Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dovolte mi připomenout rok 1989, svobodu, naději a euforii, byla jsem na gymplu a dodnes na tu atmosféru vzpomínám.
MMCH, jedem do Vídně, bez sametové revoluce asi těžko. ![]()
Jo, o tom datumu vím už jak dlouho, protože vychází na víkend = nezkrátím si prac. týden.
A v pondělí je 18. listopadu ![]()
Já si uplně pamatuju, jak nám na intru říkali, holky jeďte hnedka domů, s nikým se nebavte, nikde se nezastavujte, měli zděšený výraz, něco jako kdyby začla třetí světová ![]()
Pravda, že ta atmosféra tenkrát byla jedinečná. A když vidím, jak se všude po světě někdo řeže, tím víc si vážím toho, že u nás proběhla revoluce sametově ![]()
Zítra také proběhne v Praze Mistrovství republiky v Dogdancingu ![]()
Já bych si připomněla i 17.listopad 1939
(pamatuju si stejný houby jako z '89,pac v 89 mi byly čtyři roky…)
JJ, taky jsem byla na gymplu. Euforie, naděje byly - např. že za 10 let budeme na úrovni Německa, ani za 24 let tam zdaleka nejsme.
To mě jen tak napadlo v této souvislosti. ![]()
@Hadí ocásek píše:
Já bych si připomněla i 17.listopad 1939(pamatuju si stejný houby jako z '89,pac v 89 mi byly čtyři roky…)
1939 to je také významné výročí.
Já už ale odjíždím, tak jen
![]()
Já nosila trikoloru a hádala se s rodičema a staršíma kolegyněma o nutném pádu komunistů. Byla jsem mladá a plná ideálů a slavila narozeniny na demonstraci, kde jsme zvonili klíčema.
@Hadí ocásek píše:
Trošku mě mrzí, že se ten rok 39 krapet opomíjí..
Tak proč o tom nezaložíš téma, pochybuji, že polovina emimina ví, kdo byl Opletal a proč fašouni zavřeli vysoké školy.
17.listopad 39 mam nesmyslne spojeny s filmem Vyssi princip
a 89 pak s tim, ze ze dne na den nebyly „soudruzky ucitelky“, ale „pani ucitelky“ a me tenkrat strasne mrzelo, ze jsme nestihli slib Jiskricek (kdyz tam davali tak pekne darky, no
)- byla jsem v prvni tride…a presto, porad doufam, ze to vsechno melo smysl…njn, optimista ![]()
@susenka77 proč bych o tom zakládala téma, kdo ví, ví, kdo chce, dozví se, kdo ne, nebudu mu nic nutit. navíc ja jsem porad přesvědčena o tom, že když založit téma, tak s důležitým dotazem, ale nebudu nikomu brát, že si chce jen zavzpomínat ![]()
@Hadí ocásek píše:
Trošku mě mrzí, že se ten rok 39 krapet opomíjí..
i mě.
Synovi bylo 17.11.1989 dvacet dní, měla jsem jiné starosti. Ale měla jsem spoustu spolužáků na VŠ a ti mě zásobovali informacemi.