Proč se každý nestará sám o sebe?

14546
19.12.10 10:11

proč se každej nestará o sebe?

teda já jsem hned takhle po ránu nasraná…
jak se pozvnést nad tim, že má někdo neustálou potřebu řešit druhé????
uvedu situaci - máme s manželem společný známý, chodili jsme, jezdili na společné dovolené, někde to s alkoholem přehnali, někde se třeba i pohádali, ale to byl náš život, dlouho nikam nechodíme, a přesto má pořád někdo potřebu nás řešit… asi si to moc beru, ale mě to vytáčí.
Přijde za mnou člověk, kterého znám od vidění a říká mi, vy jste ještě spolu? já že jsem slyšel tohle a tamto (blbou hádku před svědkem - a to nebyla nijak peprná) nebo, tys byla tam s tim tamhle viděna, co na to ten tvůj? ten tvuj ten vypadal tenkrát, to bylo něco, nemá problémy s pitím? to je drbárna to je katastrofa!!!! (a jsou to tytéž lidi - lidi, co sedí denně v hospodě a nemají se o čem bavit)
Já mám dost!!! a bohužel se nad tim neumim povznést..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
19.12.10 10:29

Proc? To bude tim, ze resit problemy ostatnich je rozhodne jednodussi nez ty svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
19.12.10 10:30

to je pravda, ale já si fakt nemyslim, že bysme nějaký problémy měli… :cert: kdyby jo, tak by mi to taky vadilo, akorát mě rozčílí tady to hospodský bavení tupounů, který nevědí nic a roznáší takový drby :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
19.12.10 10:35

Tak pokud problémy nemáte, pak to třeba někomu leží v žaludku o to víc. :wink: Taky mě to dřív štvalo, dnes mi je těch lidí líto. Je to jejich smůla, že nemají lepší koníčky, zájmy, rodinu a tráví radši čas pomluvama ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
19.12.10 10:59

Něco podobného znám :-?
Nezbývá než se nad tím opravdu povznést :wink:
Já vím, jde to špatně, ale uleví se ti. A když za tebou někdo přijde a zase ti bude říkat takové nesmysly, tak se na toho človíčka usměj a řekni, ať si ověří informace nebo ať vymění zdroj :wink:
Jednou jsem to zažila u rodičů :roll: A máma tenkrát jednomu blbcovi řekla, že maj strašně rádi a nemají žádné problémy a ten kdo říká, že ano, tak to je ten člověk, kterému jsme odmítli pomoc. Máma přestala všem říkat co a jak, říkala jen ty pozitiva a světe div se, byl pokoj :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
19.12.10 11:08

My s manželem máme štěstí, že máme strašně málo známých, víceméně jen dva páry, ale za to spolehlivých a nemajících potřebu nás pomlouvat, respektive mají svejch témat ke konverzaci dost a proto nepotřebují řešit nás.Ideální stav.Zbav se těch, co si na přátele jen hrají a zatím rozebírají vaše soukromí jinde - tot jediná má rada.K čemu ti jsou?
A ještě jeden poznatek - od té doby, co mám dítě, je mi úplně fuk, co se o mě říká, i kdyby někdo roznašoval, že jsem transsexuál a jím suché z nosu.Fakt šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.10 11:17

Neřeš je.A na veřejnosti se vyhýbej hádkám a když někam jdeš z někým tak jinde do města :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12978
19.12.10 11:19

Já myslím, že pomlouvání nebo jen rozebírání někoho dalšího je naprosto přirozená věc..O někom se přece bavit musí..
Debilní a né moc chytré mi ale přijde, že je někdo takový tupoun, že jde a začne se ptát a konfrontovat to s tou osobou.. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22585
19.12.10 11:47

Ahoj :mavam: tohle znam.. bohužel přirozená věc, která se děje a dít bude. Dřív mě to kdysi taky strašně vytáčelo, ale teď už to neřešim.. Když to někoho baví.. nejepší jsou takové osoby, které by spíš měli začít řešit sebe :mrgreen: holá závist no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3727
19.12.10 11:49

Jak píšou holky - řešit druhé je mnohem zajímavější a pohodlnější než sám sebe a svoje problémy,lidé pak mají pocit, že jsou v pohodě, když se ukáže na jiného…

Inteligentní a vyrovnaní lidé druhé zase tolik neřeší, natož aby jim to sdělovali… Z toho vycházím a tak se mě drby (a lidé, kteří řeší druhé) vůbec nedotýkají a mám nad tím absolutní nadhled…

Nestojí to za vydanou energii, proč se tímhle žrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
19.12.10 12:31

Taky známe, co jsem se na sebe kolikrát nedozvěděla, ale je to tak, ten kdo má doma největší kupu hnoje, tak se nejvíc stará a pomlouvá. U nás v baráku je to :poblion: , my se o nikoho nezajímáme, takže jsme pro ně to nejlepší sousto. Jestli je to baví :nevim: Akorát mě bude mrzet a hodně, kdyby to měl někdy někdo vykládat dětem :cry: . Bohužel se někteří neštítí ničeho :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
19.12.10 13:04

tohle mě vůbec nebere! bydlím v menším městě kde mě skoro každý zná.. ale my bydlíme už na konci obce… a je mi to fuk kdo si co říká! neřeším! a když se něco dovím! tak si řeknu! sakra mluví se o mě to ještě žiju!!! až o mě nebudou mluvit to už asi budu mrtvá ne? :lol: jen ať si mluví! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
19.12.10 13:23

Pomlouvani no to je něco. Nejhorší je,ze když se to dozvím (tajne), stejně se s tím dotyčným už nemůžu bavit normálně a svou nepřízeň mu dávám silně najevo až se prestanu bavit úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.12.10 13:30

Tak mě to netrápí co si kdo povídá.Kdo nás zná pravdu ví a kdo má potřebu mě pomouvat tak není muj přítel.Vubec mě to už ani nerozhodí. Pokud se ale někdo hnusně naváží do mé rodiny tak to taky pěkně odnese :pankac:

Příspěvek upraven 19.12.10 v 15:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
19.12.10 15:33
jadviga píše:
teda já jsem hned takhle po ránu nasraná…
jak se pozvnést nad tim, že má někdo neustálou potřebu řešit druhé????
uvedu situaci - máme s manželem společný známý, chodili jsme, jezdili na společné dovolené, někde to s alkoholem přehnali, někde se třeba i pohádali, ale to byl náš život, dlouho nikam nechodíme, a přesto má pořád někdo potřebu nás řešit… asi si to moc beru, ale mě to vytáčí.
Přijde za mnou člověk, kterého znám od vidění a říká mi, vy jste ještě spolu? já že jsem slyšel tohle a tamto (blbou hádku před svědkem - a to nebyla nijak peprná) nebo, tys byla tam s tim tamhle viděna, co na to ten tvůj? ten tvuj ten vypadal tenkrát, to bylo něco, nemá problémy s pitím? to je drbárna to je katastrofa!!!! (a jsou to tytéž lidi - lidi, co sedí denně v hospodě a nemají se o čem bavit)
Já mám dost!!! a bohužel se nad tim neumim povznést..

To se naučíš. To povznesení se na to. Časem příjdeš na to, že se pomluvama užíráš akorát sama a zbytečně. Fakt. Anebo se budeš rozčilovat, ale druzí se o tobě budou bavit pořád.

Mně se párkrát taky doneslo, jak se sousedi „starají“ o naše blaho. Dřív mě to mrzelo, o to víc, že já se tady pomalu s nikým nestýkám, nebratříčkuju a nestarám se.
Dokonce sousedka - moje spolužačka se rozvádí, s manželem mají rozluku od jara, a já se to dozvěděla někdy na konci léta…A to celkem haluzově, řeklo by se, že jsem udělala faux paux..... :oops: :oops: :

• jeli jsme s mužem na kolech, potkali jsme ji a lákali ji i do letní hospůdky na pivo. Jako, že má sbalit děcka a chlapa a přijít, že jsme se dlouho neviděli, pokecáme…No trapas. Ona se na mě tak divně koukla, ušklíbla se a do té hospůdky přišla jen s dětma. Až druhý den z ní vypadlo, že jsou s mužem od Velikonoc od sebe a budou se rozvádět. To už byla 4 měsíce stará zpráva…A myslela, si samozřejmě, že to vím a že si z ní akorát dělám srandu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová