Karanténa pro celou zemi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
15.3.20 12:02
@Innocence píše:
@lumpisek
Tohle mě taky docela zajíma. Já nechci panikařit, ale ex dělá taxikáře a nemám z toho dobrý pocit mu teď dávat malého. Nejsou mu ještě ani dva roky a zatím bydlíme u mojí mamky, které je 65 a je nemocná, její organismus nemá imunitu, defekto bere nonstop antibiotika. :zed: :zed:

mě spíš zajímá ta „technická“, jestli bude zakázán tedy přesun dětí od jednoho rodiče k druhému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.3.20 12:04

@petule9
my třeba máme ještě psa, tak na procházky s ním prostě musím, že… někde bylo, že i lidi z karantény můžou venčit psy, ale mají si zvolit čas, kdy je venku minimum lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
15.3.20 12:04

Ono jde spíš o to, jestli bude mít kdo ty prohlídky provádět, jsem zubní instrumentářka, nemáme žádné ochranné pomůcky, k nakažení jenom krok, v momentě, kdy to přijde, nastane karanténa i s lékařem a ordinace se pro několik tisíc lidí zavírá na neurčito, kdo je bude ošetřovat? NIKDO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
15.3.20 12:07

@Innocence asi těžko bude moct dělat taxi službu, nebudou žádní zákazníci v případě karantény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
15.3.20 12:08

Když karanténu, tak pro všechny. Zavřít fabriky i obchody, tam kde se pohybuje hodně lidí.
Jen tak by to mělo smysl, aby byl každý doma, max. na svoji zahradě, kde se nepotká s nikým a nemůže dál někoho nakazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
15.3.20 12:09

@korneli To by se bohužel položila celá ekonomika, nehledě na to, že některé fabriky vyrábí potraviny. To by jste nás nechala chcipnout hlady? :lol: Tato opatření jsou jen pro to, aby se šíření zpomalilo, bohužel se ten virus nevymýtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
15.3.20 12:11
@korneli píše:
Když karanténu, tak pro všechny. Zavřít fabriky i obchody, tam kde se pohybuje hodně lidí.
Jen tak by to mělo smysl, aby byl každý doma, max. na svoji zahradě, kde se nepotká s nikým a nemůže dál někoho nakazit.

SOUHLASIM. Ona by se ta ekonomika časem vzpamatovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
15.3.20 12:13
@lumpisek píše:
mě spíš zajímá ta „technická“, jestli bude zakázán tedy přesun dětí od jednoho rodiče k druhému…

Taky máme střídavku, napadlo mě to samé. Jak to bude technicky fungovat. Myslím, že jsou to nedomyšlená opatření…a spousta věcí se bude muset upřesnit a dořešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
15.3.20 12:13

@BMRL A do té doby krachují veškeré podniky, my chcípneme hlady, Inflace české měny, pokles nemovitostí a hlavně nemáme potravinové zásoby! Dále už takhle jsme dost zadlužení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
15.3.20 12:17

Jen do práce a z práce. Ani procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
15.3.20 12:19

Holky a kolik tomu dáváte času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
15.3.20 12:21

@hulala kdy to vyhlasi? V 18:00 ma byt tiskovka, tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
15.3.20 12:22

@hulala Jako kdy to vyhlásí? Podle mě to přijde v platnost úterý/středa. A bude minimálně na 14 dnů. Podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
15.3.20 12:23

@Plavuše jo to vím, myslela jsem jak dlouho může trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
15.3.20 12:23
@lenajs píše:
Taky máme střídavku, napadlo mě to samé. Jak to bude technicky fungovat. Myslím, že jsou to nedomyšlená opatření…a spousta věcí se bude muset upřesnit a dořešit :think:

Na takový hovadiny není čas. Když to spustí, tak karanténa je karanténa a nějaký předávání dětí tam nemá vůbec co dělat. Holt ten druhej bude na čas bez dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí