Karanténa pro celou zemi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
317
15.3.20 12:47

@zudina Jenže toto není chřipka, tohle způsobuje selhání dýchacího ústrojí. Prosím pěkně doufám, že vy budete ta, co načapou venku a dostane tu největší pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
15.3.20 12:47

@zudina Holka, já bych se nerouhala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
15.3.20 12:48

@zudina Jasně, a proto je onen taxikář v kritickým stavu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
15.3.20 12:48

@Innocence
Můj přítel je taky taxikář, syn 2 roky a co, prostě je to práce. Já jsem zdr. sestra na mateřské. Kdybych nebyla, taky musím do práce mezi nemocné lidi. Doma máme mýdlo Protex, přítel v taxiku desinfekcni ubrousky. Nakazit se můžete i v obchodě, až půjdete pro rohlíky. Že je ex taxikář…určitě ví, jak se má chovat, když vozí cizí lidi. Zachovejte chladnou hlavu a určitě mu nebraňte ve styku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
15.3.20 12:49

@zudina Vy jste myslím slečno pěkný troll nebo zabedněný jedinec. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
15.3.20 12:49
@zudina píše:
Jiste ale tito lide muzou umrit i na beznou chripku nebo cokoliv jinyho

Jasně, o ně vlastně nejde, stejně umřou, že…
Empatie a ohleduplnost fakt nejsou sprostá slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
15.3.20 12:52
@zudina píše:

No, děvče. Zodpovědnost některých lidí, je přímo úměrná síle staženosti výhradně jejich vlastního zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
15.3.20 12:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
15.3.20 12:55
@Tableta píše:
@zudina Jasně, a proto je onen taxikář v kritickým stavu :palec:

Bere to už i mladé lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
15.3.20 12:58

Nedovedu si karantému představit. Lidi co mají barák budou v pohodě, ale 14 dní v bytě s dětmi? Jsou lidi co žijí v malých bytech, ti se zblázní. A sice nebude coronavir, ale bude několikánásobně víc sebevražd! Podle mě je to velká chyba vyhlásit zákaz vycházení. Ať omezí obchody aby se tam lidi neshromažďovali, fronty s metrovým rozestupem, zakázat klidně chodit na dětská hřiště…ale procházka na vzduchu je naopak prospěšná. Co třeba vitamin D? Ten se bez sluníčka netvoří a skoro celá česká populace ho má nedostatek. Já jako zdravotník budu do práce a chodit, chodím pěšky a tak budu chodit oklikou abych se prošla. Ale co děti. Bydlíme v bytě. Máme zahrádku, ale na ní to máme cca 400m. To ani tam nemohou? Naše školka zatím vyhlásila že bude fungovat pro děti zdravotníků, asi bychom to zvládli i bez ní a myslela jsem že by nechodily protože já jako zdravotník to opravdu mohu přitáhnout. Ale pokud to bude jejich jediná šance jak být venku na vzduchu (na zahradě školky) tak chodit budou dokud to bude možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
15.3.20 12:58

@marlinka1 Nebojte, budou. Pouze se odloží preventivní prohlídky a zákroky, které nejsou životu ohrožující. K lékaři (nutné vyšetření), nakoupit, do prace a se psem rozhodně bude moc jít. Možna to jen bude omezeno časově.

• Citovat
  • Upravit
1815
15.3.20 12:59

@hani28 promin, ale je obrovsky rozdil, kdyz taxikare dela tvuj partner,, o kterem vis jak se chova, kde jinde nez ve svem taciku poslednich 14 byl… kdyz ho dela ex, o kterem vis, ze je ten co do Italie klidne jel jeste 5.3 a vracel se pred pulnoci, aby se vyhnul karantene… Ale jsme si jista, ze nase zbyble OSPODy se zase budou zastavat prava otcu misto zdravi a dupat budou po maminkach, ktere chteji chranit sve deti. Normalni tata by v takovem pripade detem kazdy den zavolal klidne na skype a treba i 5× co je vic nez 2 hodiny za tyden u nej. Magori, kterym jde jen o sve ego budou delat zle a tahat deti k sobe…Pokud by byla opravdu karantena= pouze z prace / do prace, do lekarny a pro jidlo… tak tam proste navstevy tatinka nejsou! Jsem opravdu zvedava, jestli zvitezi zdravy rozum nebo zase buděou mit navrh zajmy otcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
15.3.20 13:03

@zudina Ono je taky nutné si uvědomit, že po 15 dnech v ČR není ani jeden vyléčený. V Itálii přibývá lidí, kteří se s tím více než týden léčí doma bez potíží a najednou dojde ke zhoršení stavu. I ten český taxikář se léčil doma, a těžký stav u něj přišel až v druhé vlně, kdy si už myslel, že se uzdravuje.
Tzn. ta nemoc trvá velmi dlouho (i oproti té chřipce).
Souhlasím s tím, že si tím populace projít musí, ale ty modely toho, jak kvůli tomu může zkolabovat zdravotnictví, jsou naprosto jasné.
Asi nikdo si dnes nemyslí, že se tomu vyloženě vyhneme, ale potřebujeme to prostě zpomalit, aby stihly dorazit respirátory a mohli jsme zajistit doktorům a sestrám práci v bezpečných podmínkách.
Kolem mě není nikdo, kdo by hysterčil, ale všichni respektujeme nařízení a chápeme ty důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21418
15.3.20 13:04
@zudina píše:

cytokinová bouře ti něco říká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 13:04

Já jsem momentálně taky ohrožená a to můžu chodit do práce a pak domů.. V našem městě máme 3 případy, jedna paní bydlí 3 minuty ode mně.. Chodila nakažená 2 dny do práce, firmu zavřeli a ta firma je ode mně 5 minut.. Jako důvod dali, že není materiál. Takže potenciální nakažení lítají z vesela mezi námi. Já musím do práce a domů.. Takže kliky, dveře, výtah.. To je vše je taky nebezpečné. Nevím kdo jel přede mnou výtahem :nevim: Ale nehroutím se..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA