Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@zudina píše:
Jiste ale tito lide muzou umrit i na beznou chripku nebo cokoliv jinyho
@zudina píše:
Tak ja budu s malym chodit ven aspon do lesa at se vsichni treba pos.. jako sorry bysme se doma zblaznili. Babis se definitivne zblaznil, kvuli 200 lidem s mirnymi priznaky..?
Prave kvuli takovym jako ty to do tydne nebude 200, ale 2000 a z toho 200 mozna po smrti
![]()
Abyste se neposrali z vasich priblblych prochazek ![]()
@Lucka1111 píše:
Nedovedu si karantému představit. Lidi co mají barák budou v pohodě, ale 14 dní v bytě s dětmi? Jsou lidi co žijí v malých bytech, ti se zblázní. A sice nebude coronavir, ale bude několikánásobně víc sebevražd! Podle mě je to velká chyba vyhlásit zákaz vycházení. Ať omezí obchody aby se tam lidi neshromažďovali, fronty s metrovým rozestupem, zakázat klidně chodit na dětská hřiště…ale procházka na vzduchu je naopak prospěšná. Co třeba vitamin D? Ten se bez sluníčka netvoří a skoro celá česká populace ho má nedostatek. Já jako zdravotník budu do práce a chodit, chodím pěšky a tak budu chodit oklikou abych se prošla. Ale co děti. Bydlíme v bytě. Máme zahrádku, ale na ní to máme cca 400m. To ani tam nemohou? Naše školka zatím vyhlásila že bude fungovat pro děti zdravotníků, asi bychom to zvládli i bez ní a myslela jsem že by nechodily protože já jako zdravotník to opravdu mohu přitáhnout. Ale pokud to bude jejich jediná šance jak být venku na vzduchu (na zahradě školky) tak chodit budou dokud to bude možné.
Asi tak, bydlim v 1kk s malym to by mi jeblo. Prochazky by se mely normalne povolit treba s rozestupama. Ale myslim ze Babis nakaze uplnou izolaci. Fakt sileny
Tak já teda si myslím, když někdo vyjde naprocházku- pole, louka les, než když lidi jedou autobusem a,, jenom nakoupitt..
Třeba my jsme opatrní souhlasíme s karanténou, ale zase spíš se zamyslet, kde je chyba shromažďování..
Já ted třeba měla známou v Praze a ta mi říkala, a ted se omlouvám všem z Prahy, že lidi si tam z otho dělají prděl, že se tam poflakují v metrech na Václaváku. Jela tam za přítelkyní a i ona říkala, že tam to nehrotí, že lidi tam se běžně prochází a nějak to neberou..
tak nevím..Zase se obout do někoho kdo vezme psa a jde někam, kde napotkáí ani nohu, to mi přijde divné. Pokud bude karanténa, tak nevidím na tom nic divného, jít se projít do přírody- pokud nebudu potkávat lidi..
Ale asi je rozdíl velké město, a někde na vesnicích, kdy člověk vyleze ven, má od domu kousek louku a les, a může tam být dvě hodinu a nepotká ani nohu
@zrcadlo píše:
A krávy by se samy podojily, to mléko by se samo zpracovalo (nebo by se samo vylilo na pole), slepice by si taky svítily samy, vajíčka by sama skákala do obalů a odkráčela do chlaďáku?
Samozrejme. Ale omezencum toto nevysvetlis ![]()
Celé mi to přijde pritazene za vlasy. Vyhlásí se karanténa, ale do práce lidi chodit budou. Nejdříve se řeklo, že nesmí být více jak 30lidi pohromadě, pak 10 ale to, že my sedíme na pracovišti na dílně v 15lidech naproti sobě nikoho asi nezajímá. Opět zase pravidla, která neplatí pro všechny.
@pisisvori
Takže do obchodu pro jídlo mezi plno cizích lidí je v pořádku. Ale tatínek za vlastním dítětem jít nemůže? Tatínek to dítě ohrozí víc než vy, která půjdete do obchodu mezi lidi? Trosku nesmysl… nechci se tady s někým hádat, každý má na to svůj názor a nikomu ho neberu. Ale jako zdravotní sestra nad tímhle komentářem kroutím hlavou ![]()
@cecetka jako sorry, ale o kolik víc nakazí lidí při procházce do lesa než třeba někdo, kdo v paneláku ráno vleze do výtahu, otevře dveře, dojde na MHD, vystoupí, bude osm hodin v práci, po cestě zpátky si ještě nakoupí nejnutnější, znovu sedne na autobus a zavře se od šesti večer doma. Mezitím potká tři sousedy co si půjdou nutně nakoupit. Je to totálně trapný. Myslím, že nejsme úplně debilni národ, aby všichni nechápali, že nemají zbytečně lézt mezi lidi. Ale uplnej zákaz vycházení je totálně mimo. ![]()
@zudina píše:
Ja proti nemu nic nikdy nemela. Ale tohle mi prijde prehnane. Je to jen chripka, zabit nas muze cokoli, nejlepsi by bylo nechat ten vir projit populaci, par lidi to zabije a konec. Jako to planuji v Nemecku
Aha, takze kdyz mezi temi par zemrelymi lidmi budou treba tvoji rodice nebo tve deti, tak je to vlastne pohoda, ze? ![]()
@Netopýr1 souhlasím, nemůžete srovnávat město a vesnice. Ve městě člvoěk vyleze před panelový dům a potká tolik lidi co někdo, kdo jde do přírody, potká za týden..
Navíc, jak sjem psala, nebudu se do nikoho obouvat, ale vlezte si ted na Václavák, kolik lidi je tam zbytešně jen tak. Nejsem z Prahy, ale ted jsem právě domluvila s rodinou z Prahy, která ne naštvaná, jak to tam berou lehkovážně, - možná do ted.. nevím jak dál a to neni jediná to my říkala i kamarádka. když jsem s ejí ptala na paniku a řekla mi, že vůbec, že se tam lidi poflakují v metru na Václaváku postávajía prý to nehrotí
@korneli píše:
Když karanténu, tak pro všechny. Zavřít fabriky i obchody, tam kde se pohybuje hodně lidí.
Jen tak by to mělo smysl, aby byl každý doma, max. na svoji zahradě, kde se nepotká s nikým a nemůže dál někoho nakazit.
To je nerealna uvaha. Jsou povolani, kde nejde prestat pracovat. Nehlede na fakt, ze by doslo k padu ekonomiky.
12:05Karanténu bude Babiš, jak uvedl v TV Prima, navrhovat i proto, že někteří lidé nedodržují nyní stanovená omezení proti dalšímu šíření koronaviru. Zopakoval, že šíření nemoci, kterou virus způsobuje, je trestný čin a za porušení individuální karantény hrozí až třímilionové pokuta. „My nechceme lidi trestat. Apeluji na to, aby lidé byli rozumní. Zatím to nepomáhá,“ uvedl premiér. O plošné karanténě řekl, že „to musíme udělat“.
Ten problém je v tom, že chcete-li dát nařízení celé zemi, vždycky vzniknou paradoxní a „nespravedlivé“ situace. Jinak to nejde. Vybalancovat to tak, aby to bylo „fér“ by znamenalo jednat další tři měsíce o výjimkách a takový postup by prostě neodpovídal situaci.
@Netopýr1 píše:
@cecetka jako sorry, ale o kolik víc nakazí lidí při procházce do lesa než třeba někdo, kdo v paneláku ráno vleze do výtahu, otevře dveře, dojde na MHD, vystoupí, bude osm hodin v práci, po cestě zpátky si ještě nakoupí nejnutnější, znovu sedne na autobus a zavře se od šesti večer doma. Mezitím potká tři sousedy co si půjdou nutně nakoupit. Je to totálně trapný. Myslím, že nejsme úplně debilni národ, aby všichni nechápali, že nemají zbytečně lézt mezi lidi. Ale uplnej zákaz vycházení je totálně mimo.
Já jsem zrovna ten někdo, co musí výtahem (potkávám v něm sousedy).. Pak sednu na v mém případě do auta (s kolegy).. Jsem v práci 8 hodin s cizincema v blízkém kontaktu (jinak to nejde).. Pak jedu domu, zase výtah, schránky, okoupu se a musím alespon 2× týdně na nákup.. Už jenom toto je nebezpečné.. A po schodech do 10 patra nemůžu, protože mám špatnou kyčel a do práce pěšky nemůžu, protože to mám 10km
![]()
@cecetka rozumný člvoěk ví, kde má chodit, já osobně nepolezu na hřiště mezi děti s maminkama- i o nás se bojím, a tak, ale jeslti půjdu na louku, kterou mám kousek od domu a nepotkám ani nohu, tak jako pardon, ale zbytečná hysterie..