Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tobě také
Pro mě má tento svátek i soukromý význam, poznala jsem v tento den svého skvělého muže ![]()
@Mirka Dušínová píše:
Tobě takéPro mě má tento svátek i soukromý význam, poznala jsem v tento den svého skvělého muže
@Alisa25 píše:
snažme se sami sebe navzájem pochopit v rozdílech, které nám na naší cestě přináší život samotný
@Alisa25
sice bohužel větší polovina národa smýšlí jinak, ale my se nedáme ![]()
No, zítřejší svátek budu trávit u kalicích pecí - holt nepřetržitý provoz si žádá své…
No a k tématu - myslím si, že svou svobodu, kterou bereme jako samozřejmost, postupně prodáváme za kus žvance nebo nebo se jí přímo vzdáváme stylem „něco za nic“. Ono to dost souvisí s pronikáním firem čínského typu, kde zaměstnanec je pouze jedna z položek ve spotřebním materiálu. A taky s politickou a mediální angažovaností jedné politické strany-nestrany, fungující pod taktovkou podnikatele slovenského původu. Kdo se mnou nesouhlasí, ať se trochu zajímá třeba o životní podmínky rodin jeho zaměstnanců. A takových máme v současné době v Česku hodně…
@Jura007
Juro, životní úroveň zaměstnanců pod Babišem? Si trochu protiřečíš, ne?
Když tam makat nechtějí, tak ať jdou. Myslíš si, že to je jinde jiný? Není. Člověk je rád, že práci má. Holt si nemůžeme vyskakovat.
To je typický český alibismus. Jsem zaměstnaná, ale můj zaměstnavatel je kretén, kterej mě okrádá a já nevím co ještě. Ježíši lidi, tak nebuďte zaměstnaný, jděte se flákat na UP a na koho budete nadávat pak? Na stát?
Pokud se jim tam nelíbí, jen si někde vyblijí své názory, tak ať si otevřou svojí pekárnu, fabriku, farmu - cokoli, a ukážou se, jak umí hospodařit, jak jim to v této mizerné době půjde. A pak můžou mudrovat.
Byla jsem jak zaměstnanec, tak se teď snažím uživit sama. Ani z jedné pozice to není jednoduché, ale MÁM tu možnost, tak prostě zatnu zuby a zavřu hubu a NĚCO dělám.
Ježíši, Juro, ty si mi tou poznámkou hnul žlučí!!!
![]()
Ahoj chtěla bych Vám všem popřát pohodové a důstojné prožití zítřejšího státního svátku. Zároveň bych možná nás všechny chtěla poprosit, abychom se nevzdávali demokratických hodnot, o kterých mnozí z našich předků mohli pouze snít a přát je svým potomkům. Pro hodnoty pro které mnozí umírali ať už na frontách 1.světové a 2 světové války, koncentračních taborech a pracovních táborech, pro které byli mučeni a krutě vyslýcháni ve vězeních v časech, které se vyznačovaly atmosférou strachu a nedůvěry. Život mnohdy není peříčko a je jasné, že dnešní doba s sebou nese více či méně závažné problémy, které je třeba reflektovat. Naše demokracie je ještě mladá, zítra oslaví své 24. narozeniny. Pokud se ji podaříme personifikovat, zjistíme že stejně jako lidské bytosti totožného věky v sobě nese určitou moudrost a zkušenosti, ale i problémy, které jsou jí nové z nichž se cestu dříve či později bude pokoušet nalézt a dále se rozvíjet. Se zrodem naší demokracie se zrodil i její stín, který má svůj původ v dobách relativně nedálo minulých. Tento stín je pro naši mladou demokracii hrozbou, jelikož dokáže naplnit lidská srdce závistí, zlobou, nepřejícností a závisti, netolerancí. Nedejme tomuto stínu šanci a snažme se sami sebe navzájem pochopit v rozdílech, které nám na naší cestě přináší život samotný.