Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Co presne by znamenala karantena pro celou zemi? Co si pod z tím představujete?
Jedna se o omezení pohybu v urcite době? Zákaz vycházení?
Nevím presne, co si představit. Dekuji.
Povinnost dělat jen nutné vycházky- zaměstnání a pak domů, nákup a domů, nechodit na návštěvy, nikam pokud to není nutné, nepotkávat se s ostatními obyvateli.
Prosím a nevíte, jaky dopad to bude mít na rodiče dětí ve střídavé péči?
A co pravidelne kontroly behem tehu? 26.3. mam 2. screening, coz by spadalo do obdobi karanteny. Je to snad nejdulezitejsi ultrazvuk a nechci ho prosvihnout. Predpokladam, ze kdyz se bude chodit do prace, tak by mely fungovat i tyto vysetreni, co?
Ja bych zavřela i fabriky. Skoda Auto atd. Tam jsou tisíce lidi. Nechapu proc mysli, ze se nenakazi.
![]()
@lumpisek
Tohle mě taky docela zajíma. Já nechci panikařit, ale ex dělá taxikáře a nemám z toho dobrý pocit mu teď dávat malého. Nejsou mu ještě ani dva roky a zatím bydlíme u mojí mamky, které je 65 a je nemocná, její organismus nemá imunitu, defekto bere nonstop antibiotika.
![]()
Karanténa bude určitě, ale já bych se z toho tek nehroutila, na prohlídky je jasné, že se musí chodit. Stejně tak cesta na chalupu nevadí. Stejně to bude na každém, jak to bude dodržovat.
Já říkám rovnou, že karanténa nekaranténa ven chodit budu. Sama, mimo lidi, do lesa. Jsem po operaci zad a bez denního počtu nachozených km bych byla za chvíli tam, kde před operací…navíc, pokud mi pravděpodobně zruší rehabilitace. A to by překonalo celý slavný koronavirus, takže díky, nee ![]()
Lidi by meli byt zodpovedni, ani karantena neni uhlidatelna, takze proste fakt jen do prace, kramu, v akutnim pripade k lekari(po telefonicke dohode),omezit vychazky, navstevy.
@Innocence píše:
@lumpisek
Tohle mě taky docela zajíma. Já nechci panikařit, ale ex dělá taxikáře a nemám z toho dobrý pocit mu teď dávat malého. Nejsou mu ještě ani dva roky a zatím bydlíme u mojí mamky, které je 65 a je nemocná, její organismus nemá imunitu, defekto bere nonstop antibiotika.![]()
No a co bys delala kdyby to nebyl ex ale soucasny, taky by byl s deckem. Copak taxikari nemaji doma deti? Ridici autobusu, prodavacky, doktori? ![]()
Jakym zpusobem se pozna, ze kdyz je clovek venku, jde jen do prace ci nakoupit? Nekde jsem cetla, ze Italove u sebe museji nosit nejaky formular, ale nevim, o co jde.
Tak chápu omezit návštěvy atd. Ale to bych nemohla s dětmi ven na procházku???