Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše:
Když pominu, že nemáš důvod k anonymitě, nemyslíš, že je kapánek rozdíl, když to ty holky dělají pravidelně za účelem získání něčeho, co chtějí a případ zakladatelky dcery? V životě jsi nikdy nic neukradla? Myslím, že tohle zkusí opravdu téměř každý, i kdyby pitomé lízátko u větnamce.
Tak ja jsem tedy vědomě nikdy nic neukradla, ale tedy omylem párkrát jo, to se zas priznam.
@Anonymní píše:
Chudinka. Víte co je to běhání kvůli těmhle chudinkám co kradou? Neustále stahujeme záběry z kamer a nosíme to na pčr. Mmch jestli to nebylo poprvé je možné, že jinde ji natočili taky jen nechytili za ruku a časem si to na pčr pospojují. A nejsou to jen drogerie, ale i jiné obchody kde tyhle chudinky berou cestky za pár stovek, ale v součtu to pak hodí několik tisíc.
No já jsem v úplně v šoku, jak jsou zde maminky benevolentní ke krádeži a ještě holku litují, jaká je to chudinka
minimálně bych holku popadla za límec, z kapesného by koupila čokoládu a šla by se do obchodu omluvit.
@Maty80 píše:
No já jsem v úplně v šoku, jak jsou zde maminky benevolentní ke krádeži a ještě holku litují, jaká je to chudinkaminimálně bych holku popadla za límec, z kapesného by koupila čokoládu a šla by se do obchodu omluvit.
ukázal jsem jí, koho si zaslouží…měla hodneho, pozorného chlapa, který se o ně staral
@Spirituss píše:Člověče co to kouříš? Chci to taky! Co diskuze to výstřik do prázdna.
ukázal jsem jí, koho si zaslouží…měla hodneho, pozorného chlapa, který se o ně staral
@Maty80 ne, nejsem benevolentní. Ví, že ti bylo poprvé a naposledy. Ale když vím, co jí k tomu vedlo a vím, jak se cítila, mám ji ještě přidat a zahnat ji ještě do těsnějšího kouta, nebo mám zachovat chladnou hlavu a uvědomit si, co je špatně?
@Anonymní píše:
@unuděná jako informace nejsou důvod k anonymu?Víš říká se, že kdo krade ten i lže. Přece neřekne „mami já to chtěla a nechtěla jsem to platit a dělají to všichni a už to párktát prošlo“.
Prostě to vidím z té druhé strany kdy děcka kradou a to dost ve velkým a nemám čas zkoumat jestli krade poprvé nebo pravidelně.
No, tak to nezkoumej a nehodnoť. Zakladatelka zná svoje dítě lépe než ty a je rozhodně způsobilejší posoudit, co bylo motivací ke krádeži.
@boricmytu píše:
Je super, že se jí to nepovedlo a že se poučí, kdyby se jí to povedlo, mohlo by jí to lákat více a více a to i u dražších věcí.Nakonec z toho bude jen zábavná vzpomínka a nic jí ani Vám nehrozí:)
Zabavne vzpominky si predstavuju jinak ![]()
Sice ne krádež, ale desetiletý syn se pokoušel sprejovat. Máme ve vsi takovou zídku na odlehlejším místě, slejzaji se tam puberťáci pít už několik generací, zídka posprejovana už byla, jen přidal pár čar. Byl chycen při činu, byl z toho výslech na policii, na ospodu, ospod byl u nás doma a bude i soud. Ale to je trestný čin, u vás je to jen přestupek.
@katyna1984 píše:
@Maty80 ne, nejsem benevolentní. Ví, že ti bylo poprvé a naposledy. Ale když vím, co jí k tomu vedlo a vím, jak se cítila, mám ji ještě přidat a zahnat ji ještě do těsnějšího kouta, nebo mám zachovat chladnou hlavu a uvědomit si, co je špatně?
Samozřejmě, že svojí dceru znáš nejlépe ty, o tom žádná. Ale můj názor je, že by měla za své činy nést nějakou zodpovědnost sama, né že maminka za ní vše vyřídí, oběhá a ještě ji polituje, prokazuješ dceři medvědí službu, a to by se ti nemuselo do budoucna vyplatit.
Možná jsem tvrdá, ale vidím to dnes a denně, opičí matky, které svoje děti nenechají nic udělat sami, nejraději by za ně i dýchaly, žádné povinnosti a když se něco stane, tak rodiče za nimi stojí i kdyby dítě někoho zavraždilo a neumí přijmout realitu, že prostě mají do hajzlíka ![]()
@Maty80 však já za ní nic neobešla ani nezařidila. Vším si prošla, odchytnutim ochrankou, povoláním policajtů, jejich dotazy i pak sezením na OSPODu. Věřím, že tito všechno ji vytrestalo až až.
@Maty80 píše:
Samozřejmě, že svojí dceru znáš nejlépe ty, o tom žádná. Ale můj názor je, že by měla za své činy nést nějakou zodpovědnost sama, né že maminka za ní vše vyřídí, oběhá a ještě ji polituje, prokazuješ dceři medvědí službu, a to by se ti nemuselo do budoucna vyplatit.
Možná jsem tvrdá, ale vidím to dnes a denně, opičí matky, které svoje děti nenechají nic udělat sami, nejraději by za ně i dýchaly, žádné povinnosti a když se něco stane, tak rodiče za nimi stojí i kdyby dítě někoho zavraždilo a neumí přijmout realitu, že prostě mají do hajzlíka
Vidím to hodně podobně..
Zakladatelčina verze může být pravdivá, i tak bych holku nenazývala chudinkou. Ale je taky možné, že prostě lže a v matince se jí podařil mistrovsky vyvolat soucit.
Matky sice znají své dítě nejlépe, ale jejich optika je zároveň zkreslená. Ve vedlejší diskuzi jedna z matek šikanujícího hajz_líka pojmenovává jeho činy jako klukoviny a samozřejmě za to mohli ti druzí, jen to na něho, na chudinku, svedli.
@unuděná píše:
Když pominu, že nemáš důvod k anonymitě, nemyslíš, že je kapánek rozdíl, když to ty holky dělají pravidelně za účelem získání něčeho, co chtějí a případ zakladatelky dcery? V životě jsi nikdy nic neukradla? Myslím, že tohle zkusí opravdu téměř každý, i kdyby pitomé lízátko u větnamce.
Já jsem teda v životě nic neukradla, vědomě ani omylem, a ani mě to nenapadlo. Ale asi jsem mimoň, jak tak koukám. ![]()
@Stará známá píše:
Zabavne vzpominky si predstavuju jinak
No nevím, my se vždy s kamarády pobavíme (zasmějeme), když vzpomínáme na špatné věci, které se nám staly a dopadlo to dobře:)
Ty vole, pamatuješ, jak jsem napálil na lyžích do toho stromu
(k smíchu to nebylo, když se to stalo, ale když to dobře dopadlo), nebo ty si vzpomínáš na to jak jsi ve 24 letech sfoukávala svíčky z narozeninového dortu?
@Anonymní píše: Více
Mohu se zeptat…hlasil to ospod do skoly? Dekuji.