Kožená bunda - změkne?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kožená bunda - změkne?
Tak jsem se po dlouhém váhání plácla přes kapsu a místo koženkové bundy, která mi vydržela max 2-3× roky, jsem koupila bundu koženou. Jenže..koženkové bundy jsou lehké a měkké. Tato kožená je těžší a tuhá. Povolí časem tak kůže? Změkne? Případně jak toho docílit? Někde jsem četla, že ji změkčili Indulonou, ale do toho se mi upřímně nechce, nerada bych ji zničila. Jedná se o ovčí kůži. Jak se staráte o kožené bundy vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
@Jolka86 já právě
nevím jestli si ji nechat nebo vrátit jestli vůbec povolí. Jestli ano, tak
nakoupím, ale aby nebyla ta kůže tuhá pořád. Mám kožené jen boty a
pásek a tam je mi tuhost jedno, ale tady to cítím i při ohýbání ruky. Je
to prostě nová kůže. Vůbec nevím, jak se kožené bundy chovají, byly
vždy nad můj finanční limit, tak nevím jestli vůbec tak tuhá má
být
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@bublifucekk píše:
Tak jsem se po dlouhém váhání plácla přes kapsu a místo koženkové bundy, která mi vydržela max 2-3× roky, jsem koupila bundu koženou. Jenže..koženkové bundy jsou lehké a měkké. Tato kožená je těžší a tuhá. Povolí časem tak kůže? Změkne? Případně jak toho docílit? Někde jsem četla, že ji změkčili Indulonou, ale do toho se mi upřímně nechce, nerada bych ji zničila. Jedná se o ovčí kůži. Jak se staráte o kožené bundy vy?
@bublifucekk píše:
@bublifucekk píše:
@Jolka86 já právě nevím jestli si ji nechat nebo vrátitjestli vůbec povolí. Jestli ano, tak nakoupím, ale aby nebyla ta kůže tuhá pořád. Mám kožené jen boty a pásek a tam je mi tuhost jedno, ale tady to cítím i při ohýbání ruky. Je to prostě nová kůže. Vůbec nevím, jak se kožené bundy chovají, byly vždy nad můj finanční limit, tak nevím jestli vůbec tak tuhá má být
@bublifucekk píše:
@Jolka86 já právě nevím jestli si ji nechat nebo vrátitjestli vůbec povolí. Jestli ano, tak nakoupím, ale aby nebyla ta kůže tuhá pořád. Mám kožené jen boty a pásek a tam je mi tuhost jedno, ale tady to cítím i při ohýbání ruky. Je to prostě nová kůže. Vůbec nevím, jak se kožené bundy chovají, byly vždy nad můj finanční limit, tak nevím jestli vůbec tak tuhá má být
Pozor velmi záleží na stáří ovce, nejlepší je jehněčina už při koupi, omakem je to jasné u levných či prapodivných výrobcích nepomůže nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Dědek 66 zkusím se na to pořádně zítra ještě mrknout a rozhodnu se. Myslím, že tohle bude stejně jen přestupní stanice, jestli mě bunda bude bavit ještě za pár let, tak investuji do pořádné a tam už je cena nad 10tis co jsem koukala (jsou šité na míru).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@bublifucekk píše:
@Dědek 66 zkusím se na to pořádně zítra ještě mrknout a rozhodnu se. Myslím, že tohle bude stejně jen přestupní stanice, jestli mě bunda bude bavit ještě za pár let, tak investuji do pořádné a tam už je cena nad 10tis co jsem koukala (jsou šité na míru).
@bublifucekk píše:
Měl jsem cca 4 ale domácí trh je opravdu špína. Samý Aušus špatné
dílenské zpracování bacha na švy, řádně skouknout kvalitu kůže, někdy
jeto špatně seřízlé. První kus už za bolševika a nejlepší kůži jsem
koupil v Polsku a tam jsem byl právě poučen. Barevně jsem si to upravil, a
dal ušít Bábě - kůžičkářce, ohromě se radovala. Na zimu dokonalé,
dnes už používám jiné ošacení, lehké a dokonalejší hlavně z UK. Ale
na tyto kazajky nikdy, nedám dopustit ale pokrok jde dál hlavně vědět jak
na něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit