahlédla jsem tam nějaké energetické bonbony nebo tabletky pro matky
tak to jsem byla překvapená, že existuje třeba i něco jiného než čokoláda ![]()
Mima-M7 píše:
Hele, to je dobrá rada, ale platí jen v případě, že máš pouze jedno dítě.
Když mám tříleté a měsíční, zaručeně spí buď jedno nebo druhé, málokdy najednou a to i v noci
.
Nejčastěji jsou vzhůru oba, malá se chce kojit a kluk si chce se mnou hrát zároveň
.
S jednim dítětem to je ještě pohodička, tak nesmutni
.