Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
teda já jsem hned takhle po ránu nasraná…
jak se pozvnést nad tim, že má někdo neustálou potřebu řešit druhé????
uvedu situaci - máme s manželem společný známý, chodili jsme, jezdili na společné dovolené, někde to s alkoholem přehnali, někde se třeba i pohádali, ale to byl náš život, dlouho nikam nechodíme, a přesto má pořád někdo potřebu nás řešit… asi si to moc beru, ale mě to vytáčí.
Přijde za mnou člověk, kterého znám od vidění a říká mi, vy jste ještě spolu? já že jsem slyšel tohle a tamto (blbou hádku před svědkem - a to nebyla nijak peprná) nebo, tys byla tam s tim tamhle viděna, co na to ten tvůj? ten tvuj ten vypadal tenkrát, to bylo něco, nemá problémy s pitím? to je drbárna to je katastrofa!!!! (a jsou to tytéž lidi - lidi, co sedí denně v hospodě a nemají se o čem bavit)
Já mám dost!!! a bohužel se nad tim neumim povznést..
Proc? To bude tim, ze resit problemy ostatnich je rozhodne jednodussi nez ty svoje.
to je pravda, ale já si fakt nemyslim, že bysme nějaký problémy měli…
kdyby jo, tak by mi to taky vadilo, akorát mě rozčílí tady to hospodský bavení tupounů, který nevědí nic a roznáší takový drby ![]()
Tak pokud problémy nemáte, pak to třeba někomu leží v žaludku o to víc.
Taky mě to dřív štvalo, dnes mi je těch lidí líto. Je to jejich smůla, že nemají lepší koníčky, zájmy, rodinu a tráví radši čas pomluvama ostatních.
Něco podobného znám ![]()
Nezbývá než se nad tím opravdu povznést ![]()
Já vím, jde to špatně, ale uleví se ti. A když za tebou někdo přijde a zase ti bude říkat takové nesmysly, tak se na toho človíčka usměj a řekni, ať si ověří informace nebo ať vymění zdroj ![]()
Jednou jsem to zažila u rodičů
A máma tenkrát jednomu blbcovi řekla, že maj strašně rádi a nemají žádné problémy a ten kdo říká, že ano, tak to je ten člověk, kterému jsme odmítli pomoc. Máma přestala všem říkat co a jak, říkala jen ty pozitiva a světe div se, byl pokoj
![]()
My s manželem máme štěstí, že máme strašně málo známých, víceméně jen dva páry, ale za to spolehlivých a nemajících potřebu nás pomlouvat, respektive mají svejch témat ke konverzaci dost a proto nepotřebují řešit nás.Ideální stav.Zbav se těch, co si na přátele jen hrají a zatím rozebírají vaše soukromí jinde - tot jediná má rada.K čemu ti jsou?
A ještě jeden poznatek - od té doby, co mám dítě, je mi úplně fuk, co se o mě říká, i kdyby někdo roznašoval, že jsem transsexuál a jím suché z nosu.Fakt šumák.
Neřeš je.A na veřejnosti se vyhýbej hádkám a když někam jdeš z někým tak jinde do města ![]()
Já myslím, že pomlouvání nebo jen rozebírání někoho dalšího je naprosto přirozená věc..O někom se přece bavit musí..
Debilní a né moc chytré mi ale přijde, že je někdo takový tupoun, že jde a začne se ptát a konfrontovat to s tou osobou..
![]()
Ahoj
tohle znam.. bohužel přirozená věc, která se děje a dít bude. Dřív mě to kdysi taky strašně vytáčelo, ale teď už to neřešim.. Když to někoho baví.. nejepší jsou takové osoby, které by spíš měli začít řešit sebe
holá závist no ![]()
Jak píšou holky - řešit druhé je mnohem zajímavější a pohodlnější než sám sebe a svoje problémy,lidé pak mají pocit, že jsou v pohodě, když se ukáže na jiného…
Inteligentní a vyrovnaní lidé druhé zase tolik neřeší, natož aby jim to sdělovali… Z toho vycházím a tak se mě drby (a lidé, kteří řeší druhé) vůbec nedotýkají a mám nad tím absolutní nadhled…
Nestojí to za vydanou energii, proč se tímhle žrát…
Taky známe, co jsem se na sebe kolikrát nedozvěděla, ale je to tak, ten kdo má doma největší kupu hnoje, tak se nejvíc stará a pomlouvá. U nás v baráku je to
, my se o nikoho nezajímáme, takže jsme pro ně to nejlepší sousto. Jestli je to baví
Akorát mě bude mrzet a hodně, kdyby to měl někdy někdo vykládat dětem
. Bohužel se někteří neštítí ničeho ![]()
tohle mě vůbec nebere! bydlím v menším městě kde mě skoro každý zná.. ale my bydlíme už na konci obce… a je mi to fuk kdo si co říká! neřeším! a když se něco dovím! tak si řeknu! sakra mluví se o mě to ještě žiju!!! až o mě nebudou mluvit to už asi budu mrtvá ne?
jen ať si mluví! ![]()
Pomlouvani no to je něco. Nejhorší je,ze když se to dozvím (tajne), stejně se s tím dotyčným už nemůžu bavit normálně a svou nepřízeň mu dávám silně najevo až se prestanu bavit úplně.
Tak mě to netrápí co si kdo povídá.Kdo nás zná pravdu ví a kdo má potřebu mě pomouvat tak není muj přítel.Vubec mě to už ani nerozhodí. Pokud se ale někdo hnusně naváží do mé rodiny tak to taky pěkně odnese ![]()
Příspěvek upraven 19.12.10 v 15:35
jadviga píše:
teda já jsem hned takhle po ránu nasraná…
jak se pozvnést nad tim, že má někdo neustálou potřebu řešit druhé????
uvedu situaci - máme s manželem společný známý, chodili jsme, jezdili na společné dovolené, někde to s alkoholem přehnali, někde se třeba i pohádali, ale to byl náš život, dlouho nikam nechodíme, a přesto má pořád někdo potřebu nás řešit… asi si to moc beru, ale mě to vytáčí.
Přijde za mnou člověk, kterého znám od vidění a říká mi, vy jste ještě spolu? já že jsem slyšel tohle a tamto (blbou hádku před svědkem - a to nebyla nijak peprná) nebo, tys byla tam s tim tamhle viděna, co na to ten tvůj? ten tvuj ten vypadal tenkrát, to bylo něco, nemá problémy s pitím? to je drbárna to je katastrofa!!!! (a jsou to tytéž lidi - lidi, co sedí denně v hospodě a nemají se o čem bavit)
Já mám dost!!! a bohužel se nad tim neumim povznést..
To se naučíš. To povznesení se na to. Časem příjdeš na to, že se pomluvama užíráš akorát sama a zbytečně. Fakt. Anebo se budeš rozčilovat, ale druzí se o tobě budou bavit pořád.
Mně se párkrát taky doneslo, jak se sousedi „starají“ o naše blaho. Dřív mě to mrzelo, o to víc, že já se tady pomalu s nikým nestýkám, nebratříčkuju a nestarám se.
Dokonce sousedka - moje spolužačka se rozvádí, s manželem mají rozluku od jara, a já se to dozvěděla někdy na konci léta…A to celkem haluzově, řeklo by se, že jsem udělala faux paux.....
: