Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Samozřejmě, že to škodí. Je to tabákový výrobek i když smrdí míň.
Kouřime a chodíme na balkón, máme roční dítě a v jeho přítomnosti bych nekouřila.
K otázce: jsme s manželem nekuřáci, ale o IQOS už jsem kdysi četla. Vesměs to shrnuje následující: “Profesorka Eva Králíková, vedoucí Centra pro závislé na tabáku ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, uvedla, že pokud jde o toxické látky, aerosol z IQOS obsahuje některých z nich skutečně méně než cigaretový kouř, na druhou stranu jiných nebezpečných látek je v aerosolu zase více.”
Takže nenechala bych nikoho u svých dětí kouřit ani toto.
Manžel kouří venku cigarety nebo iqos, doma jen iqos. Vždy jde do jiné místnosti a i když to tolik nesmrdí, tak vyvětrá. Dělá to sám od sebe. V přítomnosti dcery by ho kouřit nenapadlo.
Zrovna nedávno jsem četla, že pára z iqosu je stejně škodlivá jako kouř u klasické cigarety.
Takže gratuluji, vaše dítě pasivně kouří ![]()
@Markéta188 píše:
Zrovna nedávno jsem četla, že pára z iqosu je stejně škodlivá jako kouř u klasické cigarety.
Takže gratuluji, vaše dítě pasivně kouří
Určitě není. Neprobíhá tam spalování toho papíru, ze kterého jde hrozně bordelu. A i obecně je tam teplota nižší při tom nahřívání. Nicméně je to taky hnusný sajrajt plný jedů.
@Paní.Norrisová píše:
Manžel kouří venku cigarety nebo iqos, doma jen iqos. Vždy jde do jiné místnosti a i když to tolik nesmrdí, tak vyvětrá. Dělá to sám od sebe. V přítomnosti dcery by ho kouřit nenapadlo.
Tohle mě vždycky hrozně pobaví. Lidi co hulí doma a pak „prostě vyvetraji“. Ne, nepomůže to. Pořád to tam ty jedy a hnusy jsou, lítají a zalizaji do každého materiálu. Kouření doma nebo v autě bych přirovnal ke s*rani do vlastní postele.
@Anonymní píše:
Ahojte mám dotaz je tu někdo kdo kouři iqos a kouři ho i v přítomnosti dítěte? Oba s přítelem ho kourime já se vždy snažím aby u toho malý nebyl nechci samozřejmě aby měl nějaké problémy. Ale přítel to kouři i v mistnosti kde je třeba malý.. A netuším jestli mu i tohle muže nějak škodit. Furt Říkám ať to u nej nekouří. Malý teď par dni kašle ale nevykaslava hleny nic proste zakasle pak klid a zase.. asi suchý kašel v pondělí budu radši volat doktorce jen nechci aby měl malý nějaké problémy.. má rok a půl.. příteli furt domlouvam.
Chudák děcko, kouřením těhlech sr. aček v bytě mu „tatínek“ může zadělat na problémy do budoucna, jako např. alergie, astma.
@Cenarius píše:Řekla bych, že když člověk otevře okno a bydlí u frekventovaný silnice, tak se těm hnusům a jedům, co se všude zažívají stejně nevyhne. Kolik člověk potká lidí, co kouří na ulici a stačí projít kolem.
Tohle mě vždycky hrozně pobaví. Lidi co hulí doma a pak „prostě vyvetraji“. Ne, nepomůže to. Pořád to tam ty jedy a hnusy jsou, lítají a zalizaji do každého materiálu. Kouření doma nebo v autě bych přirovnal ke s*rani do vlastní postele.
@Paní.Norrisová
uzasny - prirovnavat kouření iqosu v mistnosti jako bydleni u frekventované silnice nebo kdyz kolem tebe projde kuřák ![]()
To mi pripomina nedávnou diskusi, kdy kojici kuracka iqosu přirovnávána iqos ke cole a sladkostem a jeste byla dotčená, kdyz ji to diskutující vyvraceli - taky mimo mísu ![]()
@Hanka1 píše:
@Paní.Norrisová
uzasny - prirovnavat kouření iqosu v mistnosti jako bydleni u frekventované silnice nebo kdyz kolem tebe projde kuřákTo mi pripomina nedávnou diskusi, kdy kojici kuracka iqosu přirovnávána iqos ke cole a sladkostem a jeste byla dotčená, kdyz ji to diskutující vyvraceli - taky mimo mísu
Tak za mě lepší kouřit v jiné místnosti u otevřeného okna než dítěti přímo pod nos, což bylo předmětem diskuse. Přispěla jsem svým názorem. To, že se mnou uživatelé nesouhlasí, není můj problém. Dala jsem jen možnost, jak to alespoň omezit. Je málo kuřáků, zvlášť chlapů, kteří přestanou ze dne na den jen kvůli dítěti nebo přání partnerky.
Předpokládám, že přítel diskutující nekojí, ale zakladatelka by se měla víc vyvarovat tomu pasivnímu - proto jiná místnost, otevřené okno. A jak jsem psala, je i rozdíl jedna, dvě cigarety nebo celá krabička.
Ještě něco?
@Paní.Norrisová píše:
Tak za mě lepší kouřit v jiné místnosti u otevřeného okna než dítěti přímo pod nos, což bylo předmětem diskuse. Přispěla jsem svým názorem. To, že se mnou uživatelé nesouhlasí, není můj problém. Dala jsem jen možnost, jak to alespoň omezit. Je málo kuřáků, zvlášť chlapů, kteří přestanou ze dne na den jen kvůli dítěti nebo přání partnerky.
Předpokládám, že přítel diskutující nekojí, ale zakladatelka by se měla víc vyvarovat tomu pasivnímu - proto jiná místnost, otevřené okno. A jak jsem psala, je i rozdíl jedna, dvě cigarety nebo celá krabička.
Ještě něco?
Nic a klidne si doma hulte v loznici nebo dětském pokojicku ![]()
@Hanka1 píše:
Nic a klidne si doma hulte v loznici nebo dětském pokojicku
Tak pak nechápu tvé výlevy. Opravdu ti může být jedno, jak je u nás doma, i když to není tak strašné, jak to schválně podáváš.
Měj se.
@Cenarius píše:
Určitě není. Neprobíhá tam spalování toho papíru, ze kterého jde hrozně bordelu. A i obecně je tam teplota nižší při tom nahřívání. Nicméně je to taky hnusný sajrajt plný jedů.
Tak si to pořádně vygoogluj, já nad tím strávila týdny, než jsem na něho přešla, abych věděla co kouřím. Prošla jsem snad každý odkaz.
Lítají z toho jiné sra.ky, ale stejně škodlivé, jako u normální cigarety, alespoň to říkají nejnovější výzkumy.
Jediná výhoda je, že nesmrdím po cigaretách.
Ahojte mám dotaz je tu někdo kdo kouři iqos a kouři ho i v přítomnosti dítěte? Oba s přítelem ho kourime já se vždy snažím aby u toho malý nebyl nechci samozřejmě aby měl nějaké problémy. Ale přítel to kouři i v mistnosti kde je třeba malý.. A netuším jestli mu i tohle muže nějak škodit. Furt Říkám ať to u nej nekouří. Malý teď par dni kašle ale nevykaslava hleny nic proste zakasle pak klid a zase.. asi suchý kašel v pondělí budu radši volat doktorce jen nechci aby měl malý nějaké problémy.. má rok a půl.. příteli furt domlouvam.