Moc jídla v pěti letech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mattez píše:
A za jak dlouho se ti povedlo prejit JEN na zeleninku bez dokrmeni?
No, syn mi první dva měsíce přikrmování jedl jen pár lžiček, takže jsem měla trochu opačný problém než Ty
Ale teď už má na oběd jen zeleninu nebo zeleninu s masem, po čtyřech měsících příkrmů
Je to fakt strašně individuální, ona se mu může ta chuť k jídlu i změnit, syn mi právě dlouho moc příkrmy nejedl a pak zas baštil jak o závod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@mattez ale proboha svoje dítě nemůžeš přirovnávat k mámě! Já jsem atopik, děti mám atopiky, i astmatičku, ale nedělám z jídla vědu. Ba naopak tímhle přístupem absolutně nic nezískáš. Jak jsem psala, al. reakce s projevují v řádu hodin. Ne dní.
Tudíž jak jsem psala -je hloupost dávat dítěti JEN mrkev - týden, potom mrkevbrambor-týden atd atd. Tímhle mu naopak můžeš navodit pěknou zácpu a averzi k tomu jídlu. Stačí 2-3 dny a přidávat přílohy, střídat zeleninu. Místo mrkve dyni-2-3 dny, s rýžý, pak třeba brokolici s bramborematd atd. A do každého jídla přidat tuk -máslo, ol. olej, aby se malému do těla dostalyi živiny rozpustné v tucích a měl lepší stolici.
pridavam olivovy olej..no jemu se prave na rucicce udelaly takovy tri suchy flicky, ale nevim, jestli to neni spis z vanicek na kterych jsme byli a byl ve vode pul hodiny..proto jsem tak opatrna..ale moje mamka neni jedina kdo ma alergie taky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez ALERGIE MÁ DNES KDE KDO. S alergií se dítě již rodí. To stejně neovlivníš. Je jen o čase, kdy a za jakých okolností se projeví.
Důležité není dělat ze dravého dítěte nemocné, ale vést si potraviny, které toleruje a ty, které mu alergie způsobují. Jinak, než jejich podáním to ale nezjistíš.
A vůbec nemusí být potravinový alergik, ale pylový, prachový, na chemikálie, prací prášky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@mattez ALERGIE MÁ DNES KDE KDO. S alergií se dítě již rodí. To stejně neovlivníš. Je jen o čase, kdy a za jakých okolností se projeví.
Důležité není dělat ze dravého dítěte nemocné, ale vést si potraviny, které toleruje a ty, které mu alergie způsobují. Jinak, než jejich podáním to ale nezjistíš.
A vůbec nemusí být potravinový alergik, ale pylový, prachový, na chemikálie, prací prášky…
To jsme se dostali trochu uplne jinam..chtela jsem znat odpoved, kolik by toho dite melo snist k obedu, a ne ze alergie ma kde kdo, promin, ale to vim taky. Pokud si to pochopila, ze ho budu celej zivot radsi ladovat jen mrkvi, tak to tak vazne neni a ani nedelam ze zdravyho ditete nemocny jen nechci, kdyby mel nahodou mit alergii to muset zkouset tisickrat, protoze mu nacpu vsechny druhy zeleniny najednou. Ale stejne dekuju za odpovedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez Nikdo nepsal o tom, že máš dát vše najednou, myslím, že jsem psala dost srozumitelně, nikde to tam nevidím, jak tu bylo psáno nejen mnou, at´sní, co sní. On brzo přijde na to, co je to sytost s příchodem pevné stravy, jste na začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen chci dodat, že souhlasím s dr., že při vyšším riziku alergie dávat příkrm více dní. My v rodině žádné potravinové alergie nemáme a dávala jsem dceři dýni jen 3 dny a osypala se čtvrtý den ráno.. Nemyslím, že se vždy alergie projeví do pár hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk tak to vůbec nemuselo být z tý dyně. Když se podíváš na bobky, jak rychle jídlo prošlo trávicím traktem, tak obvykle po 24 hodinách už má bobek barvu daného jídla. Takže kdyby měl alergii, projevilo by se to v době, kdy se jidlo vstřebává ze střev, tj. určitě dřív, než vyjde s bobkem ven.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adam75 píše:
@pupyk tak to vůbec nemuselo být z tý dyně. Když se podíváš na bobky, jak rychle jídlo prošlo trávicím traktem, tak obvykle po 24 hodinách už má bobek barvu daného jídla. Takže kdyby měl alergii, projevilo by se to v době, kdy se jidlo vstřebává ze střev, tj. určitě dřív, než vyjde s bobkem ven.
Bohužel to není pravda. Jídlo už nemusí být v těle, ale látky z něj ano. A alergie se může vážně projevit i více dní, říká se do pěti dnů po požití, nejčastěji však do tří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk píše:
Jen chci dodat, že souhlasím s dr., že při vyšším riziku alergie dávat příkrm více dní. My v rodině žádné potravinové alergie nemáme a dávala jsem dceři dýni jen 3 dny a osypala se čtvrtý den ráno.. Nemyslím, že se vždy alergie projeví do pár hodin.
Právě, mám vážně s tím dost zkušeností a alergie, která se projeví hned bývá buď silná nebo už vypěstovaná. ‚Nová alergie‘ nebo jak bych to řekla
ta se může vážně projevit až dýl. Proto taky ty zasady jsou, že jo, neříká se to jen tak pro srandu králíkům, jak si tady některé dámy myslí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adam75 Bylo to z dýně, nic jiného nejedla, byl to úplně první příkrm.
Taky jsem se divila, od dýně jsem alergii nečekala.
Nicméně moje dcera (od narození na UM) má stolici od narození 1× za 2-3 dny (teď při příkrmech třeba i 3× denně a pak 3 dny nic) a barvu stolice jsem pečlivě sledovala. Máme za sebou dýni, mrkev, pastyňák, brokolici a květák a stolice se po jídle zbarvuje až třetí čtvrtý den.
Neříkám, že to tak má každé dítě, asi jsme rarita, ale stát se může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk píše:
@adam75 Bylo to z dýně, nic jiného nejedla, byl to úplně první příkrm.
Taky jsem se divila, od dýně jsem alergii nečekala.
Nicméně moje dcera (od narození na UM) má stolici od narození 1× za 2-3 dny (teď při příkrmech třeba i 3× denně a pak 3 dny nic) a barvu stolice jsem pečlivě sledovala. Máme za sebou dýni, mrkev, pastyňák, brokolici a květák a stolice se po jídle zbarvuje až třetí čtvrtý den.
Neříkám, že to tak má každé dítě, asi jsme rarita, ale stát se může.
Ja s trebou uplne souhlasim, taky sleduji, zatim tedy nemam tolik co, dala jsem jen mrkev a brambor
ale je hloupost si myslet, ze kdyz cloveku neco projde travicim traktem tak se to beze zbytku vylouci..Ziviny a latky prece zustavaji a vylouci se jen to ‚nezpracovane‘ jinak by to prece nedavalo smysl, neee..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk nemuselo to být vůbec z jídla. Moje dítě třeba taky mělo vyrážku, hledala jsem souvislost s jídlem a podle kožní to byly kvasinky. Od alergické reakce pro laika k nerozeznání. Krém proti kvasinkám zabral po dvou namazáních. Takže alergie na dyni a navíc po 4 dnech, to se mi opravdu nezdá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezis, co bych za to dala, aby mi ta moje tak jedla…teda prikrmy papa krasne…ale to mliko… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit