Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
stěhujeme se do nového domku, tak si tak plánujeme, co a jak tam budeme dělat, jak si zařídíme ten každodenní život…prostě nový začátek před námi. A tak sbírám tip na domácí rituály, které máte zavedené u vás doma a které se vám osvědčily. Například někde jsem četla, že si rodina každý večer u večeře sedla a každý každého za něco pochválil…nebo že o víkendu naházely jména všech členů rodiny do krabičky, každý si vylosoval jedno jméno a tomu členu rodiny měl za úkol ten den udělat radost. Provozujete doma něco takového, co utužuje týmového ducha a dělá domov domovem?
Jsem na netu z mobilu, takže se omlouvám, jestli nebudu moc reagovat, ale určitě si všechny vaše příspěvky ráda přečtu a nechám se inspirovat.
My nic takového doma neprovozujeme… Snad jedné co děláme společně tak, že každou neděli spolu venku pracujeme i s dcerou…
Chlapa mám jinak furt v práci, takže rituály mám akorát s dcerou
Mi každý večer večeříme všichni najednou u jednoho stolu, o víkendech se ráno válíme déle u nás v posteli a koukáme na pohádky a skoro každý víkend si uděláme výlet…
Prostě jsem rádi všichni pokupě ![]()
Žádný nucený rituály nemáme, podle mě to není třeba. Když jsme doma, děláme věci společně, povídáme si, smějeme se, blbneme… (10 po svatbě) a myslím, že to stačí, netřeba to nějak uměle přibarvovat.
Ty brďo, tak my nic. Jen o víkendu společné ranní válení a pak spolešná snídaně. Společný oběd. A v týdnu, jak manžel přijede z práce, tak si sedneme, on si dá svačinu, dáme si spolu kafe a on jde dělat a já jdu s holkama ven.
me2dova píše:
Ahoj,
stěhujeme se do nového domku, tak si tak plánujeme, co a jak tam budeme dělat, jak si zařídíme ten každodenní život…prostě nový začátek před námi. A tak sbírám tip na domácí rituály, které máte zavedené u vás doma a které se vám osvědčily. Například někde jsem četla, že si rodina každý večer u večeře sedla a každý každého za něco pochválil…nebo že o víkendu naházely jména všech členů rodiny do krabičky, každý si vylosoval jedno jméno a tomu členu rodiny měl za úkol ten den udělat radost. Provozujete doma něco takového, co utužuje týmového ducha a dělá domov domovem?
Jsem na netu z mobilu, takže se omlouvám, jestli nebudu moc reagovat, ale určitě si všechny vaše příspěvky ráda přečtu a nechám se inspirovat.
Tak upřímně, tohle bych doma nedal.
![]()
Připomíná mi to spíš manažerské školení a to jsem vždycky nesnášel.
![]()
Posilovat týmového ducha, tak to doma ani omylem.
![]()
Tymovy duch??? kristapana, deti by me hnaly ![]()
u nas je ted nove takove to „obycene, bezne“ (za ktere jsem neskutecne vdecna) - tatinek prijde z prace, sedne si s detma, popovidaji si, co se delo pres den, dame spolecne pexeso nebo cerneho Petra nebo tak neco, pak si jdou deti hrat a my mamem nasich „5 minut“ na kafe a jen pro sebe ![]()
a zbytek proste plyne…
@Heineken píše:
Tak upřímně, tohle bych doma nedal.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Připomíná mi to spíš manažerské školení a to jsem vždycky nesnášel.![]()
![]()
Posilovat týmového ducha, tak to doma ani omylem.![]()
![]()
Taky mě to děsí, jen to čtu ![]()
@Micheillle píše:
Taky mě to děsí, jen to čtu
Mně to připomíná Pupendo ![]()
Nesnáším rituály… maximálně večer víno, to bych ještě zvládla ![]()
Společné večeření/obědvání/snídání, čtení pohádek před spaním, výlety, víkendové válení v posteli (5 dětí a dva dospělí, to je opravdu sranda
), koukání na pohádky, jinak žádné speciální rituály nemáme. Jsme všichni rádi pospolu, takže večer často koukáme všichni na pohádky nebo hrajeme hry a máme rádi výlety. Ale všichni všechno dělaj dobrovolně - nepočítám to, když holky odmítaj obědvat
.
Taky nic nemáme ale myslím že to není uplne spatný ale nesmí se to prehanet.