Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nepřemýšlej o tom - stává se to. Taky mně umřel děda týden po narození dcery. Jestli to má nějakou souvislost ti nikdo nepoví. ![]()
A když ti někdo napíše že určitě jo, tak pujdeš na potrat?
Vždyť je to hloupost. Máme taky takové nahody v rodině, ale hlubší vyznam tomu nikdo nepřikládá…
Muzes si to myslet
to nikdy nezjistil jestli to má něco společného. Mě třeba umřela teta než sem otěhotněla s prvním synem a strejda nez sem měla druhého.
Ja bych v tom zadne souvislosti opravdu nehledala. Kolobeh zivota… stari lide odchazi, deti se rodi, generace strida generaci. Moje fena se narodila ve stejny den odpoledne, kdy umrel muj predchozi ctyrnohej partak, a jako nejaky znameni to nevidim. To je asi otazka osobniho pristupu, at kazdej veri cemu chce.
První těhotenství jsem zjistila v den úmrtí dědy, druhé pár dní po odchodu babičky..dějou se všelijaké věci..
![]()
Jakou by to mělo mít souvislost? Moje obě babičky umřely před narozením mých dětí, jeden děda dokonce ještě před mým narozením. Jakože se vyměnili??
Tak ano, ale není to tajemné, je to světa běh
Souvislost je taková, že je to matka tvé matky (otce) a ty neseš pochodeň života dál ![]()
Čekám druhé dítě a nikdo v rodině nám za posledních pár let nezemřel, naposledy babička před čtyřmi lety. Váhu bych tomu opravdu nepřikládala.
Babička mi odešla, když jsem byla těhotná. Malou jsme po ní pojmenovali a máme byt vybavený převážně jejím nábytkem - malá se na něj pořád usmívá. Tak nějak si myslím, že tam babi někde je a malá to vidí
Ale rozum mi říká, že ji rozesmívají spíš stíny záclon
Ale je hezké si to odůvodnit takhle, takže jo, za mě to může mít souvislost, ale neupínala bych se na to nějak extrémně.
Náhoda. Kdyby to bylo pravidlo, tak ten, kdo má hodně dětí, by musel pochovat půlku rodiny.
Mne umrel deda den pred porodem meho ditka. To uz si spis clovek muze neco myslet. Ale po pul roce? To bys to tak mohla rikat porad, po roce, po dvou…
Často nad tímto přemýšlím, vídám to totiz kolem sebe jako častý jev 🤷♀️ Teď jsem v 16tt a zatím nikdo neumrel, tak snad to tak proboha zůstane ![]()
V naší rodině už cca 15 let nikdo neumřel a dětí se narodilo několik.
@Magdalenamag píše: Často nad tímto přemýšlím, vídám to totiz kolem sebe jako častý jev 🤷♀️ Teď jsem v 16tt a zatím nikdo neumrel, tak snad to tak proboha zůstane
Docela častý jev
Ano, dost lidí už nemá babičku a sakra hodně prababičku.. herdek, na tom něco bude…
Kdyby to bylo fakt pár dní a zčista jasna, ale měsíce nebo roky, navíc vleklé nemoci, na tom není přece nic zvláštního ![]()
@Magdalenamag píše: Často nad tímto přemýšlím, vídám to totiz kolem sebe jako častý jev 🤷♀️ Teď jsem v 16tt a zatím nikdo neumrel, tak snad to tak proboha zůstaneČastý jev
Měli jsme nemocného člena rodiny, dva roky to s ním vypadalo hodně zle, poslední rok čtvrt to bylo opravdu hodně vážné a soužití s ním dost náročné (bydlení ve stejném domě). Snažili jsme se o dítě rok a já po roce snažení objevila // a daná osoba umřela za 3 dny.. Těžko říct, jestli tomu přikládat nějakou váhu, já to beru symbolicky ![]()