Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Derya Capart nemá proč být v nepohodě - bolesti jsou tvoje, ne jeho. Větší či menší křeče můžou být úplně běžnou součástí těhotenství, ale pokud si nejsi jistá, zajeď do porodnice, vyšetří tě a snad uklidní. A třeba dají nějaké magnezko nebo tak něco.
U mě to byly vždy střeva, většinou zácpa, jestli to dělá děloha nevím. Jím probiotika a více piju. ![]()
@Derya zajela bych na kontrolu…ja takto lezela v nemocnici s holkou na pokoji a ta mela krece a musela byt neustale na kapackach s magnezkem, pak na ni zkouseli i dalsi kapacky i s lekama, hrozili ji, ze porodi predcasne
nechci te samozrejme strasit, nemusi to byt nic, treba se opravdu jen roztahuje deloha
ale pro svuj klid bych jela a ty asi klidna taky nejsi, kdyz tu pises
at to dobre dopadne ![]()
@Kukacka123 Děkuju, nestrašíš neboj, jen už to nemůžu brát na lehkou váhu. Když se mi roztahovala děloha v 1 trimestru, tak to rozhodně tolik nebolelo. Tohle jsou fakt děla.
ke gynekologovi jsem se právě chtěla objednat, ale sestra mi řekla, že má plno, ať si počkám na poradnu 19 listopadu ![]()
@Derya tak se na sestru vykasli a jed do nemocnice
nebo si dojdi rano, jako akutku by te vzit meli
pito.mci…moc drzim palce, at je to dobre
dej pak vedet ..treba je to opravdu deloha
ale to spis jsem mela takovy pobolivani, pichani, ale ne krece ![]()
@Kukacka123 a není to blbý? Upřímně mám tu nejhorší zkušenost z pohotovostí. Jednou jsem měla hodně velkej problém, když jsem ještě nebyla těhotná a gynekolog na pohotovosti řekl, ať s blbostma nechodím na pohotovost. (Ozvalo se mi to totiž v jednom městě, kde jsem nebyla hlášená.) Výsledkem byl měsíc doma, sirupy a potírání a mazání ![]()
Spíš se budu snažit dozvonit na gyndu, dnes tam bude jiná sestra, takže snad mě tam strčí.
kuju ![]()
@Derya píše:
@Kukacka123 Děkuju, nestrašíš neboj, jen už to nemůžu brát na lehkou váhu. Když se mi roztahovala děloha v 1 trimestru, tak to rozhodně tolik nebolelo. Tohle jsou fakt děla.ke gynekologovi jsem se právě chtěla objednat, ale sestra mi řekla, že má plno, ať si počkám na poradnu 19 listopadu
Tak to, co ti sestra řekla je vtip? Za 10 dní se může stát cokoliv. Když mám problém, tak jdu k doktorce hned a sestra mi jen řekne, že musím počkat a většinou mě do půl hodiny vezme. Nenech se odbýt od sestry. Je to tvé miminko, tak pro něj udělej, co uznáš za vhodné ty a ne sestřička
Ať si to pak nevyčítáš, sestře to může být jedno. ![]()
@Derya ted bys nesla na pohotovost (ty jsou hrozny
), ale do ambulance
ale ok, pokud je jen sestra pit.oma a dr dobra, zajdi tam bez volani a hotovo ![]()