Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@pisisvori píše:
Chapu, ze nekdo nema IQ na to pochopit delsi text s vice informacema, ale kdyz si to prectes vickrat a po kouskach, urcite se zadari.Maminkam mnohem vic talezi na zdravi deti nez vlastnim egu, takze si myslim, ze by to pro dite vydrzely… tatove, kteri budou delat zle ho budou delat kvuli delani zle ne kvuli detem, to uz bylo v predchozim, ale tam ste asi nedocetla:).
Jinak ten kdo necha deti ve stridave peci, tomu to si myslim bude i jedno, ze je 14 dni neuvidi:)bohuzel.
Tak střídavá péče sice není předmětem této diskuze, ale nedá mi to…tohle je příspěvek za všechny prachy, evidentně neznáš střídavku ani z rychlíku…rozhodně by mi nebylo jedno děti dva týdny nevidět, pokud by to nebylo naprosto nutné (viz třeba hospitalizace jednoho rodiče). Koronavirus ani karanténa pro mě není dostatečný důvod v normálním režimu nepokračovat.
@Bandii píše:
@zudina Snad není tak těžké pochopit, že podniky musí jet, aby se všechno nesložilo jako domeček z karet. Zatímco bez procházek fakt nějaký čas přežiješ…
Neni to tezke pochopit. Na druhou stranu zrovna vychazky maminek s detmi nebudou hlavni kanal sireni nakazy jestli vubec nejaky. Pokud bychom se toho meli zbavit, tak by se muselo minimalne na 14 dni zavrit a zastavit uplne vsechno. Nikdo ani ven ani na nakup ani nic. Ani nemocnice. Obetovat tech par lidi, co by v te dobe potrebovali pomoci. A trada - jsme bez viru. Moudry ctenar jiste pochopi, ze toto neni reseni. Nehlede na to, ze do tydne tu mame nove epicentrum nakazy z ciziny. Pro zpomaleni nakazy - coz je to, s cim se operuje - by mela byt zavedena opatreni postacujici, pokud by se dodrzovala. Vlada hned dela bububu, kdyz po dvou dnech je stale jista nekazen a chaos, ale je to strasne kratka doba, pulka lidi v panice, vsichni chteji situace probrat. Celostatni karantena v teto podobe nic nevyresi, pokud se bude dale v jiste omezene mire cestovat MHD a chodit do prace. Protoze z prace a MHD to clovek snadno prinese domu k tem neduzivym detem, co uz 14 dni nevidely slunicko a chyti to snaz nez kdy jindy. ![]()
@zudina píše:
Presne psa vyvencit muzou ale dite ne. Psa bohuzel nemam takze budu se synem doma? Vzdyt to je hruza
Pes potřebuje vyvenčit, je to jeho potřeba. Víte?
Dítě to 14 dní doma vydrží.
Tady jde o to, zbytecne nevystavovat sebe a okolí nebezpečí nakažení. Jít ven jen když je to nezbytně nutné, což procházka s dítětem skutečně není..
Když bude každej uvažovat takhle, jak je strasne být doma tak to můžeme asi zabalit. Jo není to nic moc, ale pár dní či týdnů za zdraví nás a našich blízkých snad stojí ne??!
@pisisvori no a co kdyby to vyslo naopak, dejme tomu dite je tyden u taty, tyden u mamy, a karantenu vyhlasi zrovna uprostred otcova tydne. Tak matce by se asi taky nelibilo, kdyby dite muselo zustat nasledujici tydny u otce a nesmelo k ni.
Jen přemýšlím, jak by se to asi kontrolovalo
do práce ano, do lékárny ano, nakoupit ano, takže když mě pčr uvidí v autě, tak řeknu, že jedu na nákup/práce a je vše ok? nebo to budu muset nějak prokazovat? ![]()
Jak se bude řešit, když já chodím do práce a manžel taky. Děti každé ráno povezu babičce a po práci si je vyzvednu. Přece mi nemůžou nakázat OCR nebo už jsme fakt v totálním blbakove?
@Tableta píše:
@Keyllah vezmou si nacionále a prověří
A jak si prověří, že jedu do obchodu a ne na rodinnou oslavu narozenin?
@Netopýr1 Taky me zajima, no, dozvime se za pul hodiny… Presne tak jsem to mela vymyslene na ctvrtek, coz byl jediny den, kdy potrebujem hlidani, jinak se s chlapem nejak stridame a vykryvame zatim… Uz i stredu jsme prekopavali, protoze nedelam primo ve zdravotnictvi a me dite tedy „nesmi“ do skolky. To jeste beru, budiz, to uz jsem vyresila. Mame chodit do prace, tak doufam, ze se dozvime, jak to mame udelat. ![]()
@Keyllah píše:
Jen přemýšlím, jak by se to asi kontrolovalodo práce ano, do lékárny ano, nakoupit ano, takže když mě pčr uvidí v autě, tak řeknu, že jedu na nákup/práce a je vše ok? nebo to budu muset nějak prokazovat?
A presne proto je to hloupost. Protoze Cechacek si vzdycky najde nejakou skulinku…
@Netopýr1 píše:
Jak se bude řešit, když já chodím do práce a manžel taky. Děti každé ráno povezu babičce a po práci si je vyzvednu. Přece mi nemůžou nakázat OCR nebo už jsme fakt v totálním blbakove?
u nás to bude ještě zajímavější, protože dvě různé babičky budou jezdit k nám hlídat, tedy jezdit budou ony a to ještě ne kvůli zaměstnání či jídlu…
@Enmamma Tak dej zitra vedet, jak jste uspeli. Ke kteremu soudu jdete, jestli se muzu zeptat?
@Keyllah vždyť je to celý úplný nesmysl. Lidi, hlavně choďte do práce, ať se nesype ekonomika, ale my vám to ztizime, jak to jen jde. My máme samozřejmě své varianty, buď babička sem, nebo my s dětma tam. Chtěli jsme to střídat. Tak když nemůžu vzít děti ven, babička nemůže ven, tak kdo za mě teda půjde do práce.