Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PpeŤuLiK píše:
@SlečnaDahlia tos mi připomněla 4,5letého synovce, jak se vyhoupl na parapet ve 4.patře…jeho matka nic, tak jsem na něj houkla, ať okamžitě sleze. On mi na to řekl, že i kdyby spadl dolů, tak se mu nemůže nic stát, protože želvám ninja se taky nic nestane…takže asi tak, jak tu už někdo psal - do hlavy malého děcka nikdo nevidíPisatelka je buď zřejmě velice mladá matka, co všechno ví, nebo je to tím, že jsou zimní prázdniny a někdo se velice nudí…
![]()
![]()
Uááá
![]()
Někdy si říkám, jak je možný, že batolata padají z druhého patra. No, asi proto, že nějaká matka nechce být úzkostná matka jako zakladatelka ![]()
A někdy si říkám, jakto, že je na světě tolik dětí a dospělých, kteří nedokážou důvěřovat jinému člověku. Tuším, že to bude něco s poruchou vazby, kdy už dvouleté dítě je stejně jako to zakladatelčino naučeno, že se nemůže spolehnout ani na vlastní mámu ![]()
@Anonymní píše:
Takže mi chceš říct že dítě kterému maminka stojí za zadkem 24/7 tak se mu nemůže nic stát?
Samozřejmě že může, těch rizik číhá na dítě dost i když nedělá nic nebezpečnýho. Tak proč tu pravděpodobnost úrazu zvyšovat tím, že batole necham lézt po výškách u budu na něj čumět z lavičky a říkat si, jak je šikovný, že mu určitě noha uject nemůže a když spadně z šesti metrů, tak co, aspoň se procvičí v tom, jak správně padat.
@Anonymní píše:
Já neříkám že nemůže spadnout.. může ale i tak může spadnout i dítě kterému maminka stojí za zadkem
Otázka: vypadne pravděpodobněji z otevřeného okna roční dítě, které maminka nechá se plazit po parapetu, nebo to, kterého maminka to okno vůbec neotevře?
@Anonymní píše:
Ona mi jednou spadla z vyšší výšky a od té doby si dává velký pozor..
Ona ti spadla z větší výšky než je 6 metrů? To je jako by vypadla z okna ve třetím podlaží… Promiň, ale neveřím ti, podle mě pěkně kecáš.
Nechat dítě vylézt samo kam zvládne - ok, taky jsem to tak dělala, dítě jsem nikam nevykladala - pokud chceš, vylez si tam sám, pokud se bojíš, tak tam nelez. Není to špatné, zvlášť, když dítěti ukazuješ, jak se pak bezpečně dostane dolů. Ale abych měla dítě 6m vysoko, a já nehlídala, jestli se mu nesmekne noha - to bych si nikdy nedovolila. Připadá mi, že přeceňuješ její odhad a zkušenosti… a řekněme si otevřeně, asi i dost spoléháš na to, že ti jí někdo v případě pádu zachrání, viď?
No, na to moc nespoléhej, ne každý má reflex zachraňovat cizí děti…
@jdukolem píše:
promluvilo ego a pýcha
A v osmnácti to bude zcela fuk že teď je vývojově napřed čili k čemu to hnát se a být napřed i za cenu rizika?
A až umřeš, bude zcela fuk, jestli jsi byla vdaná, svobodná, měla děti nebo ne, chodila jsi do práce nebo ne, tak proč vůbec něco dělat, proč si nelehnout k televizi a počkat, až to přijde?
Riziko je subjektivní věc. Někdo považuje za riskantní pustit sedmileté dítě samotné do školy a jiný ne.
@SlečnaDahlia píše:
Otázka: vypadne pravděpodobněji z otevřeného okna roční dítě, které maminka nechá se plazit po parapetu, nebo to, kterého maminka to okno vůbec neotevře?
Tak doufám, že zakladatelka až tak šílená není. Že snad dává prostor jen na místech pro děti určených. Nebo je to troll, koneckonců reaguje dost agresivně na jiné nazory s kterými musela počítat při zakládání těmatu… ![]()
@Jana525 píše:
Nedovolim si hodnotit tvoji vychovnou metodu. Tvuj nazor, ze cim min se o dite staras, tim vice si dava na sebe pozor, muze mit i neco do sebe. Logiku to ma, ale ty to prehanis, tot muj nazor.
Pokud uvidim rocni dite v sesti metrech samo a dvouapul lete u silnice, normalni mi to nepripada. A to se staram o sebe, ostatni neresim, ale o takove matce bych si pomyslela, ze je to krava.
Pod toto se mohu podepsat, souhlasím.
@Anonymní píše:
To snad přeháníš?!
V čem? Jsi extrémní úplně stejně jako ty přecitlivělé matky, co nedovolí děcku se umazat od bláta nebo si hrát s klacíky ze strachu, že si vypíchnou oko. Nechat roční batole lézt na šestimetrovou prolézačku je zhruba srovnatelné s tím posadit ho na parapet otevřeného okna v prvním patře. A ta „samostatnost“, co v tak malém dítěti rozvíjíš, není žádná samostatnost, ale prachobyčejná porucha vazby. Na oboje jsi evidentně pyšná, tak co řešíš?
@mary.27 píše:
@SlečnaDahliaTak doufám, že zakladatelka až tak šílená není. Že snad dává prostor jen na místech pro děti určených. Nebo je to troll, koneckonců reaguje dost agresivně na jiné nazory s kterými musela počítat při zakládání těmatu…
Já se ptám, jestli je zakladatelka schopná vůbec logického úsudku, pokud je schopná nechat batole lézt po šestimetrové prolézačce a shazovat to tím, že přece nehody se stávají i dětem, které jejich rodiče hlídají ![]()
@Anonymní píše:
Bože díky! Konečně někdo!
no vidíš, konečně jsi našla souputnici. Můžete chodit na prolízky spolu ![]()
Takže, pokud své stanovisko neměníš - přečti si pořádně její příspěvek a drž se zejména posledních dvou vět ![]()
Pak nebudeš muset zakládat takové diskuse. Přeji ti štastné konce, jak deklarovala Katz ![]()
Na jednu stranu ano, mají si hledět svého. Na druhou stranu 2m výška není 6m, to si s prominutím nevidíš do úst, nebo máš velký oči. A věřit dvouletý že nevběhne na silnici pod auto, to nebudu komentovat. Já taky nelítala za dětma, ale v určitých chvílích se hlídat zkrátka musí ![]()
@SlečnaDahlia píše:
Já se ptám, jestli je zakladatelka schopná vůbec logického úsudku, pokud je schopná nechat batole lézt po šestimetrové prolézačce a shazovat to tím, že přece nehody se stávají i dětem, které jejich rodiče hlídají
Já myslím, že dělá dost ramena. Pud sebezáchovy vlastních dětí má 99 procent matek.
@kacz píše:
@SlečnaDahlia porucha vazby![]()
jasně
Co ti taky už jiného zbývá než smích, že jo
Dítě potřebuje nezávislost, ale v batolecím věku ji potřebuje úplně stejně jako jistotu, že rodič je tady, je tady pro něj a brání tomu, aby si ublížilo. Jestli tříleté dítě ví, že se může odkázat jen samo na sebe, protože rodič nezasáhne a nepomůže mu, je to zatraceně blbý. Takový vzorec „jsem na to sám, na nikoho se nemůžu spolehnout“ si přivést do dospělosti je nic moc. A ano, porucha vazby, normálně se to v dospělosti léčí ![]()
@Anonymní píše:
Vůbec si nepřijdu jako mistryně světa ve volné výchově ale přijdu si jako normální ženská která nechává své dítě žít. Co budou dělat děti matek kterým furt stojí máma za zadkem?
Co by dělaly? Budou si normálně hrát jako všechny ostatní. Jenom provokujes a přeháníš, nevěřím že bys byla takhle bl. bá.