Moc jídla v pěti letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2659
6.7.13 12:43
@mattez píše:
A za jak dlouho se ti povedlo prejit JEN na zeleninku bez dokrmeni? :)

No, syn mi první dva měsíce přikrmování jedl jen pár lžiček, takže jsem měla trochu opačný problém než Ty :D Ale teď už má na oběd jen zeleninu nebo zeleninu s masem, po čtyřech měsících příkrmů :mrgreen: Je to fakt strašně individuální, ona se mu může ta chuť k jídlu i změnit, syn mi právě dlouho moc příkrmy nejedl a pak zas baštil jak o závod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
6.7.13 12:45
@berry4 píše:
@mattez ale proboha svoje dítě nemůžeš přirovnávat k mámě! Já jsem atopik, děti mám atopiky, i astmatičku, ale nedělám z jídla vědu. Ba naopak tímhle přístupem absolutně nic nezískáš. Jak jsem psala, al. reakce s projevují v řádu hodin. Ne dní.
Tudíž jak jsem psala -je hloupost dávat dítěti JEN mrkev - týden, potom mrkevbrambor-týden atd atd. Tímhle mu naopak můžeš navodit pěknou zácpu a averzi k tomu jídlu. Stačí 2-3 dny a přidávat přílohy, střídat zeleninu. Místo mrkve dyni-2-3 dny, s rýžý, pak třeba brokolici s bramborematd atd. A do každého jídla přidat tuk -máslo, ol. olej, aby se malému do těla dostaly 8o i živiny rozpustné v tucích a měl lepší stolici.

pridavam olivovy olej..no jemu se prave na rucicce udelaly takovy tri suchy flicky, ale nevim, jestli to neni spis z vanicek na kterych jsme byli a byl ve vode pul hodiny..proto jsem tak opatrna..ale moje mamka neni jedina kdo ma alergie taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.7.13 13:02

@mattez ALERGIE MÁ DNES KDE KDO. S alergií se dítě již rodí. To stejně neovlivníš. Je jen o čase, kdy a za jakých okolností se projeví.
Důležité není dělat ze dravého dítěte nemocné, ale vést si potraviny, které toleruje a ty, které mu alergie způsobují. Jinak, než jejich podáním to ale nezjistíš.
A vůbec nemusí být potravinový alergik, ale pylový, prachový, na chemikálie, prací prášky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
6.7.13 14:54
@berry4 píše:
@mattez ALERGIE MÁ DNES KDE KDO. S alergií se dítě již rodí. To stejně neovlivníš. Je jen o čase, kdy a za jakých okolností se projeví.
Důležité není dělat ze dravého dítěte nemocné, ale vést si potraviny, které toleruje a ty, které mu alergie způsobují. Jinak, než jejich podáním to ale nezjistíš.
A vůbec nemusí být potravinový alergik, ale pylový, prachový, na chemikálie, prací prášky…

To jsme se dostali trochu uplne jinam..chtela jsem znat odpoved, kolik by toho dite melo snist k obedu, a ne ze alergie ma kde kdo, promin, ale to vim taky. Pokud si to pochopila, ze ho budu celej zivot radsi ladovat jen mrkvi, tak to tak vazne neni a ani nedelam ze zdravyho ditete nemocny jen nechci, kdyby mel nahodou mit alergii to muset zkouset tisickrat, protoze mu nacpu vsechny druhy zeleniny najednou. Ale stejne dekuju za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.7.13 16:55

@mattez Nikdo nepsal o tom, že máš dát vše najednou, myslím, že jsem psala dost srozumitelně, nikde to tam nevidím, jak tu bylo psáno nejen mnou, at´sní, co sní. On brzo přijde na to, co je to sytost s příchodem pevné stravy, jste na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
8.7.13 09:12

Jen chci dodat, že souhlasím s dr., že při vyšším riziku alergie dávat příkrm více dní. My v rodině žádné potravinové alergie nemáme a dávala jsem dceři dýni jen 3 dny a osypala se čtvrtý den ráno.. Nemyslím, že se vždy alergie projeví do pár hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
8.7.13 09:24

@pupyk tak to vůbec nemuselo být z tý dyně. Když se podíváš na bobky, jak rychle jídlo prošlo trávicím traktem, tak obvykle po 24 hodinách už má bobek barvu daného jídla. Takže kdyby měl alergii, projevilo by se to v době, kdy se jidlo vstřebává ze střev, tj. určitě dřív, než vyjde s bobkem ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
8.7.13 09:40
@adam75 píše:
@pupyk tak to vůbec nemuselo být z tý dyně. Když se podíváš na bobky, jak rychle jídlo prošlo trávicím traktem, tak obvykle po 24 hodinách už má bobek barvu daného jídla. Takže kdyby měl alergii, projevilo by se to v době, kdy se jidlo vstřebává ze střev, tj. určitě dřív, než vyjde s bobkem ven.

Bohužel to není pravda. Jídlo už nemusí být v těle, ale látky z něj ano. A alergie se může vážně projevit i více dní, říká se do pěti dnů po požití, nejčastěji však do tří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
8.7.13 09:42
@pupyk píše:
Jen chci dodat, že souhlasím s dr., že při vyšším riziku alergie dávat příkrm více dní. My v rodině žádné potravinové alergie nemáme a dávala jsem dceři dýni jen 3 dny a osypala se čtvrtý den ráno.. Nemyslím, že se vždy alergie projeví do pár hodin.

Právě, mám vážně s tím dost zkušeností a alergie, která se projeví hned bývá buď silná nebo už vypěstovaná. ‚Nová alergie‘ nebo jak bych to řekla :) ta se může vážně projevit až dýl. Proto taky ty zasady jsou, že jo, neříká se to jen tak pro srandu králíkům, jak si tady některé dámy myslí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
8.7.13 09:43

@adam75 Bylo to z dýně, nic jiného nejedla, byl to úplně první příkrm.
Taky jsem se divila, od dýně jsem alergii nečekala.
Nicméně moje dcera (od narození na UM) má stolici od narození 1× za 2-3 dny (teď při příkrmech třeba i 3× denně a pak 3 dny nic) a barvu stolice jsem pečlivě sledovala. Máme za sebou dýni, mrkev, pastyňák, brokolici a květák a stolice se po jídle zbarvuje až třetí čtvrtý den.
Neříkám, že to tak má každé dítě, asi jsme rarita, ale stát se může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
8.7.13 10:04
@pupyk píše:
@adam75 Bylo to z dýně, nic jiného nejedla, byl to úplně první příkrm.
Taky jsem se divila, od dýně jsem alergii nečekala.
Nicméně moje dcera (od narození na UM) má stolici od narození 1× za 2-3 dny (teď při příkrmech třeba i 3× denně a pak 3 dny nic) a barvu stolice jsem pečlivě sledovala. Máme za sebou dýni, mrkev, pastyňák, brokolici a květák a stolice se po jídle zbarvuje až třetí čtvrtý den.
Neříkám, že to tak má každé dítě, asi jsme rarita, ale stát se může.

Ja s trebou uplne souhlasim, taky sleduji, zatim tedy nemam tolik co, dala jsem jen mrkev a brambor :) ale je hloupost si myslet, ze kdyz cloveku neco projde travicim traktem tak se to beze zbytku vylouci..Ziviny a latky prece zustavaji a vylouci se jen to ‚nezpracovane‘ jinak by to prece nedavalo smysl, neee..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
8.7.13 14:08

@pupyk nemuselo to být vůbec z jídla. Moje dítě třeba taky mělo vyrážku, hledala jsem souvislost s jídlem a podle kožní to byly kvasinky. Od alergické reakce pro laika k nerozeznání. Krém proti kvasinkám zabral po dvou namazáních. Takže alergie na dyni a navíc po 4 dnech, to se mi opravdu nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
8.7.13 14:13

Jezis, co bych za to dala, aby mi ta moje tak jedla…teda prikrmy papa krasne…ale to mliko… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí