Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Předně bych sem dala fotku bez svého rodného čísla
Jinak je fakt, že je ta brada trošku zastrčená, ale nepřekonatelná vada to evidentně nebude
Pokud máš pochybnosti, ptej se dál… dalších lékařů
@blumen všude mi řekli že mám čekat že se to ještě výviji ale to mi tedy nemusel ani říkal
proto se ptám zda některá měla a zpravilo se to ![]()
@Kyticka611 Opravdu nemá smysl se tím trápit teď, vyčkejte. Byl si lékař jistý, že horní čelist a patro jsou v pořádku?
To je roztomila fotka
zasla bych si jinam, treba nekde na 3D. Nemusi to byt proste vubec nic, kazdy nemusi mit bradu ukazkove. Nekdo ji ma vystrcenou, nekdo zasunutou. ![]()
@Kyticka611 píše:
@blumen všude mi řekli že mám čekat že se to ještě výviji ale to mi tedy nemusel ani říkalproto se ptám zda některá měla a zpravilo se to
No tak kdyz to rekli vsude, tak bych se tim moc netrapila a cekala. Mne rekli v 11.tt, ze nejsou jeste brisni organy v dutine, ze jeste nemusi ale, no, o 2 tydny pozdeji bylo vse v poradku. Takze si spise myslim, ze si doktor tu informaci mohl nechat pro sebe, kdyz pak z toho neodvodi zadny zaver. Nekdy rostou kosti nerovnomerne. Hodne stesti.
@kve-tinka no to je právě to, kam jsem volala na 3D ultrazvuk berou až od pozdějšího stádia těhotenství, tak budu jen čekat a doufat že mu to jen prostě dýl trvá
na kontrolu jdu 11.června tak už to snad bude v pořádku ![]()
@blumen přesně to jsem si taky říkala zbytečně stresovat, když stejně řekl že žádné další vyšetření zatím není potřeba dělat, zkazil nám celý ultrazvuk, neřekl ani co jen všechno v pořádku jen tuto negativní informaci, taky doufáme že to bude v pořádku ale strach mi nedal se nezeptat, když jsem volala mému gynekologovi řekl že je brzo že se to ještě vyvíjí a že je čas, ať se tím nestresuju tak mu tedy budu věřit. ![]()
Holka, stejně s tím nic neuděláš, nech to být na další UZV a buď klidná, dopadne to buď a nebo, až to bude lépe vidět může se řešit více - i když nevím, jak se tohle může řešit? Neví někdo?
Dopadne to dobře, neboj
Dobrý den…mohlo by se jednat o Pierre Robin syndrom..mladší dcerka ho má, u nás se na to teda přišlo až po porodu, ale když jsem koukla na foto z utz v tom 12 tt tak bradička byla menší…domluvte si další utz na nějakém vyšším pracovišti..u tohotu syndromu je ještě rozštěp měkkého a většinou i tvrdého patra. Kdyby náhodou se to prokázalo tak se neděste…začátek je sice náročnější, ale vše má řešení. Na Fb máme skupinu pro rodiče dětí s PRS, na stránkách združení Šťastný úsměv jsou taktéž informace…je to vzácný syndrom, i když se v posledních letech objevuje u dětí častěji…před sedmi rokama nebyli informace skoro žádné lékaři tuto vadu téměř neznali…dnes je to o 100% lepší…info a ruzné vychytávky jak si to udělat lehčí mají hlavně maminky… ![]()
@Kyticka611 píše:
@hanka.br. ano i krevní testy neukázali nic neobvyklého
Tak problémy s patrem se z krve nepoznají. Myslete na to při podrobném UZV vyšetření ve 20.tt, aby patro řádně zkontrolovali.
@Kyticka611 píše:
@blumen přesně to jsem si taky říkala zbytečně stresovat, když stejně řekl že žádné další vyšetření zatím není potřeba dělat, zkazil nám celý ultrazvuk, neřekl ani co jen všechno v pořádku jen tuto negativní informaci, taky doufáme že to bude v pořádku ale strach mi nedal se nezeptat, když jsem volala mému gynekologovi řekl že je brzo že se to ještě vyvíjí a že je čas, ať se tím nestresuju tak mu tedy budu věřit.
Ja to chapu. Mne pokazde doktorka rekla nejakou negativni informaci, kterou ale rikat nemusela, protoze to treba bylo v te dobe fyziologicke a ona hned zacala plasit tim, ze kdyz to nezmizi ble ble ble. I u druheho screeningu. No nakonec vzdy vse zmizelo a bylo v poradku.
Ted u druheho ji planuju rict, pokud s tim zase zacne, at si zbytecne negativni informace necha pro sebe. Uz to zacalo v 7. tt opet, kdy me strasila s prodelanou chriplou, furt neco.
Na velkem UZV to muzes zminit, pokud jdes jinam, aby se na to soustredili, ale jinak s tim asi moc nenadelas ted. Myslet jen pozitivne. Ale clovek na to myslel porad, no… ja uz fakt nekrere informace uchem dovnitr a uchem ven
po zlusenosti
@borovhan to jste odvážná tady pomalu určit diagnózu a posílat paní rovnou na stránky
![]()
@blumen je naprosto v pořádku jiný doktor se chytal za hlavu proč vůbec tohle říkal ve 13 týdnu když se vše ještě vyvíjí říkal že spíš naopak má bradičku ukázkovou 👶 👶 👣 a že jsem se táhla do fn v Hradci Králové úplně zbytečně
děkuji za podporu