Kouření a kopání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102
6.6.22 22:00

@Borrealis OD 8.mesice. Ne Do. Takže začátky úplně bez nikotinu 😊 omlouvám se za překlep.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
6.6.22 22:00
@Kateřina0000 píše:
Tak vy jste ženský asi nemocný nebo nevím. Paní se na tohle neptala.
Jo, já kouřila s první dcerou od 8. Měsíce těhotenství, malá je zdravá. Teď jsem 25tt s druhým, kouřila jsem do teď. Ano malý se hybal mnohem víc když jsem dokouřila 😊

aha, tak už to čtu

tak jste natrvalo poškodila i svoje další dítě

a ještě k tomu smajlík, dítě se jí v děloze opakovaně dusilo a ona se tomu ještě směje.

no nic, jsou případy, kdy to nemá naprosto, ale naprosto žádnou cenu

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.6.22 22:04
@Kateřina0000 píše:
@Borrealis kdyby jste nehazela všechny do jednoho pytle. Věděla by jste, že ne každá matka taková je. Ano já kouřila s první dcerou do 8. Měsíce těhotenství. Malá je zdravá, to samozřejmě není argument. Ale nic ji není, nemocna byla jednou a to Covid, postaráno o ní je, nesmrdi od kouře, má vše co potřebuje. Takže nesuďte všechny stejné jako někoho kdo dělá špatné věci. Já malé neublizuji, nekouřím před ní nebo u ní.

Nesnáším matky kuřačky, hlavně ty, které chodí na hřiště a kouří jiným dětem a rodičům pod nos. :poblion:
U nás je sice vyhláška, která zakazuje kouření na dětských hřištích, ale tyto matky si z vyhlášky nic nedělají. A jejich slovník tomu ještě kraluje. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.6.22 22:08

@topazio tohle bych si v životě nedovolila. Tak choďte na jiné hřiště nebo si stěžujte 😊 vy si myslíte, že každý kdo kouří tak je špatný rodič? Tak se nedokáže postarat, nechodí do práce nebo fetuje? Co to je proboha za názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.6.22 22:10
@Kateřina0000 píše:
@topazio tohle bych si v životě nedovolila. Tak choďte na jiné hřiště nebo si stěžujte 😊 vy si myslíte, že každý kdo kouří tak je špatný rodič? Tak se nedokáže postarat, nechodí do práce nebo fetuje? Co to je proboha za názor..

Tobě přijde normální kouřit na hřišti dětem pod nos? Proč bych měla chodit jinam? Socky tam sedí celý den a otravují vzduch jiným lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.6.22 22:13

@topazio já jsem napsala, že bych si tohle nedovolila na hřišti. Takže ne normální to není. Pokud si někdo chce zapálit, tak někde mimo hriste a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
7.6.22 07:56
@Kateřina0000 píše:
Co je vám vůbec do toho jestli ženská kouří nebo ne? Vaše dítě to není, vy se o něj starat nebudete, tak vám to může být šumák 😅

Kdyz matka tyra svoje dítě, tak to překvapivě okolí řeší. Tohle je stejné. Nebo mi chceš říct, že je ok neřešit týrání děti? Jinak pokud si začala kouřit v 8. Měsíci :roll: tak značně přemýšlím nad tvoji inteligenci. Ono vydržet ještě měsíc a pak dát dítěti um by bylo asi moc náročné co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
7.6.22 07:57
@Kateřina0000 píše:
@topazio já jsem napsala, že bych si tohle nedovolila na hřišti. Takže ne normální to není. Pokud si někdo chce zapálit, tak někde mimo hriste a děti.

Stejně normální (pro většinu lidí) je nekouřit těhotná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43284
7.6.22 08:09
@Borrealis píše:
aha, tak už to čtu

tak jste natrvalo poškodila i svoje další dítě

a ještě k tomu smajlík, dítě se jí v děloze opakovaně dusilo a ona se tomu ještě směje.

no nic, jsou případy, kdy to nemá naprosto, ale naprosto žádnou cenu

:nevim:

Nerozčiluj se. Pro hloupého každý hloupý.
Inteligentní, rozumná ženská přece ví, o čem mluvíš. Snad tě nerozhodí nějaká přízemní hovězina bez všeobecného rozhledu… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27826
7.6.22 08:58

Tak začít kouřit v 8 měsíc už je snad asi to nejmín pochopitelný co jsem tu kdy četla a že jsem toho tady četla hromadu 8o
jinak to že máš zdravé dítě vědět nemůžeš fakt nemůžeš, já si to do doby před třemi měsíci taky myslela, no a nemám syn má diagnózu až jako předškolák, vznikla v těhotenství a hele nekouřila jsem, nepila, žila zdravě :nevim: já si to vyčítat nemusím i když nad tím přemýšlím ty pokud tvoje dítě dopadne stejně si to vyčítat budeš právem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
7.6.22 09:40

Ja jsem sama kurak (iqos), ale v tehotenstvi a pak pri kojeni jsem nemela ani jednoho praska, natoz cigaretu…jsou nasledky, ktere jsou zname, prirostla placenta, predcasny porod, drazdive dite apod..a pak jsou dalsi, o kterych se nevi, vedci se domnivaji, ze koureni a alkohol pak ovlivnuje vyvoj a intelekt dite i v pozdejsim veku, jen to uz nikdo nezkoumal, ve studiich jsou jen kojenci kuracek…kamaradka take v tehotenstvi kourila, ne moc, 1-2 denne na tajnaka a jeji dcera je zdrava…teda, jsou ji tri a mluvi na urovni rok a pul batolete, take vazi asi jen 12kg a resi uz rok atopicky exem po celem tele…mohlo to ovlivnit i koureni? No to uz se nikdy nikdo nedovi, ze…co je mi do toho..neni to moje dite..ale realita je takova, ze videt zenu s obrim brichem a cigeratou je na :poblion: a nikdy u me nenajde pochopeni..a zakladatelka polozi takovyhle dotaz..nemohla tady cekat pochvalu, navic s tou starsi diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
8.6.22 21:50

Nedá mi to a musím zde napsat svůj příběh. Jsem teď 31tt a i přesto, že vše vypadá ideálně a jsme s miminkem zdraví, mám strach a výčitky svědomí, protože užívám v průběhu těhotenství antiepileptika. Je to nezbytně nutné. Bojím se, abych tím neublížila miminku, ale nemám jinou možnost.
Když jsem šla na genetiku chtěli osobní i rodinnou anamnézu, no dozvěděla jsem se zajímavé věci. Máma přenášela 2 týdny, já jsem se narodila za spousty komplikací císařem. Měla jsem 2400g a v dětském věku nějaký problém neurologického rázu - občas nějaký záchvat, kdy jsem nemohla popadnout dech. To by bylo ještě OK, kdybych toto vše neřešila na genetice, jestli mé miminko nebude menší, když já jsem byla tak malá a nebála se, že je to dědičné. Máma když mě čekala byla na genetice také, nikdo nevěděl, proč jsem tak malá.
Po dnešním rozhovoru s mou mamkou na téma kouření (probíráme to často, já jsem nekuřačka, máma kuřačka) je mi naprosto jasné, co se tehdy dělo. Máma mi dnes řekla, že když mě čekala, kouřila celé těhotenství. Do toho pasivní kouření od mého otce. Ano, je mi smutno, protože počas celého mého těhotenství, kdy ji prosím ať to nedělá nemá problém si přede mnou zapálit v uzavřené místnosti (přestože má balkon). A teď se dozvím tohle.
Mám mou mámu moc ráda, ale nedokážu asi slovy vyjádřit, jak strašně moc mě tím zklamala. Tohle nikdy nepochopím. Já mám opravdu výčitky když beru léky, bez kterých to prostě nejde a jiní lidi takhle dobrovolně ničí život svému ani ještě nenarozenému dítěti.
Je mi z toho fakt do breku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108744
9.6.22 06:20
@ka2ka píše:
Tak začít kouřit v 8 měsíc už je snad asi to nejmín pochopitelný co jsem tu kdy četla a že jsem toho tady četla hromadu 8o
jinak to že máš zdravé dítě vědět nemůžeš fakt nemůžeš, já si to do doby před třemi měsíci taky myslela, no a nemám syn má diagnózu až jako předškolák, vznikla v těhotenství a hele nekouřila jsem, nepila, žila zdravě :nevim: já si to vyčítat nemusím i když nad tím přemýšlím ty pokud tvoje dítě dopadne stejně si to vyčítat budeš právem

No tak vidíš, ani u kuřácky není dáno, že dítě bude mít nějaký problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky