Kratší mandibula v 13 tt na screeningu

5487
22.5.19 04:51

Předně bych sem dala fotku bez svého rodného čísla :think: Jinak je fakt, že je ta brada trošku zastrčená, ale nepřekonatelná vada to evidentně nebude :palec: Pokud máš pochybnosti, ptej se dál… dalších lékařů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85397
22.5.19 06:55

@Kyticka611 zajdi na konzultaci jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.5.19 06:58

@blumen všude mi řekli že mám čekat že se to ještě výviji ale to mi tedy nemusel ani říkal :( proto se ptám zda některá měla a zpravilo se to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.5.19 07:05

@Kyticka611 Opravdu nemá smysl se tím trápit teď, vyčkejte. Byl si lékař jistý, že horní čelist a patro jsou v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
22.5.19 07:15

To je roztomila fotka :hug: zasla bych si jinam, treba nekde na 3D. Nemusi to byt proste vubec nic, kazdy nemusi mit bradu ukazkove. Nekdo ji ma vystrcenou, nekdo zasunutou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
22.5.19 07:42
@Kyticka611 píše:
@blumen všude mi řekli že mám čekat že se to ještě výviji ale to mi tedy nemusel ani říkal :( proto se ptám zda některá měla a zpravilo se to :nevim:

No tak kdyz to rekli vsude, tak bych se tim moc netrapila a cekala. Mne rekli v 11.tt, ze nejsou jeste brisni organy v dutine, ze jeste nemusi ale, no, o 2 tydny pozdeji bylo vse v poradku. Takze si spise myslim, ze si doktor tu informaci mohl nechat pro sebe, kdyz pak z toho neodvodi zadny zaver. Nekdy rostou kosti nerovnomerne. Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.5.19 08:01

@hanka.br. ano i krevní testy neukázali nic neobvyklého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.5.19 08:09

@kve-tinka no to je právě to, kam jsem volala na 3D ultrazvuk berou až od pozdějšího stádia těhotenství, tak budu jen čekat a doufat že mu to jen prostě dýl trvá :srdce: na kontrolu jdu 11.června tak už to snad bude v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.5.19 08:14

@blumen přesně to jsem si taky říkala zbytečně stresovat, když stejně řekl že žádné další vyšetření zatím není potřeba dělat, zkazil nám celý ultrazvuk, neřekl ani co jen všechno v pořádku jen tuto negativní informaci, taky doufáme že to bude v pořádku ale strach mi nedal se nezeptat, když jsem volala mému gynekologovi řekl že je brzo že se to ještě vyvíjí a že je čas, ať se tím nestresuju tak mu tedy budu věřit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
22.5.19 08:36

Holka, stejně s tím nic neuděláš, nech to být na další UZV a buď klidná, dopadne to buď a nebo, až to bude lépe vidět může se řešit více - i když nevím, jak se tohle může řešit? Neví někdo?
Dopadne to dobře, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
22.5.19 08:48

Dobrý den…mohlo by se jednat o Pierre Robin syndrom..mladší dcerka ho má, u nás se na to teda přišlo až po porodu, ale když jsem koukla na foto z utz v tom 12 tt tak bradička byla menší…domluvte si další utz na nějakém vyšším pracovišti..u tohotu syndromu je ještě rozštěp měkkého a většinou i tvrdého patra. Kdyby náhodou se to prokázalo tak se neděste…začátek je sice náročnější, ale vše má řešení. Na Fb máme skupinu pro rodiče dětí s PRS, na stránkách združení Šťastný úsměv jsou taktéž informace…je to vzácný syndrom, i když se v posledních letech objevuje u dětí častěji…před sedmi rokama nebyli informace skoro žádné lékaři tuto vadu téměř neznali…dnes je to o 100% lepší…info a ruzné vychytávky jak si to udělat lehčí mají hlavně maminky… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.5.19 08:54
@Kyticka611 píše:
@hanka.br. ano i krevní testy neukázali nic neobvyklého :nevim:

Tak problémy s patrem se z krve nepoznají. Myslete na to při podrobném UZV vyšetření ve 20.tt, aby patro řádně zkontrolovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
22.5.19 09:02
@Kyticka611 píše:
@blumen přesně to jsem si taky říkala zbytečně stresovat, když stejně řekl že žádné další vyšetření zatím není potřeba dělat, zkazil nám celý ultrazvuk, neřekl ani co jen všechno v pořádku jen tuto negativní informaci, taky doufáme že to bude v pořádku ale strach mi nedal se nezeptat, když jsem volala mému gynekologovi řekl že je brzo že se to ještě vyvíjí a že je čas, ať se tím nestresuju tak mu tedy budu věřit. :think:

Ja to chapu. Mne pokazde doktorka rekla nejakou negativni informaci, kterou ale rikat nemusela, protoze to treba bylo v te dobe fyziologicke a ona hned zacala plasit tim, ze kdyz to nezmizi ble ble ble. I u druheho screeningu. No nakonec vzdy vse zmizelo a bylo v poradku.
Ted u druheho ji planuju rict, pokud s tim zase zacne, at si zbytecne negativni informace necha pro sebe. Uz to zacalo v 7. tt opet, kdy me strasila s prodelanou chriplou, furt neco.

Na velkem UZV to muzes zminit, pokud jdes jinam, aby se na to soustredili, ale jinak s tim asi moc nenadelas ted. Myslet jen pozitivne. Ale clovek na to myslel porad, no… ja uz fakt nekrere informace uchem dovnitr a uchem ven :oops: po zlusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.19 22:06

@borovhan to jste odvážná tady pomalu určit diagnózu a posílat paní rovnou na stránky :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
85
2.8.19 22:09

@blumen je naprosto v pořádku jiný doktor se chytal za hlavu proč vůbec tohle říkal ve 13 týdnu když se vše ještě vyvíjí říkal že spíš naopak má bradičku ukázkovou 👶 👶 👣 a že jsem se táhla do fn v Hradci Králové úplně zbytečně :hug: děkuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí