Krabicové mléko pro roční dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.7.13 10:44

@zolycka ptz by měli denně přijmou okolo půl litru mléčných výrobků. To nedojogurtuješ ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
7.7.13 10:45

@Cuarentena no nevim no :nevim: myslim, ze tam jde spis o tu teplotu nez o cas „varu“ co se tyce vitaminu :nevim: nechci se nejak hadat :kytka: ja si obecne myslim, ze clovek mleko ke svemu zivotu v dnesni dobe nepotrebuje…na milost jsem ochotna vzit pouze mliko od kravy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
7.7.13 10:46
@Cuarentena píše:
Jinak - když jsem čekala druhé dítě, skončila jsem ve špitále a dvouletý syn byl skoro dva měsíce u tchyně. Pak jsem zjistila, že dostával polotučné kravské mléko, zato oslazené cukrem. :mrgreen: Když jsem to pak viděla tchyni dělat, byla jsem totálně zděšená. A ona byla zděšená, že já jsem zděšená. :mrgreen:
:lol: :mrgreen: :mrgreen: Já nechala babičce pohlídat asi 4týdenní holku, na jedno odpoledne, jedno krmení a přijela jsem domů a holka už mlíko nepila, jenom oslazené. :mrgreen: ona ji do sunaru hodila taky lžičku cukru, že prej se to tak dělalo a na sunaru to bylo i přímo napsané. Samozřejmě že tenkrát za ně, za mojí dcery už ne, ale to už návod nečetla, mlíko měla připravené :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.7.13 10:46
@Cuarentena píše:
@araw Pro malé dítě bych rozhodně čerstvé mléko taky převářela, nebezpečí různých infekcí je nezanedbatelné. Mléko z obchodu je pasterované, to máš pravdu, to není třeba převařovat.

a proč ho teda doma jen nepasterovat a rovnou převářet? Bude na to teda potřeba asi nějaký laboratorní teploměr, ale jinak si myslím, že je to celkem snadno realizovatelné. Kdybych měla mlíko to doopravdy čerstvé přeařit, tak nevidím žádný profit z toho, že se někam kodrcám pro mlíko rovnou od krávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
7.7.13 10:47
@Lazy Jane píše:
Vůbec tu nebudu diskutovat o vhodnosti mléka pro dítě, o tom toho moc nevím a děti nemám, ale tohle mě zarazilo. Zkus se podívat na tohle video http://www.stream.cz/…taliri-mleko

Byla jsem o chlup první. Tohle je pověra jak prase, ale furt se masově šíří dál :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
7.7.13 10:47

O roku a kousek dávám krabičák, ochucovala jsem to malinko vanilkovým frapkem, ted už to pije samotný. Ve 2,5 letech musí mít mlíko ve flašce, po ránu, jinak ho pije z hrníčku normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.13 10:48
@paola white píše:
@Lazy Jane neříkám, že je tam voda, ale že je to voda. rozhodně to není kravské mléko. protože smetana se z něj sbírá, pak prochází homogenizací, tepelnou úpravou a nakonec se upravuje tučnost (egalizace) a nahrazuje se rostlinným tukem v určitém procentu. takže se to dá dost těžko nazvat kvalitním tučným mlékem. pokud si někdy pila opravdové nadojené mléko tak přece rozdíl musíš vidět sama. já když si donesu mléko kozí tak se na něm vysráží smetana to se s tím koupeným nikdy nestane a to je kozí daleko méně tučné než kravské plnotučné

kupuji nám s mužem mléko z farmy, vidím rozdíl v chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151

Já mám 16 měsíčního syna a nutrilon mu kupuju furt a budu tak dlouho jak dlouho mi ho bude chtít pít a krabicový mlíko z toho mu dělám krupicový kaše, pudinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726

@Duhovka oranž 500ml..tak to jsou plus minus 3jogurty denne…nebo obmenit tvarohem…zakysnym vyrobkem…sýry…nezda se mi jako takova velka davka a možností pro pestrý jídelníček se mi zdá dost… :nevim: ale z praxe mluvit jeste nemuzu, dcerka je zatím plně kojená.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358

Taky jsme pořídili kozu, neb ten hnus z krabice už doma nechci. Zajímavé je, že pokud se mi děti občas nalily kravským nebo snědly víckrát za sebou jogurt nebo něco takového, tak byly okamžitě zahleněný. Teď mají kakao nebo prostě mlíko mnohem častěji, ale čerstvé od vemene, nepasterizované a ejhle, zahlenění se nezhoršuje…
Takže to KM asi nebude takový nepostradatelný zázrak… Navíc už se dneska ví (i když se to pořád nepřijalo za „světonázor“) že KM opravdu není nutné, natož zdravé…
Ono se řekne mlíko jako mlíko, ale je to blbost - každé mléko má jiné složení, uzpůsobené pro mládě kterému je určeno - kravské pro telata, mateřské pro lidi. Jiný poměr bílkovín a ostatních látek potřebuje tele a jiné dítě. Přitom to kozí je ještě alespoň více podobné tomu lidskému, i když taky ne uplně. Ale obecně se třeba v čínské medicíně řadí k těm méně škodlivým a lépe snášeným.

Obecně bych řekla, že se z mléka a mléčných výrobků dělá u dětí zbytečná hysterie - máme pocit (a je nám to pořád vtloukáno) že mléko se musí kvůli vápníku a bílkovinám - hlavně kvůli vápníku - jenže pravda je ta, že mléko sice vápník obsahuje, ale pro lidský organismus je z něj tak strašně těžko vstřebatelný, že více uškodí - ať už zatížením ledvin které musí odbourávat ostatní látky nebo tím že zahleňuje (zvlášť v kombinaci s cukrem v jogurtech a jiných výrobcích).

No a co se týká železa a dalších vitamínů - to je na další dlooouhou diskuzi, protože se začíná také zjišťovat že to není vše tak jak se myslelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014

HOLKY PODÍVEJTE SE NA TO VIDEO, NEŽ TU FURT PSÁT, JAK JE KRABICOVÉ MLÉKO JEN OBARVENÁ VODA :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.13 10:49

Jak to tak vidím a všem děkuji za informace a rozběhlou diskuzi, tak jsem si názor udělala. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

@Duhovka oranž zkusila bych se porozhlédnout po okolí jestli někdo nemá domácí mléko od krávy pokud ne tak je mléko z farmy lepší alternativnou než krabicák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@araw píše: HOLKY PODÍVEJTE SE NA TO VIDEO, NEŽ TU FURT PSÁT, JAK JE KRABICOVÉ MLÉKO JEN OBARVENÁ VODA :zed: :roll:
:pankac: jojo, dyt to píšu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
7.7.13 10:50
@Cuarentena píše:
Jenže to mlíko se nevaří, zahřeje se jen na velmi krátkou dobu. Čerstvé mléko z obchodu je také pasterizované, takže se taky určitá část vitamínů zničí.

a je 100krát lepší zničit pár vitamínů, než ohrozit dítě čerstvým neošetřeným mlékem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí