Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Innocence píše:
@lumpisek
Tohle mě taky docela zajíma. Já nechci panikařit, ale ex dělá taxikáře a nemám z toho dobrý pocit mu teď dávat malého. Nejsou mu ještě ani dva roky a zatím bydlíme u mojí mamky, které je 65 a je nemocná, její organismus nemá imunitu, defekto bere nonstop antibiotika.![]()
mě spíš zajímá ta „technická“, jestli bude zakázán tedy přesun dětí od jednoho rodiče k druhému…
@petule9
my třeba máme ještě psa, tak na procházky s ním prostě musím, že… někde bylo, že i lidi z karantény můžou venčit psy, ale mají si zvolit čas, kdy je venku minimum lidí
Ono jde spíš o to, jestli bude mít kdo ty prohlídky provádět, jsem zubní instrumentářka, nemáme žádné ochranné pomůcky, k nakažení jenom krok, v momentě, kdy to přijde, nastane karanténa i s lékařem a ordinace se pro několik tisíc lidí zavírá na neurčito, kdo je bude ošetřovat? NIKDO
@Innocence asi těžko bude moct dělat taxi službu, nebudou žádní zákazníci v případě karantény.
Když karanténu, tak pro všechny. Zavřít fabriky i obchody, tam kde se pohybuje hodně lidí.
Jen tak by to mělo smysl, aby byl každý doma, max. na svoji zahradě, kde se nepotká s nikým a nemůže dál někoho nakazit.
@korneli To by se bohužel položila celá ekonomika, nehledě na to, že některé fabriky vyrábí potraviny. To by jste nás nechala chcipnout hlady?
Tato opatření jsou jen pro to, aby se šíření zpomalilo, bohužel se ten virus nevymýtí.
@korneli píše:
Když karanténu, tak pro všechny. Zavřít fabriky i obchody, tam kde se pohybuje hodně lidí.
Jen tak by to mělo smysl, aby byl každý doma, max. na svoji zahradě, kde se nepotká s nikým a nemůže dál někoho nakazit.
SOUHLASIM. Ona by se ta ekonomika časem vzpamatovala
@lumpisek píše:
mě spíš zajímá ta „technická“, jestli bude zakázán tedy přesun dětí od jednoho rodiče k druhému…
Taky máme střídavku, napadlo mě to samé. Jak to bude technicky fungovat. Myslím, že jsou to nedomyšlená opatření…a spousta věcí se bude muset upřesnit a dořešit ![]()
@BMRL A do té doby krachují veškeré podniky, my chcípneme hlady, Inflace české měny, pokles nemovitostí a hlavně nemáme potravinové zásoby! Dále už takhle jsme dost zadlužení.
@hulala kdy to vyhlasi? V 18:00 ma byt tiskovka, tak uvidime.
@hulala Jako kdy to vyhlásí? Podle mě to přijde v platnost úterý/středa. A bude minimálně na 14 dnů. Podle mě.
@lenajs píše:
Taky máme střídavku, napadlo mě to samé. Jak to bude technicky fungovat. Myslím, že jsou to nedomyšlená opatření…a spousta věcí se bude muset upřesnit a dořešit
Na takový hovadiny není čas. Když to spustí, tak karanténa je karanténa a nějaký předávání dětí tam nemá vůbec co dělat. Holt ten druhej bude na čas bez dítěte.