Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chci se zeptát jestli to také někdo zažil.Jsem v 16+5tt.Včera v noci mě vzbudila hrozná křeč do břícha.Jako když potřebujete v noci na velkou(na průjem).Byla jsem celá spocená.Měla jsem hrozně nafouklá břicho a bolelo.Šla jsem na WC a vykonala potřebu.Troško to povolilo.Tak jsem si lehla na bok.Většinou ted spím na zádech.Bojim se že se miminku mohlo něco stát.Celý den na to myslím.V prvním těhu jsem nic takového neměla.Je pravda že nafouklé břícho mám skoro pořáda mám problém se stolicí.Dostala jsem i čípky na zácpu.Budu za každou radu a komentář vděčná.Děkuji ![]()
já na zácpu trpím celé těhu, a bohužel musím říct že ty křeče jsou normální…
![]()
Už se těším až porodím aby to skončilo… (jsem teď 39+5) ![]()
Monny89 píše:
já na zácpu trpím celé těhu, a bohužel musím říct že ty křeče jsou normální…![]()
Už se těším až porodím aby to skončilo… (jsem teď 39+5)
Ahoj tak že myslíš že je to normální,že se nemusím bát??
Myslím si, že je to naprosto normální, já měla i hemeroidy, a to byla teprve bolest
![]()
Pokud by se ti cokoliv nezdálo, zavolej si gyndr…
Jinak je možné, že se prostě natahuje děloha a mimčo se roztahuje…
Monny89 píše:
Myslím si, že je to naprosto normální, já měla i hemeroidy, a to byla teprve bolest![]()
Pokud by se ti cokoliv nezdálo, zavolej si gyndr…Jinak je možné, že se prostě natahuje děloha a mimčo se roztahuje…
Moc Ti děkuji
Ve čtvrtek jdu na kontrolu tak se doktorky na to zeptám.
Střeva v těhotenství pracují pomaleji, takže je častější zácpa, různé zaražené větry atd. Pokud jsi měla prostě křeče střev, nemáš se čeho bát, kdyby to byla děloha, určitě by se to nějak periodicky opakovalo, začala bys špinit nebo tak něco.
Určitě se na to raději zeptej.. tady ti na dálku nikdo moc nepomůže…
![]()
ivuska.h píše:
Střeva v těhotenství pracují pomaleji, takže je častější zácpa, různé zaražené větry atd. Pokud jsi měla prostě křeče střev, nemáš se čeho bát, kdyby to byla děloha, určitě by se to nějak periodicky opakovalo, začala bys špinit nebo tak něco.
Ahojky myslím,že to asi byli střeva,protože jsem šla na ten záchod a pak už to bylo v pohodě.Ale jak píše Monny89 zeptám se ještě ve čtvrtek doktorky.moc děkuji za odpověd.Jsem moc ráda,že mi aspon někdo napíše.Hned jsem o něco klidnější ![]()
Nemáš zač.. a určo buď v klidu, užívej si těhu a nestresuj se zbytečně ![]()
Hm, vzpomínám na mé první poslíčky, kdy jsem v krámě kulhala bolestí, opotila se a držela se za břicho. doma jsem vykonala potřebu a bylo po poslíčkách
pokud tě teď nic nebolí, vubec bych se nebála, střeva dokážou pěknou paseku
Ahoj holky a hlavně Miško,
já to měla při prvním těhu, teď sice taky, ale trošičku. Dost jsem se bála, čípky mi nepomáhali, kvůli bolesti jsem ani nemohla chodit. Bylo to hnusný. Ale časem se to zlepšilo a ustalo a vyzkoušela jsem, co mi pomáhá, abych šla lépe na záchod a bylo to. Teď pomáhají broskve v plechovce. Ňam. Tak si zkus dát a uvidíš. Držím palečky a kdyby se cokoliv nezdálo, určitě volej doktorce. Já vždycky říkám : raději 2× zbytečně plašit, než něco zanedbat.
Ahojky Bibi,mě docela ty čípky pomáhají a taky tedy když piju džus s vlakninou:-)Ale doktorka říkala,že to nemám s džusama moc přehánět.A ředit si je.Zkusím ty broskvě.Děkuji za tip
Jinak si určitě napíšem u nás na diskuzi:-)Ještě jednou děkuju ![]()
Ahoj holky, nám na zácpu v porodnici na riziku dávali na lačno malý čáleček ovesných vloček namočených ve vodě a když se k tomu přidá trocha rozinek neo švestek, je to i dobré a pak i šaratici nebo zaječici
Ale se zácpou je to fakt boj