Krabicové mléko pro roční dítě?

7.7.13 10:03

Krabicové mléko pro roční dítě?

Maminky, chtěla bych od vás poradit

Od kdy jste dávali na pití kravské plnotučné krabicové mléko?

1. nedůvěřuji těm sušeným (dítě ho pije od narození, páč jsem nemohla kojit a přijde mi to už divné stále kupovat krabicové sušené)

Nedůvěřuji = ve smyslu toho, že je to něco sušeného, zkrátka mi mléko od krávy přijde přirozené. :mrgreen:

1. slyšela jsem a četla v knížce co mám doma o dítěti, že od 1.roka může převařené plnotučné mléko z krabice.
  1. už ho jí v kaši/pudinku a včera ho dostal na zkoušku samotné do lahve a moc mu chutnalo.
  1. Beba má 280KJ na 100ml, kravské plnotučné má 274KJ na 100ml. Co se týče vitamínu, tak samozřejmě má Beba více, ale už mi jí malej všechno a pěkně (ovoce, zeleninu, maso, přílohy, tak získá vitaminy tam přeci)oběda sní 250g (maso, zelenina a příloha)
  1. absolutně nechci na dítěti šetřit, ale vypije mi ráno a večer po 330ml, tak mi jedna krabice vydrží na cca 6 dní. Dávka 330ml vychází na 24kč a dávka kravského by vyšla na 7kč. A pokud bych kupovala z farmy (pasterizované) a převařila, tak na nějakých 10kč. Což je rozdíl. Ale to jen tak pro zajímavost…

Co myslíte?

Pročetla jsem už pár diskuzí, jedna píše dávala jsem, dr nám to doporučila. Druhá napíše absolutně né do 3 let. Zaráží mě takové rozdíly a tak bych ráda znala vaše názory a zkušenosti.

děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
7.7.13 10:06

absolutně nechci na dítěti šetřit, ale " .{color:red}" vypije mi ráno a večer po 330ml, tak mi jedna krabice vydrží na cca 6 dní. Dávka 330ml vychází na 24kč a dávka kravského by vyšla na 7kč. A pokud bych kupovala z farmy (pasterizované) a převařila, tak na nějakých 10kč. Což je rozdíl. Ale to jen tak pro zajímavost…
:lol: tak to mě teda dostalo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
7.7.13 10:07

Já osobně asi jdu do toho plnotučnýho krabicovýho, pokud nebude malý už kojený. Ale jinak - podle mě se to krabicové taky suší při procesu výroby. Ale nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
7.7.13 10:08

@Duhovka oranž Jo a mlíko z krabice je úplná blbost převařovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.13 10:08
@berry4 píše: absolutně nechci na dítěti šetřit, ale " .{color:red}" vypije mi ráno a večer po 330ml, tak mi jedna krabice vydrží na cca 6 dní. Dávka 330ml vychází na 24kč a dávka kravského by vyšla na 7kč. A pokud bych kupovala z farmy (pasterizované) a převařila, tak na nějakých 10kč. Což je rozdíl. Ale to jen tak pro zajímavost… :lol: tak to mě teda dostalo :pankac:

Co tě na tom dostalo? Nejde mi o peníze, ale o to co píši v prvním bodě, že mám k těm sušeným odpor a píši, že je to pro zajímavost.

nechápu tvou reakci, promin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.7.13 10:09

Ahoj, kdyz uz chces davat kravske, tak ne z krabice, ale cerstve…

A hlavne prevarene.

Ja osobne bych mela problem s nedostatkem zeleza v kravskem mlece a s vysokym obsahem bilkovin.

• Citovat
  • Upravit
976
7.7.13 10:10

Ahoj. Zatím mám mimi v břiše, takže z vlastní zkušenosti jen tak, že jsme na něm vyrostli. Děda má statek a kravy. Takže nám ho dávali od malička a nemyslim, že by to zanechalo nějaký následky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Zhruba od 1 a půl roku dostávalo moje dítě normální krupicovou kaši z mléka - nepřevářela jsem ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@chatwenna píše:
Ahoj, kdyz uz chces davat kravske, tak ne z krabice, ale cerstve…

A hlavne prevarene.

Ja osobne bych mela problem s nedostatkem zeleza v kravskem mlece a s vysokym obsahem bilkovin.

Takže doporučuješ z farmy a převařit. Ok.
S železem už jsem o tom také slyšela, tak nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064

Já s UM skončila někdy v 8-9m a dostávali pít normální mlíko, včetně kaší. Podle mě jde jen o obchod, proč dávat UM dětem starší jednoho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.13 10:11
@rozumbrada píše:
Já s UM skončila někdy v 8-9m a dostávali pít normální mlíko, včetně kaší. Podle mě jde jen o obchod, proč dávat UM dětem starší jednoho roku.

NO mě třeba opravdu pobavily maminky co to kupují ve 3 letech.
Dělala jsem ve školce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
7.7.13 10:12

Já dávala sušené do 20ti měsíců, pak ze všech druhů co jsem vyzkoušela, měla malá prdíky, tak jsem zkusila plnotučné a prdíky zmizely. Akorát mám pocit, že tohle mléko nás stojí daleko víc, protože malé víc chutná a víc ho vypije :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
7.7.13 10:13

Železo mají děti i v mase a zelené zelenině, pokud se nepletu, a bílkoviny potřebujou k růstu. Mimoto 2× 250ml mlíka denně zas takovou bílkovinovou nálož nepředstavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
7.7.13 10:14

Asi od patnáctého měsíce malej UM nechce. Dostává poloučné z krabice, do toho mu přidávám ten nestlé cereální junior drink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.7.13 10:15
@Duhovka oranž píše:
Takže doporučuješ z farmy a převařit. Ok.
S železem už jsem o tom také slyšela, tak nevím no.

No, proste si budesmuset davat bacha, aby mel prcek vyvazenou stravu…
S tim zelezem je to dost pruser… Proste obcas udelat jatra, hovezi maso…

A ta „neopracovana“ bilkovina dost zatezuje ledviny. Ja mam v planu davat do 18ti mesicu UM. Ale uvidime, co na zivot prinese :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko