Moc jídla v pěti letech?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1289
6.7.13 11:46

Moc jidla? vek 5m

Ahoj, mam 5mesicniho syna, doted jsem plne kojila a pred tydnem jsem zacla s prikrmy. K obedu mrkvicku a k veceri kasi (zacal se budit v noci nekolikrat). Ale mam pocit, ze toho sni az moc. Prvni den jsem mu dala 6 lzicek mrkve ale chtel viiic, ale radeji jsem mu vic nedala aby nezvracel a dokrmila mlikem. Treti den uz sporadal celou tu velkou sklenici mrkvicky a jeste zapil mlickem a tak je to i ted. Neni to moc?? Je to cca 190gramu. Prijde mi, ze by jedl porad. Vecer jednou sporadal snad 150g kase smichanou s 80gramy mrkve a jeste pil mliko, jako by predtim nic nemel :) spatne mu ocividne neni, ze by blinkal, to ne. Ale nechci mit doma tloustika :/ Tak nevim, poradite?? Jak se treba pozna, ze uz dite jist nechce. On neplive, neobraci hlavu na stranu a kdyz jo tak stejne za chvilku pusu otevre, kdyz mu k ni dam lzicku. Prijde mi, ze by snedl vse, oc bych mu dala, nechce se mi zkouset jestli by nekdy prestal nebo to mam zkusit?? Nevim, kdy mu mam prestat davat zapijet mlickem. Jinak jeste musim dodat, ze to neni zadny maly miminko, narodil se 3430g 50cm a ted ma 69cm a 7600g :jazyk: diiiky holky, jsem v tom novaaaa noooo a nechci to delat spatne, mam strach, ze kdyz si zvykne na zbytecne velky davky tak uz ho to neuodnaucim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5502
6.7.13 11:55

Pokud sní celou dávku - což k obědu určitě sní, tak bych už mlíko nedávala, až později… stejně tak večer, kaši třeba dřív a po nějaké době mlíko před spaním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
6.7.13 11:59

dodatek

Jeste chci rict, ze varim domaci, proto nevim mnozstvi presne, ale tech 190g (180ml v kelimku) jsem uvarila ze 4 strednich mrkvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
6.7.13 12:01
@janica252 píše:
Pokud sní celou dávku - což k obědu určitě sní, tak bych už mlíko nedávala, až později… stejně tak večer, kaši třeba dřív a po nějaké době mlíko před spaním

no to jsem zkousela, treba zrovna dnes, ale jak jsem ho vyndala ze zidlickyy a polozila hned spustil hladovej plac a dral se mi k prsu..nevim jestli to muze byt tim, ze proste nechape jeste, ze je to mrkev misto mlika, mozna jen proste furt ceka na ten svuj standard :D (musim rict, ze on nikdy nehctel mliko z niceho jinyho nez z prsa, radsi by umrel hlady nez neco jinyho nez prso :) tak jestli to neni proto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.7.13 12:12

Nevím, proč si z toho děláš hlavu. To mu chceš to jídlo vážit, odměřovat, aby NÁÁÁHODU nepřibral? Vždytˇje ve vývinu, přibírat má :roll:, mrkev sama o sobě ještě nikoho nezasytila, tak se nediv, že má hlad :-)
Když ti tak pěkně jí, tak už bych s klidem přidala rýži, ov. vločky, brambory, prostě zahustit, začít obměnovat mrkve s něčím jiným, atˇpak není oranžovej, jemnit máslem, kaše pěkně z rýže, nebo ov. vloček, kukuřičné… Máš doma chlapa, má hlad, tak ho nakrm. Ta váha zas není nic extra, moje holky měly víc, tak se neboj a kluka nakrm. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
6.7.13 12:14

Taky bych už nedokojila, pokud sní plnou porci. Spíš bych nabídla vodu na zapití a prso později. Samotná zelenina je taková hladová, zkus mu tam přidat třeba i kousek brambory ;)
A bacha na tu mrkev, ať pak nemá zácpu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
6.7.13 12:17

Vodu mu davam na zapiti, ale stejne chce jeste mliko :) a jinou zeleninu jeste nedavam ne proto, ze by mi to nenapadlo nebo bych nechtela, ale protoze mame v rodine silny alergie potravinovy a tak dr rikala at opravdu dodrzim tyden jeden druh a pak dalsi..a zitra to bude tyden co jsme zacali s tou mrkvickou a jeste do toho kase, takze nemuzu michat vic :) ale diky..ale vic uz mu davat nemam, ne?? i kdyby snedl.nebo je k necemu to vyzkouset kolik sni ten muj otesanek?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
6.7.13 12:21

@mattez no zkusit to klidně můžeš, max. se ti poblije nebo ho bude bolet břicho. Ale asi bych to brala trošku s rozumem, i kdyby byl schopnej spořádat na posezení třeba 250g, víc bych asi nedala, nebo alespoň nadvakrát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
6.7.13 12:27

Ježkovy voči, dej mu, kolik chce. Mrkve s vodou má tak poloviční kalorie, co tvoje mlíko (možná i míň, záleží, jak jí děláš). Je celkem logické, že se chce ještě dojíst. Jestli si myslíš, že brambory jsou na tom nějak líp, tak tě musím zklamat, je to sice lepší než mrkev, ale na MM pořád nemají. Plus si buď jistá, že po tomhle už se sice napije, ale svojí předešlou dávku už nedá. V konečné bilanci to může být dokonce tak, že ve skutečnosti na kalorie sní i s kojením mnohem míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
6.7.13 12:28
@petrul píše:
@mattez no zkusit to klidně můžeš, max. se ti poblije nebo ho bude bolet břicho. Ale asi bych to brala trošku s rozumem, i kdyby byl schopnej spořádat na posezení třeba 250g, víc bych asi nedala, nebo alespoň nadvakrát :nevim:

jak myslis nadvakrat? no ja myslim, ze skoro tech 250 jako predtim vecer spapal :D udelala jsem totiz kasi, ta ma tak 200, protoze byla hnusna tak jsem primichala mrkev od obeda to bylo tak 50 - 100 a jeste pak pil mliko z prsa a nepoblil se ani kdyz se otocil v postlce na brisko..tak nevim..nechci ho prejidat ale zas mu nechci ubirat, chapes..nevim jak poznam, ze uz ma dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.7.13 12:30

@mattez Heled´. Pokud by na něco reagoval- na nějakou potravinu, tak se ti osype v řádu hodin. Spíš začni studovat, které potraviny jsou možné alergeny, než tady z jídla dělat takovou vědu, brambory, rýže, to není ani lepek, v podstatě ani alergen. Tak půjde o úplně jiný věci, který teprve zařazovat začneš. A kdyby jsi takto měla postupovat se vším- co týden jedna potravina, tak se k masu nedostanete ani v roce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
6.7.13 12:32

@mattez Pokud nemá problémy se zácpou, tak bych mu dávala, kolik chce. Nadváhu uritě nemá a brzo to všechno vyběhá/vyplazí. Syn si taky dlouho neuměl najít spojitost v tom, že když dostane příkrm, je to jídlo a nemá pak mít hlad :) navíc on je děsný savec a prso neodmítne nikdy ;) Možná bych ale místo mrkve teď dávala dýni, aby fakt neměl zácpu nebo bolení bříška. A můžeš přidat trošku oleje a probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
6.7.13 12:32
@berry4 píše:
@mattez Heled´. Pokud by na něco reagoval- na nějakou potravinu, tak se ti osype v řádu hodin. Spíš začni studovat, které potraviny jsou možné alergeny, než tady z jídla dělat takovou vědu, brambory, rýže, to není ani lepek, v podstatě ani alergen. Tak půjde o úplně jiný věci, který teprve zařazovat začneš. A kdyby jsi takto měla postupovat se vším- co týden jedna potravina, tak se k masu nedostanete ani v roce :mrgreen:

ja vim, ze ti to prijde smesny, ale moje mamina jeden cas jedla POUZE SUCHOU RYZI a trvalo to vic jak rok, ani zadny brambory ani nic, co ti prijde jako ze nemuze bejt alergen. A navic nema zadnej projev rymu, ekzem atd, proste kdyz neco sni, otecou ji zevnitr dychaci cesty a muze se docela rychle udusit. Takze fakt promin, ale i kdyby sme se meli k masu dostat jak ty rikas v roce, radsi nez abych mu zpusobila nejakej vaznej zdravotni problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
6.7.13 12:34
@aiko24 píše:
@mattez Pokud nemá problémy se zácpou, tak bych mu dávala, kolik chce. Nadváhu uritě nemá a brzo to všechno vyběhá/vyplazí. Syn si taky dlouho neuměl najít spojitost v tom, že když dostane příkrm, je to jídlo a nemá pak mít hlad :) navíc on je děsný savec a prso neodmítne nikdy ;) Možná bych ale místo mrkve teď dávala dýni, aby fakt neměl zácpu nebo bolení bříška. A můžeš přidat trošku oleje a probiotika.

A za jak dlouho se ti povedlo prejit JEN na zeleninku bez dokrmeni? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.7.13 12:42

@mattez ale proboha svoje dítě nemůžeš přirovnávat k mámě! Já jsem atopik, děti mám atopiky, i astmatičku, ale nedělám z jídla vědu. Ba naopak tímhle přístupem absolutně nic nezískáš. Jak jsem psala, al. reakce s projevují v řádu hodin. Ne dní.
Tudíž jak jsem psala -je hloupost dávat dítěti JEN mrkev - týden, potom mrkevbrambor-týden atd atd. Tímhle mu naopak můžeš navodit pěknou zácpu a averzi k tomu jídlu. Stačí 2-3 dny a přidávat přílohy, střídat zeleninu. Místo mrkve dyni-2-3 dny, s rýžý, pak třeba brokolici s bramborematd atd. A do každého jídla přidat tuk -máslo, ol. olej, aby se malému do těla dostaly 8o i živiny rozpustné v tucích a měl lepší stolici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí